Политическата нестабилност струвала страшно много на страната

Никола Минчев зове разговорите с ГЕРБ да продължат
123
Политическата нестабилност струвала страшно много на страната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Резултатите от гледна точка на развитието на държавата са на първо място пред някакво политическо дълголетие. Изобщо не може да става въпрос за сравнение. Има нужда от редовно правителство. Тази политическа нестабилност струва страшно много на България“, каза пред БНР Никола Минчев, заместник-председател на Народното събрание и депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Още по темата

Според него по-задълбочената интеграция на страната в ЕС е достатъчно голяма цел, която да обоснове политическите действия на неговата формация.

"Ще се съберем и ще преценим как да постъпим оттук нататък. Все пак разчитаме на реализацията на втория мандат. Ще видим кое е най-доброто. Мнозинството във всеки един от органите ще реши как да подходим", каза той.

„Преговорите се замразяват, но не се прекратяват“, посочи той и изрази надежда, че колкото и малък да е процепът, ще успеят да реализират "този прозорец, който е оставен". Според Минчев това е "въпрос на разговори между повече хора вътре в рамките на ПП и с ДБ".

Запитан защо от ПП държат на политически състав на правителството, а не приемат експертен, за какъвто настояват от ДБ и ГЕРБ, Никола Минчев поясни, че в проектокабинета, обявен преди връчването на първия мандат, на който гледат като на основа за реализирането на втория мандат, влизат и лица без политическа окраска и в по-експертно качество. Той обаче не изключи като възможен вариант и изцяло експертна формула с кратък мандат при променената обстановка в момента.

Конституционната реформа ще даде дълготраен ефект, тя ще промени механизма, по който работи съдебната власт, изтъкна той. По думите му партиите си дават сметка за обществените очаквания в тази посока и "моментът изглежда назрял за нова крачка в конституционните промени".

Много по-добре ще бъде следващият главен прокурор да бъде избран от нов Висш съдебен съвет, ще има много по-голяма легитимност, заяви Минчев в предаването "Неделя 150".

Сменянето на едни партийни кадри с други партийни кадри не е механизмът, който си представяме, декларира той относно репликите за "наши хора" в записа от Националния съвет на ПП, оповестен от доскорошния депутат от ПП Радостин Василев.

"Не е въпросът да не е чужд, а да е наш. Това не е реформа, а подмяна", каза той.

"Различни планове дали ще има? План Б ще бъде, ако конкретните стъпки не се изпълняват, както сме се разбрали – ако реформите, които сме заложили, не се приемат в Народното събрание, план Б би бил да напуснем тази колаборация", коментира заместник-председателят на парламента.

Никола Минчев нарече "доста сериозна промяна" и "доста сериозно решение" предложението на ГЕРБ Мария Габриел да е първият ротационен премиер.

Относно забавянето на втория мандат от страна на президента, Минчев отбеляза, че това е "доста неоснователно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: Никола Минчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Политическата нестабилност струвала страшно много на страната от такива политици страдаме немогат да се разберат кои колко ще открадне кои на кое седло да седне
107
0
 
1
 
! Отговори
не е вярно преди 10 месеца
нищо не струва измислената политическа нестабилност,народът не си знае парите
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Модерно стана мафиотските вражди да се наричат политическа нестабилност.
105
1
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 10 месеца
Тия па само това повтарят. Очевидно искат да си придадат тежест защото никой не се интересува вече от тях. Видяхме че 2 години и без тях можем. Очевидно не правят чак толкова много, че да ни интересува.
104
5
 
7
 
! Отговори
Питам Ви преди 10 месеца
Ще излезе евреина Соломон Паси в пряко предаване, в ефира на Българската Национална Телевизия и най- арогантно ще заяви: - Време е да скопим Българския лъв! - и абсолютно нито един политик дума няма да обели с/у това негово изказване!?!?!?! - В коя държава нещо подобно може да се случи без да има никаква реакция или последствия?!? - Вече няма Българска държава - тук е юдейска васална територия!
103
5
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 10 месеца
Срещнали се на полянка,ПП"Шарлатани" и ДъБъткойни.Цуни-гуни, вади-тури,Народили чукундури.Хем ебливи, хем крадливи,но най-вече завистливи.
102
3
 
5
 
! Отговори
Шрайка преди 10 месеца
"Конституционната реформа ще даде дълготраен ефект" - така ли ? Ако се допусне промяна на конституцията, тези мъпети ще променят веднага: "Чл. 1 (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет." , "Чл. 46. (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена". и "Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители"
101
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целта на американците ми се струва , цялата власт да си остане в Радев с премиер пеканов
100
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
"Никола Минчев зове разговорите с ГЕРБ да продължат" - Пътят към ада е постлан с добри намерения!" (Самуел Джонсън)
99
5
 
6
 
! Отговори
Социаглиcт преди 10 месеца
Ха ха ха, Кирчо винаги си е бил бушон но сега вече е ИЗГОРЯЛ бушон който не подлежи на ремонт! С нетърпение очаквам да видя кой ще е следващия бушон на богатите чeнгeта.
98
5
 
10
 
! Отговори
анаЛизатор: преди 10 месеца
Прав е Минчев.Има нужда от редовно правителство. НОООО ...без участието на ПП "ШАРЛАТАНИ" !!!!!
97
6
 
8
 
! Отговори
Доктор Скорчев преди 10 месеца
Минчев, сливо пепейска, приготвили сме ви един корав, чепат, закривен за червените ви дупенца на задаващите се избори ! Купувайте повече вазелин, младежо ! Много !
96
5
 
8
 
! Отговори
Далай Лама преди 10 месеца
Жалките г.н.и.ди на "Просто Простотия" се вайкат и жалеят за провалената държавна софра. А бяха се наканили с куфари да седнат на нея , че да могат да ги напълнят с милиардите от Европа. А суверенът си кюта , бърка си в носа и като извди с.о.по.л , си мрънка : " Не сме чак толкова бедни".
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Струвала ли, Кеми? А ти журналистка ли си била?
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Струвала ли, Кеми? А ти журналистка ли си била?
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Струвала ли, Кеми? А ти журналистка ли си била?
92
1
 
8
 
! Отговори
Aма моля ви се преди 10 месеца
Не затруднявайте тока посланика на САЩ! И Урсула!
91
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва едностранно да обявим отмяна на всички санкции към Русия, като изтече срока за нято следващите години няма да подписваме нов и тогава можем да дадем на Русия сухопътен коридор до Сърбия и до Бондстийл. Тогава НАТО ще се разпадне, Бондстийл е сърцето на НАТО в Европа, а и ЕС след това ще се разпадне, иначе ако исмаме да излезем от ЕС ще ни размотават години наред.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Минчев!!!С какви очи го даваш това интервю.На това заседание така се "изпрахте",че вече сте бита карта в политиката.Всички разбраха кой ви реди постовете и че целта ви е да продавате интересите на България.Асен Василев сам казва/чува се на записа/че ви трябва една година управление.Година от която после ние ще страдаме 100.Чакаме нови избори за да ви набием един здрав евроатлантически демократичен шут отзад.
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Европеец - какво излизане, ЕС няма да изкара много, ако започнем процедура по излизане ще се влачи с години, дотогава ЕС ще се разпадне.