Радев към Лагард: Служебният кабинет остави добра основа

Важна е реалната стабилност
7 дек 2022 21:25, Росен Стойчев
26
Радев към Лагард: Служебният кабинет остави добра основа
Снимка: БГНЕС

Гарантирането на макроикономическата и финансова стабилност на България в условията на криза обсъди президентът Румен Радев в телефонен разговор  с председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщи Bulgaria ON AIR.

Държавният глава открои действията на служебното правителство за предотвратяване на риска от прекомерно задлъжняване на страната, както и усилията за намаляване на инфлацията, които дават резултат през октомври.

Още по темата
Румен Радев подчерта, че основен фактор за овладяване на цените е енергийната диверсификация, която страната ни е постигнала.

"Създадените условия и разумната фискална политика са добра основа, която служебното правителство ще остави за следващия редовен кабинет", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Професор П.Петков преди 1 година
Имаше един такъв Ку-ку историк умрял преди цели 10 години изявен любимец на Евронюз България бивша Европа чийто дословно актуализирани думи звучат така:"Тези родени в бригадирския град Димитровград са умствено увредени от комунизма като украинците докарани от Полша в Украйна по нареждане на Сталин и от тях нищо свястно е невъзможно да стане".........
14
0
 
6
 
! Отговори
Ех, Радев, Радев... преди 1 година
Отдавна си пролича, че висшата политика не ти се удава. Западните политици се гаврят интелигентно с твоите невъзможности, а "фактите", че народът ти се радва, ако е вярна статистиката, говори много зле за твоите избиратели, с които сте на един акъл.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра основа... на корупция, овладяване на държавата, ПР акции, фалшиви паспорти, пропускане на мигранти, забатачване на всеки един отрасъл.. Браво, Рундьо!! Ти ПРОМЕНИ България!
12
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и от кога вие с бочко влияете на Световните пазари?как овладявате цените?авера ти борисов ни обеща бензин...1 лев!...къде го?...кога?ще доведете държавата до продоволствена,бъдете сигурни,масово се унищожават пройзводства,в земеделието е Ад,точещите еврофондове ваши авери и на доган-борисов няма да могат да нахранят Народа ни...и ще ви избесим!!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Може преди 1 година
Първо извън Шенген.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебния кабинет трябва да организира изборите само.. Това отдавна не е валидно за България. Последните 2 години редовен кабинет е имало само 6 месеца! През останалото време са управлявали само министри назначени от президента. Стигна се до там, че парламента изисква служебния кабинет да състави държавния бюджет!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
Единственото задължение на служебния кабинет, е да осигури честни избори! А на президента по Конституция, не са му вменени правомощия да се занимава с икономика! Наш'то Фелдфебел, все се набутва там, където не му е работа!
8
10
 
3
 
! Отговори
Възход на България преди 1 година
Румен Радев е политика с най-голяма подкрепа от Българите!! Цели 67% от Българите го подкрепят. ФАКТ! И резултата от последните президентски ибори го доказа на 100%. Радев разгроми опонента си предложен от ГЕРБ-ДПС с огромна разлика в резултата! Това е поткрепата на народа!!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Презодентска система на управление е изхода от задънената улица в която Парлемнтарните партии вкараха България. Само след месец ясички ще видим, че парламента пак няма да може да излъчи редовен кабинет и ще отидем пак на избори. До тогава Президента ще управлява с еднолично назначеното от него правителство. А резултата от изборите ще е стщия.. И докога така?
6
3
 
4
 
! Отговори
еуроатлантик преди 1 година
як съм!на лампард,на улайнен ще се мажа,щото требе България окончателно да бъде затрита.така иска моя Шеф.от любимата ни голема земя,дето англосакси избивайки местни племена горди индианци са установили светата демокрация.не съм казал,но мн. ми е на сърце еврото.
5
1
 
10
 
! Отговори
Тъпан преди 1 година
Създадените условия са тройно и четворно по-високи цени на всичко и дългове за 50 години напред.
4
8
 
4
 
! Отговори
Възход за България! преди 1 година
Време е България да стане Президентска Република с безмандатен президент, генерал-майор от ВВС, Румен Радев!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нищо съсипа и помогна да се окраде работеща държава. Това нищо е най големият национален предател!
2
2
 
8
 
! Отговори
Ич преди 1 година
Радев е самата инфлация с всичките му неуспешни кабинети.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев раздаваш тайно орден Стара Планина на мутри и мултаци. Румен Радев насилствено прокарваш мутрите на задкулисието в управлението на държавата. Румен Радев мълчиш за хартиената коалиция! Срещаш се с Бойко. Къде е онзи Румен Радев, който вдигна юмрука? Или това беше изкуствен юмрук? Римен Радев ти си Лицемер! Отвратен съм от теб, ченге. Отвратен съм от всички вас от статуквото! Отвратен съм от бездействието и слепоочието на избирателите и онези, които не гласуват. Отвратен съм от корупцията!