Захариева: Нали Петков беше голям приятел на Рюте?

Тя се надява на разум при гласуването на нов кабинет
92
Захариева: Нали Петков беше голям приятел на Рюте?
Снимка: БГНЕС

"Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подкрепен, но се надявам да надделее разумът. Подкрепа няма да дойде от „Възраждане“. Надяваме се да дойде от „Демократична България“. Погледнете колко пъти сме внасяли идентични предложения с ДБ", заяви пред bTV народният представител от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

Отговор на въпроса дали Десислава Атанасова ще е предложението на ГЕРБ-СДС за министър-председател ще има в понеделник, коментира тя.

"Ще направим всичко възможно да има кабинет. Неслучайно правим компромиси. Дадохме пропорционална възможност и за ръководства на комисии", обясни Захариева.

Още по темата
"За хартиените бюлетини - нормално е да подкрепим, при положение, че това е наша политика от години. Аз съм от 13 МИР Пазарджик. Нямате си на представа колко хора ме спират по улицата и ми казват, че се притесняват да гласуват с машина по различни причини. Притесняват се да не се изложат“, сподели тя.

Според нея аргументите на „Продължаваме промяната“, че ГЕРБ си купуват изборите, са смешни.

Тя коментира и актуалната тема за Шенген.

"От „Продължаваме промяната“ обвиниха управлението на ГЕРБ за ветото върху България за влизане в Шенген. „Отново виждаме политическо противопоставяне. Аз си мисля, че когато бившият министър-председател Кирил Петков обясняваше в цяла Европа, че в България е много зле, доведе до това, че даде аргумент на Нидерландия. Така не се прави външна политика. Петков се хвалеше, че е голям приятел с Рюте – защо не успя да го убеди?“, попита бившият министър на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Тон преди 1 година
До тук какво решиха за нас, народът. 1.Да не каним руския посланик. 2. Да дадем оръжие. 3. Да приемем еврото. 4.Да върнем хартиена та бюлетина и сега 5.Премахване на паметниците на комонизма и нищо за облекчаване живота на хората. За тези продажници линч и на сметището! Те не работят за наши, но за чужди!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той пак си е приятел с Рюте той вас не иска ако Петков е премиер ще ни приемат Шенген с вас не
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анти-Българка.
66
0
 
0
 
! Отговори
Кметът преди 1 година
Кате,скрий се,че много си излагаш.
65
0
 
0
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
За 12г.управление Боко ни изкара от Шенген,а вие решихте,че някой друг е виновен.С хартиената бюлетина народа бед да гласува за него той пак ще е победител.БОЖЕ,пази България!
64
0
 
0
 
! Отговори
Никога герб дпс бсп преди 1 година
Вие гоните Петков защото сте корумпирани.
63
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Той е приятел на лена парапета и на Радев
62
0
 
0
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До Анонимен Никой не ги е карал насила с рях да се коалират бе. Сега и за това ли някой друг им е виновен ? Някой друг им избра партньорите, някой друг им *** в гащите.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Кирчо е виновен с все тpoловете му където разпространяват неверни слухове и се разхождат да говорят против България пред чужденците!После чужденците му пригласят.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че Кирил Петков спря България за Шенген!
59
0
 
0
 
! Отговори
В истината в очите преди 1 година
Не ни пускат в Шенген заради корумпираните Гешев и Борисов и тяхната частна полиция!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захариева , къса парите за оградата , СЪЩО И ЗА МАГИСТРАЛИТЕ И СВЛАЧИЩАТА , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ , И КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ? МЕРСИ !
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предишната коалиция беше с два троянски коня вътре, единия се разкри при бутане на правителството заради Капитан Андреево, а другия се разкри сега при хартиената коалиция. Това е причината предишното правителство да не успее да направи жизнено важните за България реформи.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е нагла, от Шенген ни отрязаха по времето на ГЕРБ, защото няма съдебна реформа, а частна митница през която минава какво ли не, и руски анклави Росенец. Без промяна и от ЕС ще ни изхвърлят, ще живеем добре като Беларус и Молдова в руския мир, а държавата ще е от два милиона души най-много, защото другото ще е избягало на запад.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
62, Петков не е спирал никакви планове по ЕС, точно обратното- ПП започнаха да разкриват далаверите на ГЕРБ на Кап. Андреево. Затова Герб внесоха вот на недоверие към ПП и ги обвиниха в некадърност и други клевети. Свалиха Кирил Петков, за да се настани пак Борисов и да се спаси от затвора. И да сме пак руска губерния.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А туй то.Черепът и Василев са препъникамъка.А Бойко к'ви ги къдреше,че се остави да го свалят.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
43 Бойко Борисов не е на власт от близо 2 години. Отговорност за решението на Нидерландия, а и на други страни от ЕС, които спряха България за Шенген е само на ПП, които спряха плана и блокирана работата на парламента. Както и забавянето на санане на първия мандат на, от страна на Радев.
52
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
ти пък кога си вървяла по улицата че да те е спирал някой пак говориш бълвания
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** той го убеди, за това да не ни допуснат.С лъжа дойдоха, цял мандат лъжи , че и в Европа лъжи. Е какво да е като потаряш едни и същи лъжи пред света толкова дълго.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
56 ГЕРБ беше подготвил България за Шенген. Европейските членки единодушно подкрепиха това предложение на ЕК, имахме подкрепата на ХДС, на Меркел. Направена бе първата крачка, с влизането на България в Европейския банков съюз. Българските банки издържаха тестовете. Тогава, уплашени че няма да могат да оперират с мръсни руски пари, червените ни мутри, като черепа, Ц.Василев...извършиха преврата и спряха фсичко това. Киро просто работи за американските интереси, а те са слаб финансово ЕС и за себе