Крум Зарков: Приемете закона за главния прокурор

Пречи ни на влизането в Шенген, губим пари
30 яну 2023 16:21, Нели Христова
45
Крум Зарков: Приемете закона за главния прокурор
Снимка: БГНЕС

Става дума за законопроект, който е особено важен. За който сте слушали от години, пречи на страната ни, тежи, пречи на влизането ни в Шенген, осъждат ни в Страсбург, губим пари. Касае длъжността на главния прокурор. Това каза правосъдният министър Крум Зарков пред bTV.

"И всички се кълнат, че искат да го приемат, но не го правят. Остават няколко дни. В понеделник няма насрочена правна комисия. Става въпрос за желание, не за време". Той припомни, че законопроектът беше внесен на 30 декември, но до днешна дата са изгубени 8 дни. "Ако правната комисия не се събере днес, то всичко свършва", каза Зарков.

Според него законопроектът е изграден, готов и би трябвало да бъде един от първите въпроси на следващото НС, ако това не се справи с него.

"Приемете този закон, направете и невъзможното следващите 3-4 дни, за да приемете този закон. Това ще бъде високо оценено от българите и това Народно събрание няма да си отиде просто така и ще остави нещо значимо", апелира Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Участ преди 1 година
Някакъв коткоубиец и недоносче на червените *** се дърви на Главния прокурор ! А пък Главният прокурор е на гости на САЩ ! Какво ли прави такава неадекватна фигира като лекето Зарков в управлението на държавата??? Затова сме на опашката в Европа - с тези назначени от един Зелен чорап некадърници.
35
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз пък искам Парламентът да приеме Закон за криминализиране на жестокостите, извършени върху домашни котки! За осакатяване на котка - 5 години затвор! Круме, чу ли?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казаха,че главния прокурор може да го осъди всеки окръжен прокурор понеже има такава длъжност,би трябвало и всеки областен прокурор,но няма такава длъжност,областта се занимава с други организационни дела, но не в правораздаването на ниво в прокуратура,следствие и съд или съдебната власт,а са по висша ***.единица от окръжната основополагаща за властта,та в туй отношение Окръжния прокурор,който и да е на еднакви оснвополагащи начала за контрол с дейността си в прокуратурата е равен на гл.прокур
33
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Гешев е в САЩ НА закуска със сенатори прочетете антита но сте захлупени
32
4
 
1
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
"Диана",най-вероятно си някоя моминка-прокурорка,изпаднала в отчояние,че може да ви се търси сметка.Като чета написаното от теб,не си с повече от2-3 г. стаж,младша прокурорчинка.С дипломка от някой ПУЦ.Не изпадай в истерия.Противопоказно е.
31
3
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Диана: Глупости са това. Първо, законът, който от години чака да бъде приет, не предвижда "прокурор да зависи от политик" а да има съдебен контрол над дейността на главният прокурор. Схващаш ли разликата? И второ: това, че "народът бил над главният прокурор" е г'лупост абсолютна. Народът никога не са го питали дали кой да бъде главен прокурор. Има държави, в които съдиите и прокурорите са изборни длъжности, но ние не сме от тях. Разбра ли моме? Не пиши г'лупости.
30
4
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Пак по опорката? Навсякъде в цивилизования свят Прокуратурата и Съдът са НЕЗАВИСИМИ! Не мложе един прокурор да зависи от един политик и да го даде на съд. Прокурорът е независим, но се отчита пред Народното Събрание! Не е господ над него, а народът, сме.ш.ко! Слушай ти лъжите на БСП и въобще не си напрягай мухлясалия си мозък, пък ще стигнеш някой ден до кривата круша, значи..Успех в трудното начинание! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
29
4
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Ха-ха: Нищо не намерили за две години? Това пък какво общо има с темата. А и предварително беше ясно, че докато Гешев е главен прокурор, нищо за копупционните практики на Бойко и гербаджиите няма да бъде намерено.
28
2
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До До Сатир Без общи приказки БСП! Вие сте тези, които се натрапихте на народа с преврата си, вие сте тези, които трябва да се махнете от политиката след този преход, вие сте тези, които интриганствате, лъжете, очерняте хората и се подигравате с народа, който ви плаща...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
27
3
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До дядо Соци: Не си разбрал или се правиш, че не разбираш. Законът не е за сваляне на Гешев, а за съдебен контрол на дейността на главният прокурор, независимо кой е той. Не може той да е безконтролен и над него да е "само Господ", както казваше (и дейставаше) Иван Татарчев.
26
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
За две години чегъртане, не можаха да намерят компромати и за пет лева, ама на щатни плювалници откраднати"милиарди" им се привиждат? Кики-Лъжата и Кокорчо с лъжи ни ги натресоха на власт, и си мислят, че номерът все ще върви!
25
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Вижте как се е уял Зарков откакто го избраха в правителството и му вярвайте, значи...Да не говорим, че от общи приказки на БСПтата вече ни е втръснало! Как Прокурорът ПРЕЧИ на страната ни след като се залавят все повече и повече престъпници?А вероятно БСП е тази, която пречи на страната ни, създавайки тези престъпници с управлението си?!..Или как прокурорът пречи на Шенген, когато точно при него влезнахме в чакалнята?!...Лъжи, лъжи и манипулации! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
24
4
 
