Константинов: Администрацията ще се справи с изборите

Няма значение как са разпределени мандатите
Обновена: 6 фев 2023 12:03 | 6 фев 2023 11:57, Росен Стойчев
12
Константинов: Администрацията ще се справи с изборите
Снимка: БГНЕС

Изборната администрация ще се справи, резултатите ще бъдат коректно отчетени. Няма никакво значение за изборния резултат как са разпределени мандатите по райони.

Още по темата
Това каза проф. Михаил Константинов пред БНТ.

Той уточни, че причината е, че мандатите на партиите у нас се определят на национално ниво.

"Броят на мандатите, които всяка партия ще спечели, не зависи от това колко мандати има в районите. Нашата система е изключително пропорционална на национално ниво, на регионално ниво някъде възникват малки непропорционалности, в рамките на един мандат", коментира още проф. Константинов.

По думите му системи като нашата винаги допускат непропорционалност на регионално ниво. Партия с по-малко гласове може да вземе един мандат повече. На национално ниво има абсолютна справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Хората по света се занимават с войни, икономически проблеми, а ние в България само с избори. Лично на мен ми омръзнаха. Предпочитам да си пресмятам парите. Особено пък на 2 април. Това си е доста по-важна работа, отколкото да гласувам за безработни, които после пъщ ще гласуват закони.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този с умрелите гласоподаватели е за затвора. Съсед съм му и чакам с нетърпение арестът на този престъпник
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете всичко, което каза пенсионерът?1.Че нямало значение, ако се прибавило някой-друг, който не е в списъците; 2.Че най-много и най-лошо сгрешени протоколи имало в София,3.Грешките в протоколите не били от липса на образование, най грешали висшисти, защото не четяли 5-те листа с инструкции 4.Не трябвало да карат хората от изборателните комисии да събират, защото не можели да събират двуцифрени числа.6.Не трябвало да се обсъжда начина на гласуване и на броене, защото сме били евр. стра
4
1
 
3
 
! Отговори
ПрофесУр МишУ: преди 1 година
Всичко е ток и жица,даже вече се знае кой ще спечели и с колко! Остава само 6алъците да гласуват за да донагласим резултатите според агенциите...
3
2
 
5
 
! Отговори
Порционална система преди 1 година
Скоро на парламентарните избори ще гласуват предимно кандидатите и роднините им. А също и определен брой електорални единици от ромски произход, срещу 100лв, индексирани с коефициента на инфлацията.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре айде
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коце, ти винаги знаеш, че ГЕРБ ще са първи, нали?