"Български възход": България да гласува против всяко искане на Нидерлания

Зад отказа ни за Шенген обаче имало и български грешки
Обновена: 7 дек 2022 10:16 | 7 дек 2022 10:16, Камелия Цветанова
69
"Български възход": България да гласува против всяко искане на Нидерлания
Снимка: БГНЕС

"Български възход“ внесе проект на решение, с което искат НС да задължи премиера и министрите в рамките на Съвета на ЕС да гласуват против всички предложения на Нидерлания като реципрочна мярка спрямо необоснованото решение за блокиране на членството ни в Шенген.

„С голямо мнозинство НС подкрепи декларацията за присъединяването на България към Шенген, внесена от БСП, но въпреки това правителството на Нидерландия реши да блокира членството ни в Шенген и въпросът е защо, след като България е изпълнила критериите още през 2011 г.“, заяви в декларация от името на ПГ Надежда Самарджиева.

"Ако Нидерлания е права, защо всички европейски институции и останалите страни в ЕС ни подкрепят?

Още по темата

Поради незнайни причини някой се опитва да раздели ЕС. Дали не е просто, защото сме българи? Двойните стандарти са недопустими, това е в услуга на тези, които искат по-слаб и по-разединен ЕС“, добави тя.

По думите й, когато някой твърди, че границата ни може да бъде премината срещу 50 евро, трябва да даде и доказателства за това.

Според нея обаче зад това унизитено решение стоят и много български грешки.

"На първо място дългогодишната позиция на дипломацията ни за вечното „да“, беззъбата позиция, която заеха, че всичко ще се реши само. На второ място това е провал на европейските политически семейства, къде е българското лоби в ЕП и националните парламенти на страните-членки, къде са българските евродепутати“, каза Семерджиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
10
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Това е поредна българска глупост. Нидерландия не е виновна,че България е на дъното. Тя просто го заявява и при тази реалност показва на българите червен картон. България вместо да се вземе в ръце и стане нормална страна,тя злобее и е готова на дипломатически грешки,с една от най-образцовите и развити държави.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тях пък им дреме на шурката вашето гласуване и съществувате
45
1
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Сега да видя кой е ду.педавец и кой има топки ...
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
повторението е майка на знанието дъвчене на дъвки и балончета
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускайте имигрантите към Австрия и Холандия
42
4
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Много твърдения без никакви доказателства... Имаш ли поне едно нешо което можеш да докажеш - не... въпроса е пропагандата да върви ... хахахха
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
детската градина
40
7
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Нещо повече ---той иска русия, но не и да живее там; иска да търгуваме с русия-но не и да има в ома си руски стоки; иска да признаваме дипломите им- но не и да изпрати децата си да учат там....изобщо иска всичко руско,зер хората си плащат,но не иска да бъде за него, а за нас. За този четирихилядник е само най-доброто---мерцедес и евро сметка, Сеишелите и вила в Малибу....все пак заслужава.......
39
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може едновременно и в Шенген и в Русия.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КрунделЕ сега холандия гласува срещу и без реципрочност... Или за холандците може за бг не може???
37
12
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Кое по-точно е необосновано? Искате Рюте да излезне и в прав текст да ви каже, че на чело на правовата държава е поставена мутра, която на галено нарича мутропитека цар-тиква "ШЕФЕ" и е там, за да ззаличава, прикрива и унищожава следи ли? Да ви каже, че е там, за да пази Борисов, Доган, Пеевски, такива като Ментата, като Биков, като Влади Горанов, Шехерезада, заради която ежедневно сте обливани от платената любов на троловете ?!? Какво да ви каже Рюте, което не го знаете?
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да си признаем грешките и да работим,Ние правим нещата в противоположна посока.Но спред мен има друго.Тукме видима намесата на Русия.Те исакт ние да се махнем от ЕС.Същото е и с Унгария.Според вас защо блокираме Македония.Същата е причината.За да ни махнат от ЕС.
35
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спящата кремълска клетка се активизира.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме генерал Стефан Янев да ръководи българската армия при превземането на Амстердам.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв си ти бе, Христов?НРБ шка мишка.Уж не искаш ЕС, пък искал в Шенген.Шизофреник, скапан.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Shark, ---след като твърдиш "защото хората са прави, че корупцията и мафията са превзели държавата, значи имаш информация. Пита се защо не си отишъл да подадеш тая информация на съответните органи... Ако нямаш такава информация и си на положението - ама всички така казват Съжалявам но това не може да мине дори и в граждански съд.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Шенген, аз лична карта си имам и мога да си ходя където си искам, ама пари нямам, да се шматкам по Европа. Първо направете така, че народа да има пари за екскурзии и после махайте граничната проверка.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Янев кога стана политик, кога почна да дава акъл? Даже без национална програма го намърдаха в парламента и сега се мисли за някакъв фактор в държавата.
29
6
 
13
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Глупости! Такъв хода могат да направят само нискоинтелигентни комплексари без капка достойнство. Вместо да се призовава да погледнем проблемите си и да ги изчистим, защото хората са прави, че корупцията и мафията са превзели държавата, те призовават за бойкоти, все едно са някакви тийнейджъри. И това ми било политици! За *** за зеле не стават! Срамота!
28
5
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
Шенген го правят някаква цел на българите а то е едно Нищо. Дали ще си показваме личните карти на границата не решава никой от големите ни проблеми