Гълъб Донев: Да не се надвикваме по темата "Шенген"

Присъединяването ще се случи в резултат на работа
47
Гълъб Донев: Да не се надвикваме по темата "Шенген"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна политическа слава. Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа, в т.ч. и законодателна работа, каза служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Законопроектите, свързани с реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, подготвени от служебното правителство, очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала, заяви Донев.

Той е категоричен, че изслушването му по темата за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът.

Във фокуса на работа на МС и днес ще са изслушванеята на министрите от служебното правителство и вашите предложения за решения в полза на хората на България, подчерта служебният премиер и допълни, че днес ще бъде разгледан Проект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

МФ работи упорито и по проекта на закон за изменение и допълнение на БНБ, както и по промените по Кодекса за застраховане. Това е пакетът от законодателни мерки, свързани с подготовката на България за приемането й в Еврозоната, допълни той.

Донев припомни, че вчера беше подписан Меморандум за разбирателство с ЕК и председателя на Еврогрупата за производството на евромонети в България. "С една дума ние вършим своята работа, нека и народните представители да свършат своята", каза още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ШенгенГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Шенген няма да ни пуснат докато не се нормализира политическата обстановка в страната т.е.без редовно правителство няма Шенген.
33
0
 
1
 
! Отговори
гълъб?донев? преди 1 година
първо е гълъб,после е донев?кой нормален човек може да го приеме като име или каквото и да е!
32
0
 
1
 
! Отговори
Кире преди 1 година
След меси сега си имаме и Гълъба, ричарлисон. Какъв отбор, какво чудо на чудесата.
31
1
 
2
 
! Отговори
единен пазар преди 1 година
ЕвРо = евтини роби
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гугутке,едни честни изобри имаше а задача да напарвиш и нищо. Партиите се обвиняват една друга в изборни измами,и теб и Радев, никой за нищо не ви търси. Кой взе решението за увелиението на водата? Над 5 лева,се увеличава водата?! От Китай ли я карате с Радев тази вода,че толкова скъпа??!
29
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ами като се продадоха за жълти стотинки, вкл и Герберите и гласуваха Македония в ЕС, вместо да изтъргуват съгласието за Шенген тъй ще е мало.ум.ници
28
0
 
8
 
! Отговори
женерал преди 1 година
Нали тоя преди два дни се заканваше на Холандия. Сега като свърши последната бутилка руска водка и изтрезня взе да осъзнава що за глупости е наприказвал врабчо...
27
1
 
4
 
! Отговори
РАДОСТ ЗА БЪЛГАРИТЕ: преди 1 година
КИРЧО И КОКОРЧО , КАТО "ВИДНИ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ" НА М.РЮТЕ ОТ НИДЕРЛАНДИЯ , ----УРЕДИХА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ БЪДЕ ПРИЕТА В ШЕНГЕН ЗА ОТМЪЩЕНИЕ .....НА ГЕРБ , ДПС И БСП......да им благодарим , ли...??!!!!
26
3
 
7
 
! Отговори
Какъв Шенген!? преди 1 година
С Кремълски Macтии начело с пРезидента на Решетников!
25
3
 
8
 
! Отговори
32 години преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ БСП ДПС и задкулисието от ченгета, мутри, олигарси, масони, адвокати България се е запътила към национална катастрофа! Изнесоха о бърнаха в хотели, луксозни имоти и чеймеджета МИЛИАРДИ български лева и евро. Вие кой лъжете бе, като преписвате всичко на хора управлявали има няма 5 месеца? Кой лъжете бе мафиоти и безделници? Няма да управлявате!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЕБЕ ДА ИЗПРАТИМ МЕСИ - ТОЙ Е НА ТИ С АНГЕЛА, ЕМАНУЕЛ, ОНЯ ДЕН СЕ СНИМА И С УРСУЛА... В НЕГОВАТА ГРУПА Е ПРИЯТЕЛЯТ МУ МАРК(РЮТЕ).ТОЙ ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА. И БЕНЗИНА ЩЕ ВИ НАПРАВИ 2 ЛВ...
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Боко го няма 2 години? Я не лъжете интриганти. Боко царят гол си го пускат най-редовно по националните медии, все едно е премиер. Боко никога не си е отивал. И Боко и Радев са първи сред равни, ама мутри?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вади ветото бе, маалоумник, квои се обяснявате? Вето до дупка! Тая че със сладки диплом. приказки ще ги омаеш е слаба ракия...
21
2
 
4
 
! Отговори
КАЖИ СИ КИРЕ... преди 1 година
НАЛИ СЕ ХВАЛЕШЕ --ЧЕ СИ ПРИЯТЕЛ С МАРК РЮТЕ....ТИ ЛИ УРЕДИ "ПО ПРИЯТЕЛСКА ЛИНИЯ" ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН ЗА ДА СИ ОТМЪСТИШ НА БЪЛГАРИТЕ....????????????????????
20
2
 
3
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Боко мутрата от две години го няма, А на Радеф проектите за две години кво напрайха???????
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма да бъде приета в Шенген, заради к*леши като Радев, служебните му правителства, ПП, ДБ, ИТН и целия политически хаос, който създадоха в страната. Унижението е пълно!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бля,бля,бля.Западът не ви вярва.Русофилската ви жилка ги прави подозрителни.Влизайки в Шенген ще имате информация,която е много нужна за Русия.Е,няма да стане
17
1
 
4
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Тоя на снимката изглежда като бай Тошо, когато го свалиха от власт :)
16
0
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Точно така, трябва да сме жалки скимтящи *** до край. Не може само наполовина.
15
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ВАРОСАНИТЕ ГРОБНИЦИ СЕ ОКАЗАХА ВЪТРЕ ГНИЛИ. А ТИ НАРОДЕ ОЩЕ ЛИ ВЛИЗАШ В ТЯХ ДА СЕ ПОКЛАНЯШ