Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин

Стига с разделителните линии, призова лидерът на БСП
Обновена: 2 фев 2023 12:17 | 2 фев 2023 12:00, Елка Василева
56
 Нинова: Пред пропаст сме, ще паднем в нея, ако продължим по същия начин
Снимка: архив, БГНЕС

Стига с разделителните линии, има можещи, има знаещи, има хора, които искат да решават проблемите на народа. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
Нинова отчете, че 48-ото Народно събрание е белязано от скандали и отбеляза, че докато са се замеряли със скандали кой е по-корумпиран, съдебната реформа е зациклила.

"Изправени сме пред пропаст. Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в нея като държава, не като отделни политически партии", заяви  Нинова.

В следващото 49-о НС най-голямото предизвикателство отново ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие, категорична бе тя.

Войната в Украйна се отрази в две посоки - чисто военна и социално-икономическа, смята Нинова. "Военното взе превес в 48-ото НС. Това военно предимство в работата и говореното в парламента беше облечено в клишета и етикети. Който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, а който е за мира, неутралитета на България и ненамеса във войната, е ретрограден евразиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор, спокойствие и решения в интерес на България. Етикетите бяха в черно и бяло", каза лидерът на БСП.

Войната ще приключи с мирно споразумение, прогнозира Нинова и добави, че двете големи икономики в Европа вече гледат към мира. Това е бъдещето, категорична е тя.

По думите й вторият проблем, който е противопоставил партиите, е липсата на единно мнозинство. "Така ни излъчи народът. Това ни доведе до всякакви коалиции, до ситуационни решения. Това е нестабилност, това е липса на предвидимост за това какво ще се случи утре. Това роди спекулации според това кой е по-креслив", посочи лидерът на социалистите.

Оформи се и друга разделителна линия - добрите срещу лошите, статуквото срещу промяната, каза Нинова и добави мнението си: "Всички в тази зала са статукво".


Нинова се обърна към българските граждани. "Дано да е достатъчно времето да осъзнаете, че личната ви съдба и живот е във вашите ръце, във вашето решение кого ще изпратите в следващия парламент, за да решават проблемите на България. Мислете със сърце, но и с разум! Дано 49-ият бъде по-мъдър от 48-ия парламент!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от кога чакаме да изпаднете а дано на тези избори да се случи.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната порция лъжи и заплахи, адресирани към типичния електорат на БСП, който се хваща за думите на измамници, единствено целящи да се задържат във властта!
48
0
 
4
 
! Отговори
Я преди 1 година
Ние гласоподаватели сме отдавна в пропастта,избраниците сега го разбрахте ,защото идвате при нас.чакаме ви там.думите и ми звучат като гроб.
47
1
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Любопитен съм колко от избирателите на БСП са отишли при Д.Благоев Няма как хора,като Нинова,Гергов,Бенчев да говорят за социализъм.Пътво трябва да върнат откраднатото и времето за това идва.Полезен ход на БСП е да се коалира с ГЕРБ,ДПС,ПП и БВ те всички са потомци на комунисти без изключения.За Гражданите няма значение с лявата или дясната ръка ще го ограбват.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конституцията е дала как да не падаме в пропастта. Ново раздаване на картите и нова игра на покер на партиите. Плашенето с пропаст е фашизъм. Всеки, който плаши с "пропаст" да се съди за неспазване на конституцията и законите.
45
0
 
3
 
! Отговори
от Бузлуджа преди 1 година
е нали ти и киро сложихте червени линии бе импексова , нали бехте създали мноо стабилна коалиция , ко стана ?
44
2
 
1
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Даже не съ съмнявай, бе, "Мадам"!!! Падаме у "пропаста" от раз!!! Еднствената ни надежда след туй е, да намерим сили да съ изправим и да изтърсим от себе си 33 годишната прах, и нечестотия, с която сме съ катерили!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма пропаст. Ще събираме парламента за 3 месеца, да приеме бюджета. Плачат, че само 3 месеца вземат депутатски заплати и гладуват само на партийни субсидии през останалото време.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нахалница ако не се показва повече по медии ще направи най добре, толкова е опротивяла с лъжите си, че няма накъде повече
41
8
 
2
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Айдеее! На Сватба! На трети брак са и двамцата, не са млади, ама айде хайрлия да е! Кумове ДПС. В Партийния Дом. На 3 ти Април от 12 часа.
40
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ооохохохо....излезнахме от пропастта през 1989г. другарке! А в пропастта си останахте вие които живеете на дъното и дърпате към дъното! М.и НЕ! Мерси!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се оправим когато някакви болни спрат да халюцинират комунисти и се откажат да ни налагат фашизъм.Нещо покрай ковид се е случило...решили са,че с малко пропаганда могат да се правят на фюрери и да ни втълпят как фашизма си е демокрация.Ами не е.Различни неща са.Коренът на демокрацията е "демос" и означава "народ".Фашизмът е шепа хора на гърба на народа да печели и да взима решения без тяхно желание и одобрение.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова,да разбираме ли,че след изборите ще пристанеш на Боко,за да няма разделителни линии?Кажи си го още сега,за да знаем кого да бутнем в пропастта.
37
3
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами тя попастта е очевадна и се намира на североизток, и иска да погълне всеки който се подхранва с кремълски хибридки, демагогия и пропаганда ... престани да дразниш хората, веземи си синчето и заминавай за маскава, там дето беше преди да ни натресеш фигуранта, да ама не, ще стоиш тука да подкокоросваш червените бабички с бузлуджанските си свастики, белким се добереш и ти до властта за да можеш да краднеш пак някоя комисионна от износа за Украйна през трети страни ... !!!
36
1
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Това , че казва сега истината за пропастта я знаем от времето на Т. Живков. Та той през времето на комунистическия терор около 1960г така каза. - Другаре и другарки ние сме изправени пред една пропаст и трябва да направи решителна крачка напред с БКП.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След два месеца ще разберем кой ще падне в пропастта и кой ще я прескочи.А разделителни линии ще има дотогава,докато корумпета не влязат на топло и не започнем начисто.Иначе историята ще се повтори.
34
3
 
7
 
! Отговори
Да ПАДАТ КОМУНИСТИТЕ преди 1 година
Ние нормалните българи----НЕ!!!Слава на ГЕРОИЧНА УКРАЙНА!
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 Ivan:Няма комунисти в България,а жертвите са,защото нашите едно време са се престарали да се мазнят на чужди държави.В цяла Европа също е имало такива.Вие гледайте сега да не се престараете,защото евроатлантиците звучат точно като комунистите от едно време без разлика.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разделителни линии идат от западната демокрация която настройва едни бг срещу други и отива на гражданска война което е края на всяка западна демойраця.
31
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Сега ли ти дойде акъла , Нинова ? Защо не подкрепи ГЕРБ и проф. Габровки ?Никой не каза лоша дума за него.Сега щяхме да имаме редовно правителство.Щеше да бъдеш герой за българите. А и щеше да натриеш мутрата на онзи ,дето ви съсипа.Разделителните линии ги поддържаше ти и онзи юмрука.Засрами се най после.