ПП приветства проверката на прокуратурата за "Джемкорп"

ГЕРБ-СДС изпратиха сигнал първо до ДАНС
54
ПП приветства проверката на прокуратурата за "Джемкорп"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Продължаваме промяната“ винаги сме приветствали прокуратурата да проверява всички подадени сигнали, в това число и прекратени без претенции необвързващи меморандуми. Това се казва в позиция на партията във връзка с новината, че ДАНС е сезирала Прокуратурата за "Джемкорп".

Държавна агенция „Национална сигурност“ е сезирала Прокуратурата за "Джемкорп", а САЩ санкционираха с Магнитски един от основните инвеститори при създаването на "Джемкорп" - Сергей Адониев. Това написа Десислава Трифонова от ГЕРБ в профила си в социална мрежа.

След като от името на ПГ на ГЕРБ-СДС беше изпратен сигнал до ДАНС за подписания Меморандум за разбирателство между Министерство на енергетиката, Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation, от Агенцията са изпратили писмен отговор до Трифонова, в който съобщават:

"След извършена проверка от съответните органи на Агенцията, получените резултати са обективирани в писмена справка, която е предоставена по компетентност на органите на Върховна касационна прокуратура, ведно със събраните по случая материали", посочват от ДАНС.

БГНЕС припомня, че сагата започна на 23 март, когато в присъствието на тогавашния министър-председател Кирил Петков, тогавашният министър на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за сътрудничество с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентираше сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия, развитие на ядрената енергетика.

Кирил Петков побърза да се похвали, че на подписването на меморандума е присъствало търговското аташе на посолството на САЩ. Оказа се, обаче, че нито един представител на правителството на САЩ не се е застъпвал от името на „Джемкорп“ пред който и да е член на българското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ППДжемкорп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП =шарлатаните пак лъжат.
40
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме добрите. Победата е наша.
39
8
 
10
 
! Отговори
Петя преди 1 година
А бе Киро как може да си такъв лъжец?! При тебе това е болестно състояние.Зако лъжеш,че при подписването на Меморандума е присъствал търговското аташе на посолството на САЩ след като никой от американското правителство не се е застъпвал за Джемкорп пред нокой от българските власти .Лъжеш и намесваше хора от от други държави.Скоро в лъжите си забърка и гръцкия министър..А бе ей вие които гласувате за Киро и такива като него какви сте- слепи,глухи мало умни,какви сте бе ?!Или сте същите шарлатани
38
6
 
8
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Не виждам дежурната ти усмивка Киро?! Ах лъжецо,ах мошенико ,как се вихреше ,как си фантазирахте всички променкаджии,че можете да си правите каквото ви скимне и да се правите на ,,велики", обаче котка ви мина път и бавно започвате да си сядане на задните части.Трябва още да бъдете поставени в ъгъла за да спрете с отвратителната си наглост и самочувствие без покритие.Трябва много да се работи по вашето приземяване
37
4
 
7
 
! Отговори
Валя преди 1 година
На Кировите кировки изобщо не им вярвам., защото той по принцип си е лъжец и то усмихнат лъжец и сам си вярва на кировките които разтяга.И не само той е лъжеца от ,,добрите сили" .И аурата им е пробита ,защото имат проблеми с главите,дрънкат само лъжи и небивалеци
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За затвора сте шарлатанчета.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джемкорп тръгнали да инвестират в България а не знаят кой кара влака тук. Не знаят кой е Шефа в България. И естествено нищо не стана.
34
2
 
5
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Важно е че медиите работят за унищожаването на народа .
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафа си тръгва, а Киро остана с протегната ръка край парапета. Дори Лена вече не е там, ще се омъжва за баджанака М.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сергей Адониев е руски олигарх. Много добре знаят какво правят в ПП, имаха чудесен учител Корнелия Нинова с крилатата фраза: "Който видял, видял!"Става дума за истината, останалите, които не се вълнуват от политика сериозно и прочетат заглавието, ще си кажат:Какво беше Джемкорп, аха, далавера на ГЕРБ! Да, ам НЕ! Джемкорп е далавера на ПП!
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто се нуждае от психиатър.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто е неадекватен и го демонстрира непрекъснато. Рева, като магарето мегафон в ръка пред НС, на протест за подкрепа на управляващите, забележете, на правителството, което оглавяваше към момента...Сега подкрепя проверка на собствените му престъпления?! С цел да бъдат омаловажени.
29
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ГЕРБ, лоши та лоши а при добрите сили яйцето гони 1 лв.,млякото 4 лв.,заплатите замръзнали,държавата на бързи обороти към пропастта
28
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от ГЕРБ всички са за Карлуково,а вожда им за ЦСЗ,при бай Ставри.
27
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербави партенки.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги следят да не забегнат към Дубай
25
2
 
3
 
! Отговори
до 24 Анононимен преди 1 година
Разцъфна та върза даже посред зима!
24
2
 
15
 
! Отговори
перко преди 1 година
Нема лабаво! Въднъж със смна за водичка, втори път, а на третият се счупила! НаКиро цялата му работа е такава.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ИМА БЕЛИ ПЕТНА!ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ОПРОВЕРГАВА ДРУГИТЕ ДВЕ!НЕЩО МИ ПРИЛИЧА НА ЕДНИ ХОРА НА КОИТО СЪЧУВСТВАМ ЗА СЪСТОЯНИЕТО КОЕТО ГИ ПРИНУЖДАВА ДА СТОЯТ ЗАКЛЮЧЕНИ,под лекарско наблюдение
22
2
 
24
 
! Отговори
Кофти работа.... преди 1 година
На Кирето му фанаха цаката и нема да му се размине.....пътник е !