Депутатите няма да решат днес за забраната за износ на нефт

Предложението на е ДПС, но няма доклади на комисии в НС
9
Депутатите няма да решат днес за забраната за износ на нефт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът няма да обсъди днес проекта на специален законопроект, който предвижда контрол върху вноса и износа на руски петрол, за да не се злоупотребява с изключението, направено от Брюксел специално за България, когато беше наложено ембаргото за руски стоки.

Предложението за закона е на ДПС. Йордан Цонев обаче обясни, че липсват доклади на две парламентарни комисии, така че проектът не може да бъде обсъден днес, въпреки че първоначално беше включен като точка от дневния ред на НС.

Ако този закон бъде приет, на практика ще забрани на “"Лукойл Нефтохим Бургас” да изнася продукти от преработен руски петрол, което, според служебното правителство, Еврокомисията не ни забранява.

От „Възраждане“ пък поискаха президентът Румен Радев да свика спешно КСНС във връзка със заплахите за енергийната сигурност на страната.

Ивайло Мирчев от ДБ заяви, че България трябва да се държи като достойна страна особено в условия на война и когато на Европа й е трудно.

Според него е недопустимо една частна компания да упражнява натиск върху правителството, да заплашва, че ще затвори мощностите си и няма да има горива в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: лукойлнефт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко е частна толко и държавана р точка овч управителния съвет
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербодепесарите направиха рекет на нефтохима, получиха си парите, няма да внасят закона. Всички закони ще отпаднат след плащане към офшорките им.
4
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
По пътя на нашата евроатлантическа интеграция и приемане на евроатлантическите ценности, трябва да разрушим всичко останало от комунистическото ни минало. Също както британците и поляците разрушиха Северните потоци. Трябва да разрушим АЕЦ Козлодуй и централите, язовирите, Аспаруховия мост, Нефтохим-Лукойл. Така ще станем истински евроатлантици!
3
0
 
2
 
! Отговори
Не само ДНЕС! преди 1 година
Те НИКОГА няма да решат НИЩО.Една сбирщина от зависими хора,на хранилка към определени групировки и държави НЕ МОЖЕ НИЩО ПОЗИТИВНО ЗА ХОРАТА ДА РЕШИ!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера руснаците казаха, че са подготвили три отговора на тавана. Вие кой отговор си избрахте? Заплашва ги тотално спиране на руския нефт, а те седнали да мъдрят закон за забрана на "Лукойл Нефтохим Бургас" да изнася продукти от преработен руски петрол. Наистина депутатите са нискокапацитетни.
1
0
 
4
 
! Отговори
Пак ще преди 1 година
заработват едни хора, а други ще мизерстват. Не ви ли се струва, че тази война все повече заприличва на бизнес проект? Всичките тези странни събития на бойното поле, по-известно като "Украйна", медийните изяви на "лидерите", псевдо санкциите, от които една определена прослойка, собственици на определени отрасли, правят тройни и четворни приходи, а на нас ни се обяснява, че трябва да свикваме с мизерията... Що не си е*ете майката?!