Йотова: Нидерландия направи подарък на евроскептиците

Решението да ни блокира в Шенген противоречи на евроценностите
64
Йотова: Нидерландия направи подарък на евроскептиците
Снимка: БГНЕС

Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа, заяви пред журналисти в Чирпан вицепрезидентът Илияна Йотова относно решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенгенското пространство. „С решението си те толерират двойните стандарти в Европа – нещо, което не стои в основата на създаването на Европейския съюз“, коментира тя и изрази мнение, че това решение противоречи на европейските ценности като солидарност, съпричастност, взаимна помощ, взаимно уважение.

„Аз имам още едно послание и това е към всички политици – нека това решение на Нидерландия да не се превръща в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци и за сблъсъци между партиите, защото тук интересът на България е над всичко“, каза още Йотова.

Още по темата
Тя посочи, че все още има няколко форума на европейско ниво, на които страната ни ще бъде представена. „Нека да оставим българската дипломация, която работи изключително през последните месеци, да довърши своята работа, да оставим възможността на президента Радев да защити българската позиция и да се надяваме на успех“, коментира тя.

Илияна Йотова изрази мнение, че най-добрата и категорична реакция на решението на Нидерландия е тази на държавния глава, който определи решението като „цинично“.

Йотова коментира и промените в Изборния кодекс и решението на парламента относно запазване на записа на район „Чужбина“ и приемането на отлагателния текст за прилагането му от 1 януари 2025 година. На въпрос дали Президентската институция ще наложи вето на този текст, Йотова коментира, че още не е получен окончателният текст на промените в Изборния кодекс. „Когато видим тези текстове, както винаги се постъпва, под лупа ще гледаме всеки един текст. Ако се намерят текстове, които противоречат на Конституцията, няма да има повод за колебание“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: НидерландияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
ЙОТОВА преди 1 година
няма защо да се сърди на Нидерландия. Нека провери колко е територията на Холандия и колко храни произвежда за цял свят. Роботизирано селско стопанство и индустрия. Университети с производствени бази. Законност и ред. Колко българи се преселиха в Холандия, защото там хората ги ценят по работата, а не по партийна принадлежност. И ако разбере ЙОТОВАразликата между Холандия и България, може би ще загрее, ЗАЩО НЕ НИ ИСКАТ !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ясно е че холандец у нас на туризъм вече йок-инак с линейка ще си го прибират
40
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Бог да поживи холандците!
39
1
 
0
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Евроскептици...... След всичко което се случва в Европа има ли още някой който да вярва че ЕС може още дълго да просъществува.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нямаме нужда от граничари, бежанците не искат да остават тук, европейците не искат нас, значи можем да им ги пращаме да си ги отглеждат
37
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 1 година
А на кого ме у нужно членството в Шенген? На милионите българи/от които поне 2 млн. са енергийно бедни/ хич не им трябва. И искам Йотова да каже кои са евроценностите.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е пълна с руски и турски мeкepeта. После ... нямало Шенген. Няма!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да ни пусне с Радев-Гешев-Борисов-ГЕРБ-ДПС-БСП-Доган и Възраждане в Шенген и ЕЗ. Много скоро ще ни изритат даже, защото комунистите тук още си живуркат и грабят !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова е едно от некадърните деца на комунизма, червено дете с подарена държавна служба, да дърпа пари, много пари. Защо все децата на номенклатурите са уредени по сладко, по медено?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са евроскептиците? Това са българските русофили, включително Йотова и президента. Следователно Нидерландия прави подарък на тях.От друга страна, и децата знаят че няма по-корумпирана и бедна страна от България, как да ни 61210приемат, като правителството не си мърда пръста да реши проблемите? Не са двойни стандарти, стандартите са едни за всички страни! Имахме за пръв път от години един свестен правосъден министър - Надежда Йорданова и те я смениха
32
0
 
0
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Не разбрах какво иска тази? Ще казва ли нещо или само ще си върти големите задни части?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
плана за развитие и плана за възтановяване и устойчивост Орешарски спре парата от ЕС
30
0
 
1
 
! Отговори
ЩЕ Й СТАНЕ ЯСНО преди 1 година
Смея се на глас. Госпожата си мисли, че трябва да ни приемат в Шенген, защото си била накъдрила косата и е престояла известно време в ЕП. Сигурно не й е приятно ветото, защото е много звучен шамар и одит, затова какво тя като ветеран политик е постигнала за еволюцията на конюшнята, към чиято политическа каста от неврачни и некадърни посредственици принадлежи. Защото това изостанало, безправово, корумпирано и криминално блато ДОРИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВЛИЗА В ЕС
29
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 1 година
оставка на президентъ и Гешев!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслуга има оня зеления чорап с кохортите със"западни академии"- дет обяснява за Крим ...и дето ще помага с обучение на 60 санитарки..СМЕШНИЦИ И ПОЗЬОРИ- царабар с тъз рошава лелка - дет за незнам ква се мисли ФАСАДА И ПУНТА МАРА ВИ Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ИНСТИТУЦИЯ ...БАРАБАР С ХУНТАТА СЕЛСКИ ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ..
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отваряме границите та и ние да направим подарък на цинична европа, м.у.рг.аве.ковци да им опрашват жените, следващото им поколение ще е със сини устни
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия маааа!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме повече мутрата Бойко да управлява, стигааааааааааа, много злини причини на много хора и на България! Стига!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандски печки и наркомании седнали да дават наклон на велика България:)) Клоуни
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките са навързани чрез масонството, всички, просто която и партия да изберете, отивате при тях, ако Киро не лъжеше и крадеше много, а евреите също не използваха България за донор за оръжия и други неща, ПП беше по-добрия вариант.