Все още не е ясно защо са били задържани рибарите ни в Румъния

Това обяви министърът на земеделието Георги Събев
27 мар 2023 18:26, Нели Христова
10
Все още не е ясно защо са били задържани рибарите ни в Румъния
Снимка: БГНЕС

„Все още не сме получили официален документ, с който да стане ясно на каква основа рибарите са били задържани. Разполагаме с неофициална информация, според която е повдигнато обвинение срещу тримата собственици на корабите, но липсва референция на базата на кое законодателство те са били задържани“. Това заяви служебният заместник-министър на земеделието Георги Събев след среща с представители на рибарската общност, предаде репортер на БГНЕС.

„Имаме информация за задържана суровина, рибни запаси. Добрата новина е, че капитаните на корабите са вече в България“, каза още Събев.

Двама рибари бяха задържани на 24 март в румънския град Констанца с мотива, че са бракониерствали и ловили непозволено акули. Според европейското законодателство те не са извършвали нарушение, такова е отчетено само според румънското законодателство. Досегашният анализ на ситуацията показва, че са ловили риба във води, които не са румънски. И досега няма официален акт от румънска страна за тяхното временно задържане и Агенцията по рибарство не е получила никакви официални документи за това. Рибарите вече са по домовете си, но техните кораби остават задържани на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Щом са се прибрали капитаните , а изоставили екипажа. Е 100% корупция . А и тия кораби са ги взели без пари . Никой не си изоставя стока , ако му е редовна. Бори се за нея .
7
0
 
1
 
! Отговори
фермер преди 1 година
Да не излезе и друга версия . Да са военни лотки и да са ги готвели за частна продажба. А уж да ловят акули.
6
0
 
3
 
! Отговори
отговор преди 1 година
щото са бракониери .
5
0
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Така правят и тия водачи с мигрантите . Прибират парите от мигрантите . Изоставят буса и през полето . За тия кораби сигурно и пари не са дали. Изпълнили са си мисията за леки и бързи пари и бързо бързо се прибрали . Мърлява работа.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някаква с коса на цветовете на дъгата с единия избягал капитан се жалваха по Босфортв.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 Капитаните трябва да останат последни, а те първи са избягали.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е каква добра новина е , че капитаните избягали от корабите си . И оставили екипажа. Що за капитани да бягат от проблема. Корупция та трънка
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ше ви се изясни кат останат без кораби и получат солените глоби. До тогава се правете на улави.