Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма

Приоритетите на коалицията били в платформите на всички партии
131
Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да излязат и да гласуват. Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. От сега заявявам, да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки“. Това заяви  съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му приоритетите на ПП-ДБ са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма.

„Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях – да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”, подчерта той.

Петков коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ.  

„Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: „Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”, каза той.

Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност.

„Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знае как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността, хем нямахме подкрепа в НС и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: избориКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви първоаприлска шега, ПП печелят изборите. Ха-ха-ха :)
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да признаем резултатите от тези избори -- държавата е завзета от чужди слуги, като тези оттрепки, които фалшифицират всичко, включително и изборите. Тези "красавци" подписаха договор с ес, който трябва да се предоговаря, защото съсипва енергетиката ни.За какво правителство мечтаят -- това са предатели и диверсанти, чиято цел е да унищожават работните ви места. Не трябва да бъдат допускани до избори въобще.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още два дена да ги псувате на 4-я ще гласувате
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Знаем кой носи отговорността и какви са политиките" -- отговорността я носят тези които ще се излъжат да гласуват за вас, а политиките -- слугуване на сащ и помощ за войната им в украйна.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радрушили ББР, налетяли на паметника на съветската армия. Неофашисти-Костовисти сър!ГДЕ СЕ Е ЧУЛИ ВИДЯЛО КОСТОВ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ПРОЦЕНТА, ШАРЛАТАНИТЕ ОБСЛУЖВАТ КОСТОВ
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СНИМКАТА ФАЛШИВ ПОЛИТИК ФАЛШИВ АКАДЕМИК И ... МОЙ РОДНИНА. НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТИЯ, НЕ ВИ И СЪВЕТВАМ. СПАД ИМ ПОЖЕЛАВАМ КАТО НА ИТН САМО БСП!
85
1
 
5
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Не разбирам,защо се впечатлявате от фантасмагориите на тия мошеници.Впечатляващи са тия дето им вярват на лъжите.Ама много са впечатляващи,тревожно впечатляващи
84
0
 
6
 
! Отговори
ПП=ПЪЛНО ИЗОЛИРАНЕ.. преди 1 година
НОРМАЛНИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ИЗОЛИРАТ ВРЕДИТЕЛИТЕ... ИНАЧЕ НЯМА РЕКОЛТА
83
1
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Киро ти кого заблуждаваш Спри вече с манипулациите с навирените носове Киро в България живеят много българи кой ти е казал и определил самоназначил се да управляваш държавата ни Спри няма да стане колкото и да лъжеш Спри при Слави си машините няма да ти помагат до безкрай
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че ще са първа сила! Само хартиите могат да сбъркат вота!!
81
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Почти е сигурно, че голямата разлика няма да я има. Тогава? Киро казва: "Щом всички партии имат нашите приоритети трябва да ни подкрепят". Това, ако стане, е кредит на доверие, който може да се пропука много скоро. Банкянският хитрец Бойко ще дебне от засада и веднага ГЕРБ ще внесат вот на недоверие. Всичко е много на ръба на мнозинството. Да видим.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може Кире, може. Може и с много голяма разлика да спечелиш, ама с теменужки няма да стане. Трябва си и биричка към салама и лютеницата.
79
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!
78
4
 
15
 
! Отговори
От софийския затвор преди 1 година
И ние сме подготвили за Кирето пълна програма. Чакаме го с любов
77
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма да гласуваме за парапета и грешния ъгъл няма да стане избори до дупкадокато ги изчистим
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом лъже начи крадне, Щом крадне начи убива
75
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера как хората ще гласуват за Киро белия лъжец. Ми то като е излъгал веднъжа, а и не само, как така си мислят че пак няма да излъже? Или пък им харесва точно той да ги лъже?
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българино, румънците си направиха съдебната реформа и сега са много по-богати от нас, вижте как живеят хората в страни с работеща съдебна система. България намаля с 3 милиона, заради липса на правосъдие. Искаш ли още от това, докато тука нищо не остане. Старите партии, няма да направят реформа, иначе до сега щяха да са я направили, имали са 32 години време.
73
2
 
21
 
! Отговори
ЛЕНА... преди 1 година
..Ше виси сама на ПАРАПЕТА ПРОСТРЕНА...с помията от ПП в легена!
72
3
 
22
 
! Отговори
Лена-гладна хиена преди 1 година
Гласувайте за наш Кире...оти он е ШОУМЕН и яко масажира ПАРАПЕТИ !!!!