Нинова не вярва ГЕРБ да съставят правителство, нямало подкрепа

Бойко Борисов не бил човек, който ще изведе страната от кризите
27
Нинова не вярва ГЕРБ да съставят правителство, нямало подкрепа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Според нас ГЕРБ няма да успеят да направят кабинет. Няма декларирана подкрепа от политическите партии, така че да гарантират мнозинство. Нашата позиция също остава непроменена и ние няма да подкрепим мандата на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Изказването ѝ идва часове преди да бъде връчен първия мандат от президента Румен Радев на първата политическа сила. 

Още по темата

Тя подчерта, че няма значение кой ще е кандидатът за премиера на ГЕРБ.

Нинова добави, че не лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е човекът, който ще поведе България през кризите.

"Това самохвалство на него му е привично, но не изглежда най-доброто решение. 12 години управляваше, видяхме възможностите, видяхме резултатите от това управление. Реставрация на същите хора и същото управление не изглежда добре", каза тя.

Лидерът на БСП бе категоричен, че партията се подготвя, ако третият мандат отиде при социалистите. 

Според нея е лошо "Продължаваме промяната" да се откажат да създадат правителство.

"Имаше нужда от стабилност, от правителство и от работещ парламент. Не бихме се опитали обаче да ги съветваме или да им се месим, защото това е решение на тяхната партия", допълни Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 1 година
Нинова, тея 30 сребърникадето ги взе, стигнаха само за хартиената завера. а???
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не е успяла да си легне само с ГЕРБ.
20
0
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
На Нинова не са й предложили икономическото министерство и затова се е за тюхкала че няма да се състави правителство. Спокойно како, ти не влизаш в никакви сметки!
19
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Стоян: Не съм сигурен че комуниста си остава комунист, но че плиткоумникът си остава плиткоумник си личи от поста ти.
18
0
 
0
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
А бе,книнова,хората не ги интересуват вашите партийно-мафиотски доводи ,а справянето с кризите и инфлацията-сиреч повишаването на качеството на живот в България.В случай,че отхвърлите програмата на проф.Габровски и отиването на нови предсрочни парламентарни избори,при които конфигурацията на парламента едва ли чувствително ще се промени,то отговорността ще е изцяло на пп,бсп,дб и компания, и това ще си проличи.Вие само ще задълбочите сегашните и ще създадете и нови кризи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До КРУШОВИЦЕ: Каква битка "Комунисти- антикомунисти" между Бойко и Корнелия Нинова. Кой е комунист и кой - антикомунист? Та Бойко е бивш член на БКП, а Корнелия Нинова - бивш член на СДС. Стара е вече тази дъвка.
16
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Ами то се вижда кой мисли за суверенна, комуниста си остава комунист за вас анархията е присъща а не ред и законност! Какво искате да ни загубите още и още, хората ви предлагат макар и краткосрочно да се съберете и да решават проблемите които вие в коалиция ги докарахте *** мръсни!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали затова сте в НС. Правителство няма да направите, месеци ще се мотаете на сладки приказки и големи заплати. Ама, няма да е вечно.
14
0
 
0
 
! Отговори
КРУШОВИЦЕ преди 1 година
И ТИ ЛОЙКО, КЪДЕ ОТИДЕ СТРАШНАТА БИТКА МЕЖДУ "КОМУНИСТИ" И "АНТИ-КОМУНИСТИ" >>> И ДВЕТЕ ПАРТИИ СЕ ОКАЗАХТЕ ТУРСКИ ИБРИЦИ
13
0
 
0
 
! Отговори
НИНОВА И ДРУГИТЕ преди 1 година
НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ХИТРЕЦА ДОГАН
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яйцата са по 50 стинки благодарение на крадливите и лъжливи комунисти от БСП. ПП и ДБ. Съсипаха и окрадаха работеща държава!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да няма подкрепа *** Крушовице, как събрахте подкрепа за хартиената мафия??? Предостатъчна подкрепа имате, правете там каквото ще правите, и не се представяйте за такива каквито не сте
10
0
 
0
 
! Отговори
Ружди Сунак преди 1 година
Хора да помогнем на Герб да състави правителство. Те са най-добри. От както спечелиха изборите спря инфлацията и започна да се строй отново. Всичко кипи на макс в държавата отново. Бойко е повече от Меси , той е дори Марадона. Предлагам да минава човек, на който всеки да съобщава за кой иска да гласува и той да го предава в ЦИК, така ще има мега голяма активност.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой е човекът,който ще поведе България,Ниновице!? Ти ли,крадлива лъжло? Нищо,което си казала не си направила,слушаме само лъжите ти празните ти обещания! Целта ти е да ни заблудиш а ти да се наместиш на министерското кресло! Нищо друго не е важно за теб освен твоя пост!
8
0
 
0
 
! Отговори
Червен изродените преди 1 година
Станислав на гърба Сатана Трифонов бил велик вътрешночервен дисидент,Илиана Йотова по неин думи гладувала при Живков, червените репресирани вътрешночервени бойци срещу Живков защото симпатизирали на Сатаната,концлагерите,Берия,Сталин,Червените камери на Пол Пот и им давали по малко кюфтаци от примерно на Пенчо Кубадински.................Всички членове на червената БКП задължително трябваше да се лустрират ...........червените и сатанизма у нас са едно и също за справки 1989-2022
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама другарко Техноимпекс, вместо да даваш акъл, вземи да обясниш на твоите съпартийци, как така само за 5г. паднахте от 1млн. избиратели през 2017г., на 200хил. на последните избори. Ей това ви е проблема на вас !!
6
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
ПОДКРЕПЕТЕ ГО ПАК БОЙКО И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ С ЛЕВА,С ВАЛУТНИЯ БОРД,МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ И ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В ВРЕМЕТО ДЕ ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО И НИЩО НЕ ДОКАЗАНО ЩОМ НЕ Е НАКАЗАНО !!! ,,ДА ЖИВЕЕ АНАРХИЯТА ''!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАРКЕ, преди 1 година
СТИГА СТЕ СЕ ИЗЛАГАЛИ-ПРОСТО СТЕ ОТВРАТИ
4
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
оставка на нинова и пажовете зад нея избори 2023 г с нови лица и мандатноств нс важи за всички партии
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие също нямате подкрепа, огледайте се! Закачате се само там, където има някаква аванта!