ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ дори да е експертен

Партията управлявала 12 години и заради нея сме изостанали
40
ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ дори да е експертен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, независимо дали е съставено от политически фигури или от експерти. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПГ на ПП.

Утре президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство. Ако той не бъде изпълнен, съгласно конституцията, вторият мандат ще отиде при "Продължаваме промяната".
Вчера лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов обяви, че ще предложи правителство от експерти, способни да върнат стабилността на страната.

"За правителство с мандата на ГЕРБ ще гласуваме против при всички положения, защото и зад едно експертно правителство, в крайна сметка, се крие и политическа подкрепа, защото които и да са експертите, може да са много разумни хора, това остава правителство на ГЕРБ с мандат на ГЕРБ. Много е важно как се преговаря с ГЕРБ, защото това е същият ГЕРБ, който ни управлява последните 12 години. Това е същата партия, благодарение на която не наваксахме изоставането си от другите държави, а напротив - изостанахме още повече. И дори отказът на Нидерландия да ни пусне в Шенген е ясно потвърждение за това. И сега със същите тези хора, които ни доведоха до това състояние, трябва да седнем и да си кажем, че нищо не е било. Не става точно така", заяви Минчев.

Той допълни, че от "Продължаваме промяната" не се притесняват от проверките на прокуратурата, засягащи управлението на кабинета "Петков".

"Това са акции на прокуратурата. Да не забравяме, че това е най-нерефомираната част от всички държавни институции. Това, че прокуратурата се е активизирала, не значи, че има реален проблем и аз съм сигурен, че това ще се види след като приключат проверките", изтъкна той.

Никола Минчев определи ролята на президента Румен Радев в управлението на страната като доста по-водеща от предвиденото в конституцията.

"Защото от май 2021 до декември 2022 имаме само едни 8 месеца редовно правителство, което не е концепцията на нашата парламентарна република и ние трябва да се върнем към обичайното - правителство, избрано от Народното събрание, изкарващо пълния си мандат", допълни Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ГЕРБППНикола Минчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно този експерт е получел титлата с послушание и сега го водят за гушката както оня който щеше да става президент
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, никаква подкрепа за тази диктаторски партия. Калинките да отлитат. Баба ми ми е казвала, че човек който сам се хвали за нищо не става, а герберите са абсолютни самохвалци, а за ББ да не говорим.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълното Пропадане какво ли подкрепя?Нищо освен себе си.После да не се чудят защо народа ги Презира и Проклиня.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28:Не са турци,а български граждани.Едно време хан Крум е създал закони,които да са еднакви за славяните и прабългарите.Сега пак е така.Законите са еднакви за всички,а на тези земи никога не е имал само един етнос.Научили сме се в мир да живеем.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В един момент бяха седнали само двамата турци на председателската трибуна - тъжен кадър ! Кой беше Левски -помните ли го? -горкия дал живота си за тоз "народ"
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много важно ПП, ще изтечете като ИТН, из-ро-ди!
12
0
 
0
 
! Отговори
хахо преди 1 година
партия пп ,, пълни психари ,, водена от киро , пълен психар ,, иска пак да управлява ,, пълна порнография ,, без коментар .
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПеПето комбинация от нeалфабетни зеленотиквеници че и комплексари безпомощни!
10
0
 
1
 
! Отговори
До Достойна позиция преди 1 година
Не вкараха в затвора крадливата клика на Буци, щото не става само с мерак за изхвърляне и "много искам да го вкарам тоя в затвора". ДОКАЗАТЕЛСТВА трябват а такива явно няма. А може би крадливата клика на Буци е по-малко крадлива от тая на Киро?
9
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Правилна позиция на - пп Герб е вредна за страната
8
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ПП са като "Пиленцата от Монако". Топа на топа на борбата с корупцията. С Асан крадеца и Киро ментата :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
7
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хах нямало да подкрепят ГЕРБ. Все едно пък тях ще ги подкрепи някой :))))))))))))))))))))
6
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
пп стават все по смешни . те живеят в забавачница и се сърдят да другарчетата си че не получават играчките си . алооо , това в НС е политика и умение да се управлява държава бе аматьори и мошенници !
5
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МНОГО ВАЖНО *** РАЗРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ВАС РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР МАШИНКИТЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ПОМАГАТ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък на Киро тъ...о в прав текст му били казали (ама не казва кой, възможно е звездите да му го говорят), че, ако Борисов направи правителство, никога няма да влезем в Шенген. Сам се поФали по тв. А с Киртака начело направо бяхме стъпили вече у Шенгеня и тамън да затворим вратнята, взе че се появи ББ. Борисов може и да не е умник, ама Киропро100то е пет пъти по тиква от него.
3
0
 
0
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе мамин Никола, на вас все някой ви пречи! И винаги говорите че стр прави , а защо ви избраха с машините на Мадуро , репресиитр на Рашков о олигарсите които платиха протестите и вв доведоха на власт , нищо не говорите ? Да не говорим и за тоеа че в следствие на мексдърното ви управление за 7 месеца фалирахте страната , тройни цени нс газ и всичко останало , неизгодни сделки , частни воаяжи и прочие и разградена граница! И не ГЕРБ , а вие с некадъността си сте виновни за неприемането ни в Шенгн
2
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Добре е да ги оставите сами в собствената им кaл. После, като започнат да оставят кaлни стъпки след себе си, просто им ги покажете и им потърсете сметка пред народа. В тоя нов бapдак със стари мypви работа нямате!
1
0
 
0
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 1 година
ПРОМЯНАТА- ДОБРЕ. АМА ПЕТКОВ- ***.