Удължават до 30 април програмата за подпомагане на бежанците от Украйна

Това става при действащите в момента условия
22 мар 2023 18:09, Красимир Ангелов
29
Удължават до 30 април програмата за подпомагане на бежанците от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебното правителство прие решение за изменение и допълнение на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.  

С решението се удължава срокът на действие на програмата до 30 април т.г. при действащите в момента условия.

Определя се и срокът на валидност на издадената регистрационна карта на чужденците, на които е предоставена временна закрила от Държавната агенция за бежанците - до 4 март 2024 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
90% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА Е СВОБОДНА,И ЗАЩО НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗДЪРЖАМЕ НЕЙНИ ГРАЖДАНИ ,НА ФОНА НА НАШАТА МИЗЕРИЯ
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от управляващите сте за бесилото!!! До един!Защо не си ги вземете в къщи даже, по-добре! Украинките с жените Ви да си правят компания! Държава ще й плаща даже да си пият кафето и да ходят на шопинг! Нещастници!!!!
19
0
 
14
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Навсякъве в европейските държави украиинските бежанци са оставени сами да се справят с живота! В Испания са настанени в стари къщи по селата, който не е съгладен се изпраща в бежански център, наравно с афганистанци, сирийци, украинците трябва сами да се издържат. Дори в богатата Швейцария са им отнети привилегиите и от тази година ще плащат данъци на държавата, като останалите грааждани. А у нас, уж сме пред фалит, пък ще ги хрантутим още...
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ги подпомагат , а българите дето имат деца и тези дето нямат , кой да ги подпомогне . Кой да им купи един хляб , ако са гладни ?
17
1
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Още в института към ЦК на Партията ни обучаваха за вътрешни емигранти.
16
9
 
9
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Ще плащате от вашите данъци, няма как, скоро и на фронта солидарно отивате, слава Украине
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам термина Несъдействие. Другото е твърде егоистично щото си ползваш облагите с омерзение.
14
3
 
9
 
! Отговори
Политолог преди 1 година
Знаете ли какво означава терминът вътрешна емиграция това е когато в собствената си държава която не е твоя байдъуей а е на мафията и комунистите се чустваш като емигрант.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в карловско живеят при роднини и във фургони, държавата по 600 лв еднократно им даде. За украинците с джипове милиард и половина от данъците ни до сега
12
0
 
23
 
! Отговори
Ибауосиевеко преди 1 година
Все по зле ще става в България никой не говори да нарастващата безработица нито един човек не споменава и дума всичко се крие за всичко се лъже цъвтиме добре сме просперираме,един *** каза в някакво предаване че даже сме забогатели нямало от какво са се оплакваме.Тотално разграбване геноцид и дехуманизация това виждам аз в цялата ситуация!
11
13
 
2
 
! Отговори
Абе Дрогарю преди 1 година
До 10 не страдаш заради украинците заради рашизоидите страдаш
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ли ви е срам малко ли просяци имаме и скитници в България се свършиха хората на които трябва да, се помогне да даваме пари за хотел на украинци малее няма такъв, срам хора, да, се, събираме и на стачка като във Франция
9
18
 
2
 
! Отговори
Евродепутат преди 1 година
Абе помощи идва от ЕС не от българския бюджет.ЕС ще даде 600 милиона евро помощ за земеделците но друг е въпросът дари изобщо ще стигнат до тях схващате ли?!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно нали Зеленски ги свика под знамената да ходят да ги застрелят за развлечението на американските и английските им приятели. Който не иска май беше петнайска в пандиза. Сега какво Българската държава подпомага престъпници ли ?
7
2
 
30
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Хората мизерстват по селата след наводненията преди месеци а те тръгнали на фашистите от Украйна заради който страдаме,пари да дават?!
6
2
 
24
 
! Отговори
мак преди 1 година
Много бързо решават в полза на скъпите гости. Когато става дума за увеличение на заплати или пък за помощ за болни им трябва бая време, дори протестите не ги стряскат, за да ускорят решения. Всичко на гърба на най-бедните ес-граждани. А след тази дата пак ще има удължаване на срока и така до безкрай.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи финансови яминистър казва,че БГ е фалирала,после дава назад ясно защо,но при полжение,че всички виждаме,че нещата не са ок да продължаваме да харним тези дезертьори свързани явно с бандеровци е престъпление,за което ще се плаща,но не само от народа. Пращайте мъжете на зеленски,той има нужда от тях,а жените или да се прибират в усрина, или да вървят на запад,и към сащ. Не може бедни ябг народ да храни тези ***.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са престъпници, според указа на Зеленски! Това ли ни е солидарноста, срамувам се като един истински евроджендр
3
6
 
21
 
! Отговори
Бъдещ украинец преди 1 година
Подал съм заявление за смяна на гражданството ще стана украинец от българското гражданство полза няма!
2
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
които са пенсионери да си получават пенсиите от украина