Минчев: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна

Убеден е в победата
25 мар 2023 19:20, Росен Стойчев
91
Минчев: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна
Снимка: БГНЕС

Със сигурност има как да се състави коалиционно правителство, но не и с другата основна политическа формация - ГЕРБ-СДС. Убедени сме, че ще постигнем първото място, за да имаме инициативата в 49-тото НС. Ще предложим кабинет, който ще бъде с достатъчно добра експертиза, надяваме да се срещне подкрепа. Не вярвам особено в експертен кабинет, във всеки един кабинет има експерти, по-скоро ще предложим правителство на малцинството. Не сме избрали премиер все още. Това каза за Нова Нюз Никола Минчев от "Продължаваме Промяната".

По думите му приоритетите на ПП са за период от 4 години.

Още по темата
"Най-вероятно през май ще бъде приет бюджет за 2023 г. 50 млрд. са парите, които очакваме под формата на средства по ПВУ и ОП за 5 години. Не се притесняваме от сваляне на кабинета, но това носи последствия, защото няма алтернатива, хвърля страната в криза. Не мисля, че партиите биха си позволили да свалят едно правителство току тъй, ако няма какво да предложат", посочи той. И разкри кои са допирните точки на ПП с другите партии.

Според него заявка на ГЕРБ за подкрепа на съдебната реформа не е достатъчна, а подействията им в пленарната зала ще проличат намеренията. "Моделът, внесен в МС, който е и на ДБ за разследване на главния прокурор, може и да е идентичен с внесения от ГЕРБ преди 2 години. Не може обаче да има човек, който е встрани от системата и да бъде на новия пост. Затова се назначава съдия. Поради самата Конституция е трудно да се въведе механизъм за разследване, тази нова фигура трябва да е максимално независима", коментира Минчев.

Ако има достатъчно средства, ПП ще подкрепи 940 лева да бъде минималната заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият, опекъл си е кариерата. Нали е в коалиция с Лена и Киро
59
0
 
5
 
! Отговори
Сам паднах преди 1 година
Щом коалиция с ГЕРБ е невъзможна, то невъзможноо е и участието на ПП в управлението на страната и задаване на посоки в каквото и да било, Защо изобщо тогава се явяват на избори и защо някой изобщо да гласува за тях, щом обещават да са в опозиция! И на всеки нови избори - все по-надолу!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП шарлатани + Костовици в действие.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те от ДБ добре са се подготвили за преминаването на свободен пазар на ток за домакинствата. Съпруга на новата им звезда от Кубрат, Йорданова са го назначили на ръководен пост във фирма за продажба на енергия на пазара, свързана с ДПС. Роднини на Мирчев и Ристьо също са назначени на отговорни постове в такива фирми.
56
2
 
6
 
! Отговори
Има как преди 1 година
да обеднеем още. Затова се коалирахалевите ПП с уж десните ДБ - с лява ръка в десен джоб чрез източване на енергетиката. Знаем ви.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе? ДБ са били основен коалиционен партньор на ГЕРБ още от времето си, докато се казваха реформаторски блок, преди да да се прекръстят. Що министри и кадри са им дали и подкрепяли 99% от внесените от ГЕРБ закони. Може да се каже, че техните кадри бяха вторият ешалон във властта години наред.
54
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Оле това, ще е отвратително! Гласуващите за ГЕРБ не биха им го простили! За това няма да има правителство и ще сме на избори до дупка! Както каза вашия Слави избори до дупка. Дупката е ясно коя е ! За незнаещите в задния двор
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко те и ГЕРБ не желаят коалицията с мошеници като вас!
52
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами след като е невъзможна ще гласувам за Възраждане
51
7
 
7
 
! Отговори
рубладжия преди 1 година
що бе,един дол дренки сте
50
2
 
19
 
! Отговори
Генерал губернатора преди 1 година
Минчев, я пак помисли и виж къде си сбъркал
49
13
 
13
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ! преди 1 година
Хора! Българи! Украйнците които гласуваха за Зеленски са вече напълнили гробищата! Внимавайте и вие за кого ще гласувате, за да не ви се случи и на вас това!
48
8
 
17
 
! Отговори
Да изселим преди 1 година
Копейката от България!
47
0
 
13
 
! Отговори
раздавали на бедните преди 1 година
До Анонимен 43 НЕ РАЗДАВАТ,А КУПУВАТ ГЛАСОВЕ!Въпроса е, след като купуването на гласове е престъпление,тия от къде имат куража да го правят!?А дали ще плащат със салам,долари или лютеница няма значение!
46
2
 
14
 
! Отговори
Ром от Лом преди 1 година
А кебапчетата и бира кога?
45
2
 
10
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Не си човек ако не хапнеш шпек!
44
2
 
23
 
! Отговори
Мда преди 1 година
ПП вземат примеро на БСП , но вместо кебапчета - торбичка с храна. Безплатно е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА!
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре Николайчо. Айде сега бегай, че майкa ти те търси.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната ти дава шпек! Все и го и бъди човек!
41
1
 
12
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
Ах да! А коалиция с БСП е задължителна...! ПП са прикрито проруски, защото се крият зад гърба на Нинова. И пак ще се повтори същото като миналия път! Общо 80 гласа макс!