Шишков: Абсурд е "Хемус" да бъде завършена до две години

Предстои строежът да бъде разгледан в парламента
5 дек 2022 10:53, Росен Стойчев
30
Шишков: Абсурд е "Хемус" да бъде завършена до две години
Снимка: БГНЕС

Предстои строежът на АМ „Хемус” да бъде разгледан в парламента. Това заяви в Нова Нюз регионалният министър Иван Шишков.

„АМ „Хемус” не може да е готова до 2024 г. Филмът беше много дълъг и асфалтът беше много къс. Много голямо говорене имаше за АМ „Хемус”.

Още по темата
Сега ситуацията е променена не толкова драстично, колкото ни се иска. 4-ти, 5-ти и 6 лот не са почнати. 7 и 8 лот имаме ясна концепция, 9 лот сме изчистили нещата. Абсурд е да мислим, че АМ „Хемус” ще е завършена до 2024 г.”, каза Шишков. 

„Надявам се да се намери юридическа формула, в рамките на която да се намери решение за огромните глоби на хората от село Пролеша, които не са знаели, че дължат винетка за пътуване. Действията, които ще направим, е това, което законът може да позволи. Започнах да работя с юристи да бъдат намалени актовете, те не могат да бъдат отменени. Искаме част от това наказание да бъде намерено решение”.

Логично е за главен път извън обхвата на София да се плаща винетка, уточни той.

Хората не са знаели, че дължат винетка и са получили глоби за хиляди левове. Ще намерим решение на проблема, заяви служебният министър Шишков.

Относно думите на адвокат, че целият проблем идва от непълно решение на МС и могат да го допълнят със задна дата Шишков смята, че проблемът не е в решението, а в „разваления телефон”.

„Пролеша е извън рамките на столична община. Знакът за винетки е на разклонението на Божурище. Проблем в решението на МС тогава аз не виждам. Единственият проблем е начина, по който е извършена комуникацията с хората. Хората остават с грешното впечатление, че няма да плащат винетки. Лошото е, че говоренето в онзи момент на политиците, е че няма да се плаща винетка до Пролеша”, обясни случая Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Здрасти преди 1 година
После се чудим защо не ни вземат в Шенген.Тази *** магистрала от кога се строи някой да помни.Не мога да разбера защо нашите политици обвиняват запада,хората виждат корупция навсякъде. Как не ги е срам. Бъдете живи и здрави
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за Хемус са в чекмеджетата на ГЕРБ.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези стотици милиарди, които откраднаха ГЕРБ за 12 години, България можеше да е опасана с магистрали, а Хемус отдавна да беше построена.
24
6
 
7
 
! Отговори
До Калеко преди 1 година
Калеко, калекоооооооооооооооооооо. Той Боче за 12 г. не направи нищо ,освен да прибере едни милиарди за себе си и свои хора. Ако искаше са я е построил, ама само лъжеше
23
8
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ако беше бат Бойче досега да сме я забравили Хемус и да се возим свободно по нея, но с тези капацитети дето се наредиха под юмрука на фигуранта е абсурдно изобщо да бъде завършена, ББ го плюеха за някакви мистериозни недоказани милиони изнасяни с тирове, а тези от шайката на Подмяната само за 6 месеца ни ощетиха с милиарди, по големи крадци и мошенници от тях не е имало в досегашната ни история
22
4
 
6
 
! Отговори
Гост преди 1 година
не знам прави ли ви впечатление как никой не пита и не се интересува къде са парите за Хемус
21
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Строежът на магистрала Тракия бе оплюван милион пъти , но добре че я има. Не ми се мисли,как щяхме да пътуваме без нея. Що се отнася до Хемус,ББ наистина щеше да я направи,но всички му пречеха-политици,мафиот адвокати,местни велможи и ужасно тъпите закони които пречат вместо да помагат. Е дойде промяната и наистина промени посоката на държавата-вместо напред,назад и надолу.Ха сега чакайте още 20 г.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко не е на власт и няма кой да постори магистралата.
19
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Пролеша е извън столична община съгласен съм, а къде е с Лозен,че да има преди него камера
18
0
 
4
 
! Отговори
Ако искаш преди 1 година
да забатачиш някоя работа - вкарай я в парламента.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че западните господари не разрешават !
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на армията на нато им е нужен до 6 месеца, бързо бе заспаллл ох.люв
15
2
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОСТАВЕНИ ЗА ХЕМУС ОТ БОРИСОВ ЗАЩО ГЕШЕВ НЕ РАЗСЛЕДВА ТОВА ЗАЩО ХЕМУС СЕ САБОТИРА ОТ 2 ГОД ОТ *** ЗАЩО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА ЖИВОТЪТ НА БЪЛГАРИТЕ ТОВА КАКВО СЕ НАРИЧА
14
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Как бе,браво на ГЕРБ...ще кажат мноооого ,,хора''които са намазали от далаверите и осигурили на ГЕРБ до животно да печелят избори???и няма лошо,колкото и да са крали още не сме разбрали,тъка че ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ и вие да НАМАЖЕТЕ ???
13
0
 
3
 
! Отговори
aaa преди 1 година
То за 2024 че няма да стане Хемус е ясно. Въпроса е за 2034 дали ще стане. Защото в момента никой не работи по магистралата, а с приказки няма да стане.
12
1
 
3
 
! Отговори
Стан преди 1 година
И как да бъде като всичко спря като дойде првото служебно правителство преди 2г. Герб хубави лоши я строяха, а всички след тях сам казват че няма как да стане( типично по нашенски)
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извикайте китайците и ще я направят. Ще бъде бързо, качествено и без чували с пари за ББ или някой друг. А маже би това е проблема, че няма да има чували.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата на абсурдите,аз се чудя,какво търпение имаме българите ,нерви като корабни въжета.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец,до лъжеца мила моя майно льо.В Китай за една две години,щеше да е готова.Като гледам,в тубата кви по-трудно достъпни местности,чудеса правят.
8
0
 
0
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
У нас, ако всичко беше нормално, само от туризъм и пътни такси, щяхме да си живеем като швейцарци. Ама уви...