Радев: Надявам се случващото се в НС да не са маскарадни игри

НС няма как да навакса за 3 дни пропилените 3 месеца
27 яну 2023 20:00, Александър Попов
41
Радев: Надявам се случващото се в НС да не са маскарадни игри
Снимка: БГНЕС

"Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на правосъдната реформа и най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос за приетите на първо четене изменения в HΠK.

Според президента, ако наистина това е било приоритет за депутатите, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите от самото начало на настоящото Народно събрание.

"Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Когато разбраха, че дните са преброени, тогава изведнъж се втурнаха към този въпрос и всеки да покаже, че наистина има желание и това е негов приоритет, но може би с тайната надежда, че това няма да стане“, каза президентът.

"Механизмът за контрол върху действията на главния прокурор е фактор за отпушване на политическия процес в България. Той е неотложен като приемане“, допълни държавният глава и посочи, че ако темата наистина е приоритет за всички политически сили, то те имат една седмица да приемат текстовете от закона.

"Надявам се, че парламентът, поне в тази седмица, ще работи изцяло в интерес на обществото, а не в интерес на кампаниите на партиите за предстоящите избори", каза още президентът.
 
В отговор на въпрос за провеждане на референдум за президентска република, държавният глава заяви, че той няма нужда от посредници в диалога си с българските граждани.

"Ако аз имам намерение за промяна на формата на държавно управление, сам ще го заявя", посочи Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
377 преди 1 година
Няма ли да го махат вече тоя?!
26
0
 
4
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 1 година
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
25
4
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Случаен минувачКолкото и да не искаш Радев ще тоя който ще кара влака или самолета като предпочиташ Но след някой и друг месец пак той ще съставя правителство
24
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А ти Радев, си главно действащо лице и домакин на този маскарад, вече 2 години, че и половина!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този парламент има много излишни хора, маскари, кифли и полуграмотна сбир от некадърни хора. Надявам се, в следващия парламент да ги няма.
22
2
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Господин президент, аз пък се надявам повече да ни размахвате юмруци! Оттам започна разделението и противопоставянето в обществото ни! Тази политическа криза я създадохте вие! Ама така ви отърва! Сега си управлявате еднолично! Но не си мислете, че хората са слепи! Скоро и вашата оставка може да бъде поискана!
21
2
 
6
 
! Отговори
До 2ри април преди 1 година
Отказ от евро, разваляне сделка с Уестинг, отказ и връщане милиарди за ф16, отказ "План Възстановяване" -ние вече се възстановихме - тези пари са дългове и задължения, ще отидат в наши хора, държавният резерв ще бъде изхарчен за държави с дългове на трети държави . Прекратяване Концесии. Индивидуален отказ от парно. Безплатна вода. Самодостатъчно земеделие, животновъдство. Забрана внос храни с буболечки, ГМО, консерванти. Отказ да се изплащат ЗАЕМИ, загубите от Концесии, енергетика са ОГРОМНИ.
20
4
 
4
 
! Отговори
До 2-ри преди 1 година
Април, ще се подпишат всички вредни и неактуални решения от Служебното. След това и да гласуваме, няма да има смисъл договорите, споразуменията ще са подписани. Българите дори няма да знаят какво се е подписвало. Всички вредни за България договори се подписваха на "тъмно" от Коалиции и Служебни Правителства, нямат вина. Изходът е: Български лев със златно покритие, връщане на златото от Банка Англия. Излизане от ЕС, НАТО-тази година можем да подадем заявление за излизане, излизане от СЗО и МВФ.
19
0
 
15
 
! Отговори
Вълк в овча кожа преди 1 година
Държавата ще бъде превърната в казарма... Българите си го избраха..
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ушко,то по голяма лицемерна маскараа от теб няма !
17
2
 
14
 
! Отговори
Разведен, преди 1 година
защото това е било условието на Решетников да го номинират за президент
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелен чорап, гола вода си .
15
7
 
4
 
! Отговори
fact преди 1 година
До АнонименГЕРБОЛЯКА У БАТАКА, ОЛЕ ЛЕ.
14
0
 
8
 
! Отговори
fact преди 1 година
Радев,фащаме ли се на бас, че поне в ТРИ ДНИ нема да и5ма кворум и да заседаваг?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маскара млъкни!!!!! Съсипа държавата с твоя Киро и Асен и юмручето! Кой ще е следващия президент не знам , но няма да си ТИ !
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления чорсп докара бългрия дотук , може да му завижда даже Перон дето като него сасипа Аржентина
11
3
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радев,докато започнат да проверяват Гешев, Бойко ще е дошъл и стъпал на политическият ти врат.
10
3
 
11
 
! Отговори
Тоя политик ли е.? преди 1 година
За какво отговаря, като само пле като камила по другите?
9
4
 
14
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 година
Зеления чорап май ще загаси лампата !
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските политици не могат да разберат , че с тези циркови изпълнения които правят в Народното събрание обиждат избирателите си. Което показва че Българския политик е с нисък интелект.