Весела Чернева: Нидерландия говори от името на други страни

Въпросът с доверието е съществен
7 дек 2022 18:50, Росен Стойчев
31
Весела Чернева: Нидерландия говори от името на други страни
Снимка: БГНЕС

"Възможност за приемане на страната ни в Шенгенското пространство има на всеки три месеца, когато има заседание на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, но когато базисните условия в България са се променили.

Още по темата
Ако България може да засвидетелства положителна тенденция в борбата с корупцията".

Това каза пред БНР Весела Чернева, директор на софийския офис на Европейския съвет за външна политика, съветник на бившия премиер Кирил Петков по външната политика.

По думите й Нидерландия говори от името на други страни:

"Въпросът с доверието към България е същинският въпрос. Това трябва да е знак, че отвъд техническата страна на процесите, те имат и политическа такава. Важно е какво казват и какви действия предприемат българските политици. Ние от 2011 година обещаваме на Европейския съюз, че ще предприемем съответните мерки по отношение на върховенството на закона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватска свърши за 5 г неща, които ние за 15 г не може да свършим. Ако ни бяха приели в ЕС след извършване на всички реформи нямаше да го има нито управлението на Тиквата, Каскета или ,Чорапа
15
2
 
15
 
! Отговори
само празни приказки преди 1 година
Какво значи мерки по върховенството на закона? Какво значи вие сте много корумпирани? Да вкараме политици и съдии в затвора ли? Да гласуваме специални закони? Да сменим Главния прокурор ли? Кое? Назовете го точно и ясно и без увъртане. Кой точно е виновен за тази ситуация? Искам да го чуя от тая, дето го играе посредника-преводач, голям разбирач.
14
1
 
18
 
! Отговори
Луда ли си? преди 1 година
Има списък с критерии за членство в Шенген. Ние изпълняваме ВСИЧКИ - ДО ЕДИН! Върховенството на закона и т.н. са ни проблем, но НЕ Е КРИТЕРИИ за членство в Шенген! Все едно в магазина да си платиш за хляб и да ти кажат "смени си обувките, че са скъсани". Скъсаните обувки са проблем, но не условие да си купиш хляб. ЕС не е съюз, а средство една държава да наложи интереса си над другите. Наддаване и пазарлъци. А Шенген според мен не ни е нужен, проблемът е, че нямаме пари за охрана на границата.
13
2
 
12
 
! Отговори
До Пародия преди 1 година
До Пародия, много слаб опит за манипулация :D :D :D Мислиш ли, че има някой да не помни, че Радев се бори да се запази ветото и точно той всъщност го отстояваше адекватно? герб казваха "има планина от доказателства, че сме прави, в ЕС да проучат". Радев им направи шах и мат с Копенхагенските критерии. Той парира просто киро да вдигне ветото още януари. Точно Радев беше единственият адекватен по македонския въпрос. Точно това да споменаваш...жалка история. Върни парите!
12
2
 
19
 
! Отговори
Предателката преди 1 година
Това е същата Весела Чернева, която предаде България и се изживяваше като външен министър. Която обеща, че ще позволим РСМ да започне преговори без да е изпълнила критериите на самия Европейски съюз! Която просто се изхрачи на хилядите умряли за свободата на областта, на хилядите жертви на македонизма, на хилядите тъпкани Българи с Българско самосъзнание там и най-вече на собствената си държава! И на тая й давате думата!? Да се благодари, че не беше линчувана! Непоправима шета за България!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момент. Готови ли сме за Шенген или не? Чухме супурнайсе мнения че сме готови. Каква е гаранцията че утре Австрия няма да обвърже членството ни с нивото на Дунав в сантиметри, например? Какво значи вие сте много корумпирани? Аз не съм корумпиран! Как е възможно такова генерализиране за цяла една страна! Това е недопустимо и обидно! Веднага да се каже от тези които ни блокират и от тази тяхна говорителка, кой и кое точно са корумпирани тук, за да ми е ясно и на мен.
10
13
 
6
 
! Отговори
Пародия преди 1 година
Льотчика и Ко са национални предатели махнали ветото за Македония срещу един Коооор от Рюте. Позор за българският войник.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обърнете внимание че австрийския нацист е от ЕНП, също като тиквочаа. наблюдава се интересен синхрон между наплива на бежанци изпратени от ердоган и отказа на нацитата. що ми изглежда че тикватаа е в основата на тая каша, с цел да се добере до власт.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрия и Нидерландия са близки до Германия, което значи че говорят от името на Германия. Германците не им е удобно да кажат нещо и за това използват другите да вършат черната работа вместо тях. Странно е Германия да няма против а по-малките държави да имат. Уж германска фондация спонсорира Борисов който опропасти толкова години и сега явно не им е удобно положението което надробиха с него.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно Киро какви ги говори навънка както и нашите видни евродепутати Рада Дълбоката и Елена Йончева които са национални предатели. Иначе когато вътре в държавата взаимно се плюят всички няма как в чужбина да виждат читава такава, по-скоро точно обратното, видяха счупената държава от Радев койото е и слуга на Путин и на Киро който е нагъл и упорит некадърник.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дрън-дрън. кажете от името на кого говори.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако открием една велоалея от Капитан Андреево до Видин. Със сигурност ще ни поискат.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да се наложи граничен контрол на всички граждани на шенгенски държави и да не се премахва докато не си разкарат ветото.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожата от Продължаваме Продажбите е същата родоотстъпница като Кирчо и Кокорчо .Всичко разбират и не престават да се кланят пред сияйния запад . А , от нас простите балкански селяни се очаква да ги слушаме със зяпнала уста и да им постиламе софрата . Абе , я се пръждосвайте откъдето сте дошли , докато още сте цели
2
1
 
15
 
! Отговори
Нане преди 1 година
До 3...казва се кравария за България... ===)))
1
1
 
15
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Баш ме брига за шенгеня... България трябва да напусне еурогейтелаците и натуфците, ако не иска трета и последна нац катастрофа... ===)))