Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит

"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира"
19 мар 2023 15:25, Елка Василева
345
Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит
Снимка: архив, БГНЕС

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Още по темата
Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряване на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт, са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: „Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток“.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега, като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Струва ми се, че за 10,5 години, особено по време на третия мандат, ГЕРБ ограби най-много България и почти всички ръководни места за кметове станаха гербаджийска плячка, а полицията изпопреби младите хора. Но такъв отявлен грабеж като този на харвардците и такава антибългарска политика като тяхната дори Боце не успя да постигне.ББ надмина себе си в последно време и Д.Атанасова, Т.Дончев, Д.Митофф замълчаха пред стръвта на Милиционера. Дано не продължи да се слага лакейски на ЕНП,Урсула и Байдън
216
1
 
5
 
! Отговори
до българин преди 1 година
Той горкият бял кон ще рухне ,бе под дебелото туловище на бандитския ви главатар.Боко е свикнал само на жипки,купени от горките данъкоплатци.
215
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ти си нагъл обслужващ путин!само факти...как дойде на власт?...като ви излъга,че ще бутне незаконното барбекю на доГан ага,справка нета!е бутнали го?подари му Тец Варна все едно му е бащиния!и му плаща студен резерв с данъците ви,ограбва ви нагло и безочливо...десетки милиони плаща на доганЯ,ще ги носят в...Ада!!!безбожници!факти които всеки може да провери!...и сте бедни...и ...САЩ ви били виновни...за Бога хора...ако сте все още,служите на роби на дЯвола,заради това сте бедни...и презрени!!!
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОРБАТА С ЛЪЖИТЕ НА БУДА СЕ КАЗВА ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ ОТ МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ-СДС !!!
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира" - Евала ,Бокич ,за самопризнанието ! Ти 13 годин минава , но ти не си от тия , една стотинка не си обрал ! Виж , кюлчета и евраци - може ...
212
3
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Борисов и Гешев ще цъфнат в Магнитски 3 тази седмица и всички около тях ще се окажат с блокирани карти. Белият кон и белият прах ще те викат на разпит
211
3
 
3
 
! Отговори
ЛЪЖЛИВА РАБОТА преди 1 година
ФАКТИ СРЕЩУ ДЕСНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ:НачалоПолитикаУ насРазмразиха и последните еврофондовеЕвропейската комисия размрази и последните пари, спрени за България преди повече от година. Става дума за около 90 милиона евро по програма ФАР и т.нар. Преходен финансов инструмент.от Асен Инджиев и Ирина Цонева20:00, 18.11.2009Чете се за: 01:03 мин.https://bntnews.bg/bg/a/18006-razmraziha_i_poslednite_evrofondoveот БСП България не загуби и лев, а герб дойде на власт с МАНИПУЛАЦИИ, КОИТО ПОВТАРЯТ
210
8
 
5
 
! Отговори
От софийския затвор преди 1 година
А ние чакаме канадеца и ококорения с любов. Ще ги правим булки
209
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бойко, вади бързо белия кон и се връщай, че тия шмекери съсипаха България
208
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повтаря се лъжата, че при Станишев фондовете били спрени. Да, един частичен фонд от 318 милиона евро за три месеца. Десните на власт идват с лъжи, после лъжат срещу левите, лявата опозиция им е виновна за собственото дясно 30 годишно управление и съсипване на България. А Костов дойде на власт и чрез организиран сценарий, цветна революция, изкупуване и изнасяне на зърното организирано и после подари България на кукловодската трансгранична олигархия.
207
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Бойко води съвършено пасивна политика, абсолютно неадекватна на агресивната такава на БСП! Той едва ли не се оплаква, че трябва да вземе властта от БСП! Това е кощунствено! БСП трябва да се спре, да се махне от политиката, да се разкриват безкомпромисно всичките им лъжи и манипулации не с угодническо скимтене, а с ясното съзнание за спасение на страната...Нямаме политици!...Трябва сами да решаваме и трябва да сме много УМНИ! Не позволявайте да ви манипулират, гледайте фактите!
206
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кико 258 Тук не е Русия.
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- големият крaдeц в Бг. Чакаме Мaгнитски 3.
204
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Пеевски ми каза, че стиска топките на г-н Борисов и когато иска ще му ги спука пред цялото общество
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая статия до изборите ли ще ни вади очите?
202
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразя комунисти и руснаци, но ако ни освободят от този и го затворят нямам против. Тоя лойтак е избил и изгонил повече хора от БГ от втората световна насам.
201
4
 
4
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Решението на Путин за джендърите е просто: да бъдат избити или пратени в Сибир. Ами ако внучката на Путин след време се окаже джендърче? Какво правим?
200
5
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Мисля, че Борисов беше и е вреден за България. Той е един престъпник, осъждан лъжец и бъдещ сибирски заточеник на другаря Путин.
199
4
 
12
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
Не, кражбите на Борисов и Пеевски 15 години докараха държавния фалит.
198
4
 
9
 
! Отговори
Недялко преди 1 година
Тази седмица ли излиза Магнитски 3 с Гешев и Борисов?