Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи

Не се приема дори намек, че държавата е пред фалит и то заради пенсионерите и децата
19 мар 2023 14:48, Елка Василева
71
Нинова: Няма да позволим да се вдигат данъци и режат доходи
Снимка: архив, БГНЕС

„Оценявайте ни по действията и резултатите, не само по думите и обещанията. Заставаме пред вас с отчет за добре свършена работа. С достойнство, че това, за което ни изпратихте в парламента и правителството, свършихме и то  достигна до всяко българско семейство. Не беше лесно в първите месеци след началото на войната да разгърнем една мощна социална политика - 20 млрд. лева да стигнат до младите, децата, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в София.

Още по темата
Нинова припомни част от постиженията на БСП в последната година в полза на децата, младите, работещите, социално слабите и пенсионерите. Тя посочи безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лв. на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличените майчинство, детски надбавки и необлагаемият минимум за работещи семейства с деца.

„Ние положихме грижа за работниците и особено за работещите бедни, като още по време на редовното правителство увеличихме минималната работна заплата, а след това в парламента я направихме 50% от средната. За работниците увеличихме ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв.“, каза тя и уточни, че и пенсионерите не са били забравени с увеличение на пенсиите средно с 39%, както и увеличение на помощи за социално слаби и добавките за военноинвалиди и ветерани и хора с увреждания и техните асистенти.

„Не изменихме на същността си на лява партия – да се погрижим за деца, млади, бедни, възрастните пенсионери“, категорична бе Корнелия Нинова.

„По никакъв начин няма да подкрепим предложения бюджет от служебния кабинет, който предвижда вдигане на данъци и орязване на социални разходи. Българските социалисти сме против, защото в тази криза, в този недоимък и бедност, доходите трябва да растат, а данъците да се запазят такива, каквито са. Така прави и цяла Европа“, подчерта лидера на  БСП.

Тя каза още, че българските социалисти не приемат дори и намек, че държавата е пред фалит и че това се дължи на пенсионерите и децата и увеличените разходи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С вашите 6-7% нищо не можете да направите и сте в дълбокия миманс. Нинова, засрами се и престани да лъжеш хората, иначе на следващите избори ще гоните 4-5%.
52
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Разбира се, че няма да позволите - ПРЕДИЗБОРНО! После вече е друго време - може да се вдигат и цени и данъци и всичко...Не.год.ници! Анонимен 61 се чуди що за сила са БСП с реалните 6% на изборите, а на мен ми излезе пришка на устата да повтарям, че единствената реална сила, която върти политиката у нас е БСП, че докато не махнем БСП с нейните задкулисия, лъжи, манипулации, преврати, удари под кръста, ние винаги ще бъдем подвластни на тези из.ро.ди..Гласувайте всички за ГЕРБ за да махнем БСП
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че коя партия или кабинет ви смята вас от БКП реално с вашите мижави 6-7% за политическа сила? Плашите гаргите с вашите изказвания! Дори Боце ви отписа за негови съюзници. Само ПП може да ви приеме за съюзници при съставяне на правителство, но то ще е от ден до пладне и след това ще се борите за 4%. Другите партии са ви отписали.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"добавките за военноинвалиди" не за мръднали от 100 години.България и в мирно време дава жертви-военослужащи.Военноинвалидите са най- дискриминираните хора с увреждания получени в ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА казарма.Държавата пет пари не дава за пострадалите войници,а ги е захвърлила на родителите.По-додре да бяхме убити на място.Позор Българиста, царството на Мафията
49
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Майко мила...петата политическа сила, по-назад от ДПС тръгнали да говорят какво ще позволят и какво са били направили :)))) Драги ми Смехурко. А тая не ще и не ще да се маха от лидерството си в БСП.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съучастница на предателите и крадците от пп и дб -- платили си под статията за предизборните им дела да няма коментари -- ха-ха, хи-хи !
47
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
То пък като нещо зависи от БСП, та взела да приказва Корнелия?! Скоро дори и 7% няма да имат, пък женицата се пъчи, че управлява държавата!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данъци, доходи,... Сега и друго е важно - България и Украйна. Важно е какво е отношението на различните партии към случващото се в Украйна и участието на България в него. Това е един от критериите за кого да се гласува. Най-лошият вариант е да не се гласува за някоя партия.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има голям смисъл от изборите. Целта е да гласуваш, за да не допуснеш на власт най-голямото зло. Като не гласуваш най-голямото зло взима властта и става много по-лошо за всички.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисълът от избори когато трябва да избираш между мошеник1, национален предател2, престъпник3 и т.н. -- никакъв, това е измама в особено голям размер, организирана и подкрепяна от държавата. Трябва да бъде забранено на депутатите да си определят сами заплатите в първите дни когато започне нов парламент. Определянето да се извършва от друга институция, например сметната палата по друга методика -- свързана с икономическия растеж, ако няма растеж -- няма увеличение и толкоз.
43
2
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 1 година
Преги няколко дена я чух да казва че тези който давали оръжие на Украйна били ВОЙНОЛЮБЦИ и се чудих да плача ли,да се смея ли или нещо друго!!!!!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 1 година
По тъпо и от ***
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще те ОТРЕЖЕМ теб корни...стига ти!!!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, от БСП няма да позволят да се дигнат данък печалбите на Лукойл, на разни други частни енергодружества, на разни пътностроителни компании. Те даже май никакви данъци не плащат.
39
4
 
7
 
! Отговори
Нинова, преди 1 година
Ако направиш облагането подоходно , ако върнеш статута на болниците и клиниките като здравни заведения, а не търговски дружества , и здравеопазването и образованието безплатно , както е по конституция , на драго сърце ще гласувам за БСП. И не с.мо аз. Наситихме се на американското здравеопазване, на либералното образование и на дивашката сиво -черна икономика и същите работодатели.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търговецът на смърт пак се обажда.
37
2
 
1
 
! Отговори
хей,до Ганчо , преди 1 година
Защо ми триете писмото до *** , нека да научи, че оръжейното ни производство отдавна не е само държавно , частните компании си произвеждат и продават където си искат. Включително и частни армии пращат в Украйна. Колко западни частни армии се сражават в Украйна ? Който знае дда каже , а не само да плюете по една жена, вероятно не сте мъже , а завистливи женички.
36
0
 
7
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Ох,Боже тая всеки ден вдига по един лозунг.И какво от това бе Корнело,какво от това?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде? Раздавате едни пари и кърпите със заеми.Куцо, сакато, мързеливо, *** всичко храним.
34
0
 
3
 
! Отговори
Не само преди 1 година
от Нинова зависи да се реализират добрите политики . Не знаете ли колко депутати има в Народното събрание , които нито знаут къде се намират , нито знаят защо са там .От нас също зависи да увеличим броя на работещите за нас депутати, и да намалим тези , които работят за чужди интереси и играят по чужда ***..