Парламентът прие реформа в антикорупционното законодателство

Една съществена промяна
7 дек 2022 18:40, Росен Стойчев
6
Парламентът прие реформа в антикорупционното законодателство
Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие на първо четене да има реформа в антикорупционното законодателство. Бяха приети два законопроекта - единият, предложен от депутатите от "Продължаваме промяната", а вторият - внесен от правосъдния министър и изготвен от екипа на служебния кабинет, съобщи БНТ.

Изборът на ръководство на КПКОНПИ е едно от съществените различия в законопроектите.

Още по темата
От "Продължаваме промяната" смятат, че най-справедливо е петимата членове на ръководството да се избират от Народното събрание.

В проекта на Министерския съвет е заложено на трима избрани от парламента, един от президента и двама от съдиите на касацоинония и административния съд. Различия има и в предствата за това кои личности от високите етажи на властта да обхваща антикорупционният закон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Безсрамници! преди 1 година
Тия си гласуват закони като за тях си най-безочливо! Искат сами да си назначават службите. То Президентът и сега няма контрол над тях и над избора на шефове, а само подписва указа. Но все пак може да направи спънка така, а тия искат всичко сами да си правят необезпокоявано! Гласуваха си хартиени бюлетини да могат да си фалшифицират изборите. Искат да се внесе бюджет, да могат да наддават за гласове! Все едно няма утре, няма други! Радев правилно го каза - ШАРЛАТАНИ! НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА партия!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как според ПП ръководството на КПКОНПИ като орган на съдебната власт ще се бори с корупцията на изпълнителната власт, след като е избрано именно от изпълнителната власт? Тоест, ПП иска ръководството на комисията, което се назначено от правителство Х, да се бори точно с корупцията на правителство Х? Тия от ПП само ни хвърлят прах в очите. После ни баламосват с разделение на властите - съдът бил независим от политиците. Ами нали баш политиците избират и назначават висши съдии, прокурори
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП нека отново се закичат с баджа Рашков, та да им лъснат пак червенитезадници.