1
 
! Отговори
До Сатир преди 1 година
ГЕРБ не са пускали властта, с откраднатите милиарди, с кметовете им из цялата държава, с калинките им на ключови места. Няма опорни, трудно ще е , но трябва да ги махнем, те унищожават България.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъдее не пише, че Каскета е в САЩ, за какво ли са викнали, може би да го питат как така отменя Магнитски за шефа му Пеевски. Усещам, че на Геша му предстой доста тежка година.
22
1
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
До българин 18. Две години ГЕРБ не управлява респективно не краде милиарди?! Що задлъжнялоста стана по висока, цените и инфлацията удариха върхове и не видяхме нищо ново като строеж и инвестиции???? Май някой се храни от опорки!?!?!
21
2
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Аз съм на 65 г. и повече не понасям дивотийте за НАСИЛИЕТО над човека.Имам ярки спомени какво беше от 1070 г насам.Никакво насилие нямаше,г-да неродени тогава.Не можете да си представите как държавата се грижеше за всичко.Не съм видя 1 човек пребит от МВР,арестуван и пр.Откъде измислихте всичко това,просто не знам.Да,тога тредно се влизаше във ВУЗ.Слабаците не можеха да го помиришат.Същите,които днес се правят на борци и либерали.Намаше явлението ЧСИ да те ограбва и пр.Пишете дивотии.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социализмът се провали заради НАСИЛИЕТО над чавешката личност. Неолибералният трансхуманизъм ще се провали поради същата причина. Идеята, че 3% от човечеството, които са лидерите, трябва да властват над останалите 97% е математически неизпълнима.
19
2
 
9
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Крумчо това не ти е времето по време на дядо ти , че като се обадят отгоре да се приеме веднага! А защо Кокорчо го е обвързал с ПВУ? И зсщо трвбва да слушаме другите какво казват? Та прословутата Кьовеши в изгониха от Румъния и сега иска да въвежда ред в ЕС! А Венецианската комисия не е единствено меродавна да дава указания и да иска съответната страна да ги спазва!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези също са разбойници, но са НОВИТЕ ЛИДЕРИ НА СВЕТА, които си имат работодатели-големите корпорации и обслужват тях, не вас. Това са момчетата на новия КИБЕР-КОНЦЛАГЕР, В КОЙТО КОНЦЛАГЕР вие НЕ СТЕ ЛИЧНОСТИ, А ЦИФРА. Системата за социален кредит я тестваха в Китай, но и и вас ви наглежда изкуствения интелект. ЕС отговаря точно на определението на Мусолини за корпоративна държава, в която интересите на държавата са над интересите на отделната група хора и личност. Ако ви радва ФАШИЗМЪТ, честито
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Асен Василев го е обвързал този закон с влизането ни в Шенген и ПВУ.