Депутатите решават за глобите за липса на винетки

Предложението е до три санкции годишно
9
Депутатите решават за глобите за липса на винетки
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес депутатите да гласуват окончателно промените в Закона за пътищата. Предложенията вече бяха приети от ресорната парламентарна комисия.

С тях се предвижда ако пътуваме без винетка да могат да ни глобят до 3 пъти по 300 лева - тоест до 900 лв на година.

Одобрените предложения предвиждат улеснена поправка на сгрешени данни на регистрационен номер при закупуване на винетка.

Платените пътни такси ще важат от датата на закупуване, а всякакви компенсаторни такси или глоби да бъдат възстановени, след като се установи фактическата грешка.

Освен това шофьорите ще бъдат уведомявани, че срокът на винетката изтича.

До промените се стигна след случая "Пролеша", при който жители на населеното място задлъжняха с десетки хиляди, заради камера на пътната агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: винеткавинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, 'защо трябва да си проверяваш периодично за глоби, като знаеш, че не си извършил нищо' --- отде знаеш че не са знаели че не са извършили нищо? може нарочно да са карали без винетка и да са трупали глоби за да плачат пред цяла бг после. все пак говорим за българи без кавички, както казваш, а те са големи тарикати
5
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Има доста репортажи и интервюта по случая. Явно не си ги гледал, щом слагаш българи в кавички. Или ти си от тези с кавичките. И защо трябва да си проверяваш периодично за глоби, като знаеш, че не си извършил нищо?!
4
0
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
От българския етнос са. Ако бяха от другия отдавна щяха да са им опростени парите, защото те не плащат за нищо, нямат задължения, а само права. А проблема тук е и друг. Бойко ги излъга тия хора най-нагло и безочливо (както е правил не веднъж) и се покри и дума не обелва по темата.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'До промените се стигна след случая "Пролеша", при който жители на населеното място задлъжняха с десетки хиляди, заради камера на пътната агенция' --- от кой етнос?
2
1
 
5
 
! Отговори
Емилий преди 1 година
Да въведат и винетки за тротинетки.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви кажа как масово правят чингойняците. Залепят черно тиксо върху подходящи символи и от СВ,става ОВ например ,от нула осем,от едно четири и газ на дръгела димящ, които обикновено е тройка дизел с издънени дпф-и и катализатори. Пътувайки размахват картата като първокласник байрак на трети март и така я карат потомствените лапачи на държавна хранилка.