МВР: Не са произвеждани изстрели от българска страна на 3 октомври по мигранти

Британска медия излъчи видео, в което сириец твърди, че е прострелян
6 дек 2022 07:39, Елка Василева
75
МВР: Не са произвеждани изстрели от българска страна на 3 октомври по мигранти
Снимка: архив, БГНЕС

Не са произвеждани изстрели от българска страна на 3 октомври тази година по група нелегални мигранти, намиращи се на турска територия. Това показва проверка на МВР, по повод материал, излъчен в понеделник от британската телевизия "Скай нюз", и съдържащ видеоклип, заснет от мигранти, в който се чува изстрел и се твърди, че е пострадал сирийски гражданин.

От вътрешното министерство уточняват, че при случая става дума за опит на 65 лица да преминат границата. Мигрантите са се държали агресивно и враждебно. Хвърляли са камъни и горящи предмети към полицаите в района.

Пострадал е полицай от Гранично управление "Средец". Нанесени са и щети на автомобила на служителите.

За случая са уведомени и турските власти. На 2 ноември е имало и среща на българо-турската гранична комисия във връзка с инцидента. Тя се е провела на територията на Република Турция.

Това е и позицията на вътрешното министерство, изпратена до телевизия "Скай нюз", която излъчи видеото с мигрантите, посочва БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е някоя пишман медия, пишман свидели и пострадали да го отнесат. Иначе, следващия път граничните полицаи как ще различат агресивни мигранти от агресори? Да стрелят! Пък после да поканят "Скай нюз" /това трябва да е много жълто/ да докаже, че са били мигранти, така необходими на "обединения Запад".
57
1
 
14
 
! Отговори
А трябва преди 1 година
Наскоро загинаха гранични полицаи. Заговори се, че полицаите нямали дълго оръжие. Е то за зкакво им е, ако не може да стрелят с него? Да плашат гаргите ли?
56
0
 
4
 
! Отговори
Аматьори преди 1 година
Траекторията на куршума е със завой и се мушва под мишницата на младежа. Той е леко приведен през това време. В Холивуд го правят професионално.
55
0
 
0
 
! Отговори
само е стреляно преди 1 година
изстрели не са възпроизвеждани
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младежът защо бяга от Сирия? Там вече няма война.
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че е мероприятие за да не влезем в Шенген. Младежът вероятно е заработил за инсценировката.
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стреляйте на месо ... да видим дали бежанския поток ще преминава оттук !
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време даваха 14 дни награда на граничарите при защита на границата ни...сега където с кафе или шербет само не ги посрещаме. А някои по "засегнати" и в хотели ги настаняваме.....
50
1
 
18
 
! Отговори
долна клевета преди 1 година
Стига лъжи срещу България! .Напротив соред най новите разпореждания отнемат на полицаите оръжието и вместо това да им зачислят локум , кафе , джезвета и газови котлончета като срещнат нарушители да им сварят кафе и да ги черпят с локум!
49
0
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Трябва законно да се стереля по навлеците с гумени куршуми, телефона - конфискуван. Парите им да отиват за подслон в затворен охраняем лагер който нямат право да напускат, поне тези които нямат проверени документи. И всички на работа за да си изкарват подслона и прехраната.
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това видео неслучайно сега се пуска,да оправдаят след два дни неприемането на България в Шенген.Въпроса е България има ли чест,да ни се подиграват така!Не че ние заслужаваме,но не може да се подиграват така с нас.Пускайте коридор за всички бежанци до сръбската граница за всеки който желае,щом като ще се eбавамe!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внушение е че е стреляно в Турция, оградата е далеч от границата и граничните пирамиди.
46
0
 
15
 
! Отговори
Надупена Недоклатена преди 1 година
Никой не ги е канил във България Оставете Полицията да си свърши работата Аз за стрелба та И трябва да се Стреля
45
1
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Ама какво се обяснява МеВЕРе като мисииирка на ЕС?!??! Защо мънкаме като ученик на дъската дето не си е писал домашното?!?! Къде беше ЕС и БХК когато в Бургас сгазиха и убиха двама полицаи?Къде бяха като сгазиха полицая в Казичене?Къде бяха когато двама уж "овчари" застреляха полицай на браздата?!?! А сега за един одраскан талибан надигнаха вой до небесата. Да напускаме тоя прогнил съюз час по скоро. Не ви щем еврото не ви щем "ценностите".
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а трябваше...
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесвте ги, колете ги, не знам ... Ама стана много. Настана врме за оръжие!!!
42
2
 
15
 
! Отговори
М преди 1 година
Когато кажат че сестра ти е ... върви обяснявай че нямаш сестра. Хора какво търсим в този ЕС??? Не ни е там мястото. Има и други народи и други съюзи които не са лицемерни и грабливи като този.
41
1
 
10
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
А не трябваше ли да стреляме? Или трябва да ги посрещаме с хляб и сол?
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Граница освен с оръжие не знам как се пази,с блага дума,хляб и сол не става!Да се стреля по всичко което мърда!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гледах видеото, мaмyна отиваше да мята камък по граничарите, беше на българска територия, защото оградата не е точно на браздата, а малко навътре. Защо такъв да не го гръмнеш? Няма нужда от оправдания, ако съм аз даже ще минирам границата и хич няма се занимавам с тях