Балабанов: Парламентарната демокрация е изчерпана

ИТН ще играел основна роля в следващото НС
28 яну 2023 10:51, Елка Василева
108
Балабанов: Парламентарната демокрация е изчерпана
Снимка: архив, БГНЕС

Бързият опит, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната демокрация е изчерпана. Това каза пред Нова тв бившият депутат от „Има такъв народ” Станислав Балабанов. По думите му идеята за президентска република, за каквато от партията на Слави Трифонов заговориха, е „една от мечтите на демократичната общност”.

Още по темата
Балабанов обясни, че ИТН е поръчала проучване за нагласите на българите по темата на третата в света социологическа агенция. Резултатите показали, че 53% от участниците в анкетата искат референдум.

Според проучването след предстоящите избори резултатът на ИТН ще е 8.5%. „Ние не просто ще бъдем част от 49-ия парламент, а ще играем основна роля в него”, подчерта Станислав Балабанов. Бившият депутат подчерта две заслуги на ИТН в политиката. „Бойко Борисов може би никога повече няма да бъде министър-председател и второ - логично, свалихме „Продължаваме промяната” от власт”.

Той подчерта, че ако „Има такъв народ” е част от следващия парламент, със сигурност ще иска връщане на ветото за Северна Македония. „В сегашната ситуация, със сегашните действия в Северна Македония, РСМ няма място в Европейския съюз”, категоричен е Балабанов.

Решението дали председателят на партията Слави Трифонов ще се кандидатира за народен представител е лично негово, подчерта бившият депутат. За себе си Балабанов предположи, че вероятно ще фигурира в листите на ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чалга парти" ни предлага модела на Путин и Ердоган. Парламентът на Путин му гласува всички престъпления и войната. Партията му печели, президентските избори са фарс с двама още по-радикални и вредни плашила за народа. Такива бяха комунистът Зюганов и нацистът Жириновски. Българите не са глупави като руснаците и германците, които чакат своя фюрер да ги оправи. Фюрерът полудява от страх и параноя и започва да гони и убива всички противници. От чалгари акъл не искаме.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът: "Този е Човекът. Намерихме го!" Човекът: "Аз съм Човекът. Намерихте ме. Не търсете повече."
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави ни предлагаше мажоритарен парламент, в който да влязат само ГЕРБ и ДПС. Сега ни предлага да си изберем доброволно тоталитарен Вожд, който да владее правителство и парламент. Голям бой ни чака под колоните. Тоталитарният вожд ще казва: "Държавата - това съм аз", "Защитавам държавата и гоня превратаджиите, които искат да ме свалят". Слушаме ги от Лукашенко, Путин, Ердоган. Ще ставаме Северна Корея.
72
0
 
6
 
! Отговори
Е няма, ама има преди 1 година
Има Толкова Неадекватни !
71
5
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Целия преход и обществено политически модел основан на евроатлантизма е изчерпан ! А критичната маса става все повече ! До момента в който ще избухнат бунтове !
70
0
 
7
 
! Отговори
Пълен майтап и тн преди 1 година
Тия спечелиха изброите, след година отпаднаха. Такова пропадане не е имала никоя петия в Европа. Сега искат малко слава преди новите избори за да прескочат. Голям майтап са, горките.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, партията ти е изчерпана. На кривата ракета космоса и пречи
68
0
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя кой беше ?!
67
3
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Определено и аз смятам така ,с тая разлика ,че никога не съм вярвал в така наречената "парламентарна демокрация" Като декоративно допълнение на авторитаризма да ,но самостоятелно не. Разберете на кораба капитана е един ,не става да са двама
66
1
 
13
 
! Отговори
смях преди 1 година
Тоя *** ми прилича на Дучето. Вирнал брадичка напред и си повярвал, че е незаменим. Знаем такива как завършват...
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уууууууууу!Нищо не направихте!Шнорхела и Барбадоса искахте да ни сложите.Некадърни сте!Никога парламент за вас повече,никога референдум!
64
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако смятат, че парламентарната Демокрация е безсмислена, то цялата им партия трябва изобщо да се откаже от парламентарно представителство и да излезе по улиците да агитира хората против Конституцията или направо да стават партизани в гората. И ако стъпват на тази платформа - че няма смисъл от парламент и демокрация, народът изобщо не трябва да ги избира, защото е ясно, че влизат в НС само за да рушат конституционният ред отвътре.
63
1
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Според мене това е противоконституционно изявление, просто тоя селяг със с винска физиономия не си дава сметка какво говори. Да не говорим, че след тия думи да се кандидатираш за депутат, е меко казано мало умно. Отделен е въпросът, че парламент и демокрация има и в президентските републики и да отричаш парламентарната демокрация значи да отричаш народното представителство въобще.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива 240 всичко е изчерпано!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя май си е повярвал?Изобщо няма да коментирам глупостите му!
60
0
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Шу шу мига !Балабанов кога си глупав , то е за цял живот. Профукахте си късмета ненайграли се!
59
1
 
15
 
! Отговори
Слаби сценаристи преди 1 година
То и ИТН е изчерпано!
58
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Парламентарната демокрация: Балабанов е изчерпан
57
0
 
15
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Що не си гледате шоуто и репортерството ами се занимавате с несвойствени задачи? Явно поръчковио е проучването , но от такива циркаджии в парламетс няма смисъл и затова народа не ви даде вот! И хубаво проучете как се прави референдум и за какво?
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стойте си в шоуто, друго не можете. Единственото добро на парламентарната демокрация което направихте е, че свалите правителството на престъпната ПП и Киро просто.