Стоянов: Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено на Украйна

Страната ни не подготвя допълнително споразумение
20 мар 2023 20:41, Нели Христова
93
Стоянов: Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено на Украйна
Снимка: БГНЕС

България и българското служебно правителство не подготвят допълнително споразумение за предоставяне на допълнителна военна и военно-техническа помощ. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред български журналисти в Брюксел, където участва в съвместно заседание на своите европейски колеги. На срещата се обсъждат възможностите за по-нататъшна военна подкрепа за Украйна.

Днес беше обсъден проект за съвместно придобиване и предоставяне на 155-милиметрови снаряди, уточни Стоянов. По неговите думи България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде, тъй като Българската армия не разполага със средства, които могат да използват този калибър.

Стоянов уточни, че в държавните заводи "Терем" не се произвеждат боеприпаси от посочения калибър. Доколкото ми е известно, подобни способности имат ВМЗ, "Емко" и "Трансмобил" - това са български компании, частни и държавни, добави той.

Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено. Ние сме под норматива за запасите, така че няма как допълнително да бъде предоставена военна помощ, поясни министърът. Стоянов заяви, че принципно общите обществени поръчки в отбраната са предпочитани и отбеляза, че нашата страна се е включила в съвместна поръчка за противоракетни комплекси, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се надяваме че е оставила нещо в защита на България
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо всички евроатлантици са с толкова противни физиономии . Един нормален няма от тех а всебоклук
69
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън американските слуги и крадци от българската администрация !
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е национален предател назначен от друг национален предател -- "президента Радев" -- вмирисан американски прислужник.
67
9
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Цяла България се молим братска Русия да унищожи цяла Европа с ядрени оръжия. Включително нашата държава. Не тябва да има живи поклонници на запада.. Всичко трябва да бъде изпепелено!
66
12
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До АнонименСвобода за България от руските агенти!Бог ни е дал животите и не дължим нищо на убиеца на жени и деца в Украйна и обслужващите го със замъци построени с ограбеното от животите на децата ни и предците ни...от опозоряващите Народа ни!!!Справедлив и Свободен Свят...или С.ъ.т...по-добре!!!Бог да пази България от руски "пУтриоте"!да е ядрен...по добре...ненавиждам кваса!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
резиденто,агент Сава и агент Буда с ограбеното от вас от пЕевски купуват...души през пАсолството и кАпейкин,от хора без достойнсто,без чест,отрекли се от Апостола,продаващи Свободата си,вярващите...САЩ и Свободният никога няма да Ви предадат!!!Бог ви даде живота като Свободни...и го продавате за 50 лв на пеевски ограбени от вас...Франция гори хора...за 2 год. пенсионни!вие ви манипулират и ограбват с милиарди от 30...прогонват децата ви...позорят ви,Война е...и ядрена не е изключена..
64
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау..Смелите войни в Украйна умират и за Свободата на вашите деца!..найстина ли не го разбирате?мислещети го разбират,руската пропаганда ви убеждава,че да къртиш камъни в сибир...да муваш квас..да убиваш жени и деца само защото едни ниски с его..имтпотентни ти го вменяват като "ценност" от десетилетия плащащи на роби в ЕС сочейки ти "врагове",пУтин руснаците ще го разчекнат,за да се спаси ги изпрати на война.."врагове" им измисли,примитивно!Руснаците..примитивни ли сте,както ви представя пУтин?
63
2
 
9
 
! Отговори
# преди 1 година
Не знам нашата държава да е давала някога оръжие на която и да е друга държава. Не да го продава а да го ДАВА. Някои хора искат ей така, но ако някой от нашите политици поиска нещо ще ни изкарат цялата държава м. а. л. о. у на ици. По добре недей. Парите и после оръжието. Американците и Англичаните им дадоха милиарди какво е това "дай за бог да прости"?
62
14
 
6
 
! Отговори
да живее България! преди 1 година
Всеки български снаряд - широк в ковчега на русофашизма!
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте ревнали про'с'таци европеидни, като след две седмици ПАК ще гласувате да помагате на Украйна?
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
* Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено на Украйна*, скромно звучи, но 6 в света говори съвсем друго.
59
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и се чудите защо България затъва?заради такива безгръбначи оният ден говореше друго!сега ни убеждава...ако видите някой да убива жени и деце...не се месете...тотални безбожни руски агенти са на решетникОв,ако може да спечелите за България няколко стотин милиона и уважение,ако живеете Праведно и Почтено било...лоша,управляват ни врагове на България хора,агенти на пУтин!да излезем и да им вземем главите,вкарват ни в позор и съучастие в геноцид!!!
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е предател и ни лъже най-нагло. Трябва да се спре износа на оръжие и да не ни въвличат във война защото после ще страдаме ако конфликта се разпространи.
57
5
 
12
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
Пращайте, че ще дойдат и нас да освобождават.
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 Анонимен Българската армия отдавна не е Българска. . . . . . И ДА ДОПЪЛНЯ НЕ Е АРМИЯ ВЕЧЕ!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият министър! Или не са му ясни някои неща или се прави на умряла лисица! Когато господарите кажат изметете всички хангари и складове, той ще бъде първият с метлата! Единствената разлика е, че няма ди ни подарят нито един куршум - мунициите ще си ги плащаме след това!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ - Още жив ли си , внимавай с емоциите.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ да ги натирят в Донбас да се бият срещу братушките!- ------- братушките ти са на привършване, ще трябва вие пyтлeрасите да идете да се биете.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародия на армия.Армия имаша до 1989г.