Зарков призова за върховенство на закона

Важно е да започнем да работим по европейски
8 дек 2022 15:07, Росен Стойчев
8
Зарков призова за върховенство на закона
Снимка: БГНЕС

Заседанието на мониторинговата група приключи. Говорихме за начина, по който европрокуратурата функционира у нас. Служебното правителство положи големи усилия, за да може европрокурорите да имат всичко необходимо да изпълняват задълженията си независимо и ефективно. Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков пред Нова Нюз

"Усилията да внесем важни законопроекти са оценени от Европейската комисия и се оценяват по достойнство от ЕП.

Още по темата
Бяха изготвени повече от 10 законопроекта, които имат пряко отношение към върховенството на закона. Те са внесени в парламента и се обсъждат. Въпросът е дали процесът по правосъдната реформа ще бъде завършен от това НС. Ефективно антикорупционно законодателство, място и роля на ефективна прокуратура, демократични принципи за взаимен контрол - това касае всички нас. Колкото по-бързо започнем да работим така, по-добре", категоричен е министърът. И допълни, че с много усилия е била върната точката за членство на България в Шенген", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков, то хубаво призоваваш, ама след като тоя който предложихте чупи законите и Конституцията, то какво да очакваме с тези "призиви". Или го погвайте на импийчмънт или не ни занимавайте с вашите глупости..
6
0
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе главансци и анонимници , птщрокурстурата ли пуска убийци нс сеобофв или съда? Явно личи ниската ви юридическа компетентност и затова нещата не вървят! А колкото до главният прокурор той многократно е доказал че е независим! Вашите любимци искат прокуратурата да е част от изпълнителната власт , което е нарушение на Конституцията за независимостта на отделните власти!
5
1
 
2
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
От Руте да внимава до Важно е да започнем да работим по европейски. От Цинизъм до България има да свърши много работа. Набиха ви кратуните за два дена и се завъртяхте на 180 градуса, безгръбначни български политици. Срам сте и унижение.
4
5
 
0
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Няма и не може да има в ърховенство на закона в България, докато главен пр окурор е Гешев! Факт! Примери, колкото щете! Затова ще гледаме Шенген през крив макарон!
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
първо прокуратурата да започне да работи, то закони има
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крумчо, момче младо и невинно! Много си зелено бре! Отиваш към трета категори хора в Ес, не втора!! А инак работи, работи!
1
1
 
8
 
! Отговори
www преди 1 година
Защо е толкова ограничено това Крумче, копае дъното!