Кристиян Шкварек: РСМ готви провокации

Да се изискват архивите на югославските служби и ще се види истината
3 фев 2023 22:46, Анисия Иванова
48
Кристиян Шкварек: РСМ готви провокации

Ще може ли България да реши споровете с РСМ?

"Дори и в момента има агитки около гроба на Гоце Делчев, които ще бдят цяла вечер. А на границата са се подготвили да идват с цели автобуси, за да спрат хората в България. И на двете места са се подготвили за провокации спрямо нас", каза международният анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Тормозът и провокациите в Македония не са спирали, каза гостът. "Откакто пускахме ветото, атаките се засилиха сериозно. Важно е изискването да ни бъде специално за архивите на югославските служби. Излязат ли тези архиви на бял свят, ще си проличи историческата истина. Там е записано как в Македония със сила дебългаризирали населението", допълни той.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че в тази насока страна ни не е направила нищо. "Надявахме се, че с добро ще се реши ситуацията".

По думите му Македония е наела няколко лобистки компании, които са получили траншове от милиони, с цел до лобират за македонската позиция в този спор в Западна Европа.

"Защо България да не го направи това, за да си защити българската кауза пред западните институции? Не го прави, защото тук на много малко хора им пука за Македония. Българинът заслужава тази съдба, защото не се интересува от темата", посочи международният анализатор.

Шкварек коментира и последната декларация на НС. "Хубаво е, че я има. Добре е, че НС излезе с такава декларация, но трябва много повече от това", смята той.

В България през последните над 100 години е имало много изкоренявания на политическия елит. Според анализатора прекалено често се сменя системата. "Когато се сменя системата, тя не може да попие корени. Изчегъртваме предишните и това не позволява да се създаде една смислена институционалност", каза още Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както този *** Кирил Петков отиде в Македония, незнам какво стана но отношенията на тези две държави много се обостриха, заради този Бьлгария ще влезе в изолация.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дай му бе той е европеец
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дай му на него шкварек той ше пази бюрото дай му бе заплата пенсия привилегии
41
2
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Strasno goljamo ste e razocaruvanieto v Blgaria koga to se otvorat tezi tolku famozni arhivi , koito gi trsat za otvarane. ste se osznae ce izopsto ne sa sootvetni na Blgarskata prikaska
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво им отваряш очите,този продажен народ си заслужава съдбата.Македонците са единни и ще постигнат своето,тук някакви *** внушават,че какво от това.Може верно Гоце Делчев да не е бил българин,днешните българи нямат грам общо с тези герои,интересува ги само плюскане и оцеляване,разединени и настръхнали един срещу друг,а македонците поне в това са заедно
39
0
 
11
 
! Отговори
Динев преди 1 година
не случайно Стоян Новакович и после Коминтерна са им подхвърлили тази стръв,че с наследници на Филип и Александър Велики от,и името на отдавна изчезнал народ,на тях им харесва да имат юначно минало,и затова крадът историята на съседни държави
38
1
 
6
 
! Отговори
София преди 1 година
Един от бандата на сиди,джамбо и мамбо
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шкварек, Сиди са все балгари июнаци, тарикати яхнали болните мозъци у нас.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готви провокации ми! Те видяхте че сме слаби и разединени и че правим каквото ни кажат от Козяк и ЕС без значение те колко арогантно и агресивно се държат и говорят, а нищо не получаваме в замяна и няма какво да ги спре!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите по-добре да не ходят там тази година.Няма нужда от провокации.Всичко е заради Кирчо.Преди да отиде там не беше така.Нямаше такова напрежение.
34
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв полски фашист, довлякъл се в България иска да ни скара с нашите братя македонците.
33
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе в това МВРО има ли поне един българин - Никарагуанеца Контрера сега и тоя гнусен поляк Кашкавалек. Тия ли ще защитават българщината?!
32
10
 
4
 
! Отговори
ШкваКва Жамбаски преди 1 година
Напрежението около отбелязването на годишнината трябва да се гледа и през призмата на вътрешнополитическото напрежение и в Северна Македония, и в България. Някои цял живот си изкарват пари с тази тема. Има преброяване на населението и всеки се е самоопределил
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му няколко милиона и да млъква.
30
4
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Поредният македонец с бг паспорт, работещ тук, който мн му се иска измислената държава РСМ да е нещо. Вие сте никои и сте долни бг предател
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само този не се беше изходил на темата за Македония.Каква е целта с тази тема е въпроса.?Защо!стана толкова важна? Защо е толкова важно да се върне ВМРО ДПМНЕ на власт в Македония? И защо е важно Македония да не е в ЕС? Много е важно. Те са държава с под 2 милиона население.Ясно е че не са заплаха за никой в света,но са удобни за злепоставяне на ЕС,както и за спорове и разединение на ЕС.Лошото е че сега няма как ЕС да покаже че може да изгони който и да е от съюза.
28
18
 
8
 
! Отговори
Швейк Шкварек преди 1 година
Храбрият войник Швейк Шкварек на Балканския полуостров . Българските вандали явно добре са му промили мозъка на другаря Кристиян Шкварек.
27
8
 
8
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
През 19 в. Близо 50 процента от населението е българи.После губим войните и има масова емиграция. Бг. Населението намалява многократно и навлизат сръбски и гръцки влияния. Сега вече малко хора се идентифицират като българи. Неизбежно ще загубим ... защото македонците просто се идентифицират като сърби или македонци, забравяйки бг произхода си. И тъй като в България нашият "елит" е изцяло от руски шпиони... резултати са плачевни.Това не значи,че и македонците са. Цвете за мирисане...
26
16
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Какъв е този? Шкварел ? Това немец ли е, словак ли е, австриец, словенец? Той говори за България и Македония? Жив да не бях ..
25
7
 
7
 
! Отговори
Или може би преди 1 година
Това е провокацията?