Радев даде мандата на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го реализират

Не би искал да повери съдбините на страната на лидерите на коалицията
Обновена: 29 май 2023 17:21 | 29 май 2023 17:11, Камелия Цветанова
520

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев, който връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на Николай Денков от ПП-ДБ, призна, че според него не е целесъобразно той да бъде ползотворен на фона на изтеклите записи от заседание на Националния съвет на ПП.
Още по темата

„Г-н Денков, искам да изразя своето уважение към Вас лично, познавайки Ви в качеството на служебен министър и да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намираме. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава и искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да Ви връча мандата след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната в ръцете на лидерите на ПП-ДБ заради турпилирането на суверенитет, планираната чистка в службите и държавата администрация, заявката за вмешетелство в изборите и дискредитирането на лидерите на ЕС“,каза той.

„Но аз съм призван да браня Конституцията и заради това съм длъжен да връча мандата, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическа система Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат“, каза Радев.

Николай Денков отсече, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да предвижи решително напред европейския път на страната.

„България има нужда и от стабилен парламент, който да приеме бюджета. Заради това е много важно НС да продължи да работи и да вземе своите решения. Чакат ни и промени в НК, в законите за борбата с корупцията, а може би и промени в Конституцията, които до оздравят съдебната система. Заради това ще водим прегори с останалите парламентарни сили,за да успеем да съставим правителство. Надявам се това наше искрено усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство. Задачата е трудна, но не е невъзможна, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: мандатрадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев беше в ЮАР десетина дни преди убийството на Къро.
444
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е агент на Решетников.
443
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 477: типично за комунистите от младежкото БКП (гроб), как пък реши, че съм от ПП незнам? Та драго нещо, инфлацията си е от гроб защото: тиквата разписа Зелената сделка без държавата ни да е готова, защото 12 години не я направи тази газова диверсификация, но за 3 години направи турски поток и позволи на Путин да заобиколи Украйна при доставки към Сърбия. Защото 12 години другите държави развиваха икономика и Румъния ни задмина, а тиквата усвояваше европари в джобовете на тиквичките!
442
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Извънредно: Асен Василев на разпит в прокуратурата заради...Съпредседателят на ПП е извикан заради оплакванията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му София, България 30 Май 2023, 09:11 2959 прочита 2 коментара
441
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко "ала-бала" през президента", посочва Петков.
440
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТРОЛЕЙЙ ПЕПЕЙСКИ С НИКНЕЙМ """РАДКО"""", ИНФЛАЦИЯТА Е ОТ ПП, ЗАЩОТО КАТО ХВАНАХА ВЛАСТТА ИЗМАМВАЙКИ ПРЕЗИДЕНТА ЗА СЕДЕМ ДНИ ИЗХАРЧИХА 12 МИЛИАРДА. ОТ БОЙКО МОЖЕ ДА Е СТАГНАЦИЯТА 12 ГОДИНИ АМА ИНФЛАЦИЯТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ
439
1
 
4
 
! Отговори
цитат преди 10 месеца
Разбра се какво ще прави Кирил Петков в Братислава, тича да целува ръката на... СНИМКАНикаква партийна структура няма да бъде откривана, а Петков ще убеждава Урсула Фон дер Лайен, че няма проблеми с изтеклите записи. ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА
438
5
 
7
 
! Отговори
НЕ преди 10 месеца
ОЧАКВАХ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ
437
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
това не е първия случай с който се наакваме за чуждите посолства,да си спомняте теквения израз КАКТО КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ?
436
4
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До Бонго Бонго:1. Прочетете я тази конституция нй накрая, ние сме парламентарна република. Инфлацията е следствие на некадърното управление на Боко тиквата, че краде като разпран вместо да управлява както трябва, бюджета е такъв какъвто го е приело НС, последните 2 години сме с бюджета от по миналата година. Ниското доверие си е заради некадърните партии, а не заради президента! Виж, че с всеки следващ избор гласуващите са все по малко! Преди избори се ремонтира избирателният кодекс и все по зле
435
1
 
4
 
! Отговори
!: преди 10 месеца
И ***....стягайте, се след ковида всички ви казаха, че идва брутална икономическа криза...плюс война в Европа, САЩ са пред фалит, защото разходи за отбрана/всичко останало са 50/50....Боят не е ала бала, да си знаете.....Имаше един , който 97 махаше от балкона на тълпата.....смел и велик човек....вечна му памет, почина.....сега Кокорчо ли ще спира тълпите?!
434
1
 
5
 
! Отговори
!: преди 10 месеца
И с това проевропейско правителство....Наглите австрийци и холандци ни показаха среден пръст за Шенген, защото нашата граница преминавали твърде много бежанци, не границата на ЕС. АЗ ИСКАМ ДА ЧУЯ ЗА ПРОБЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, стига вече ей, палячовци! Играете си на русофили и русофоби.. ще си заиграете и на бежанци
433
3
 
6
 
! Отговори
! преди 10 месеца
Тоя Кокорчо ще излезе в пъти по-нагъл от Петков. Заставал зад думите си...Шефовете на структурите за сигурност били съгласувани....а е, *** хомохомо, държавите избират сами своите ръководители на силови структури, проверяват ги и след като са сигурни ги представят на партньорите. Кой може да ме убеди, че шефът на ЦРУ е одобрен от Столтенберг?! Да не говорим, че в Америка службите колят и бесят....особено като им видиш президентите...все пионки са последните.
432
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво стана с: ние сме 7% до 10% заедно с ДБ, заедно с всичко, но направихме една схема през последните две години с президента, ала-бала.... А???
431
3
 
6
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 10 месеца
Тези ако върнат мандата изпълнен Данчето ще трябва пак да пренарежда жълтите павета като обаче за тая цел ще трябва първо да ги изнесе от парламента!!! Предатели братче кво да ги правиш
430
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 123: началници на държавни институции се назначават от парламента, затова редица държавни институции са с ръководители с изтекъл мандат, но стоят докато има парламент който да гласува новите! Радев няма никаква вина, че партиите са с мизерна подкрепа, нулев имидж, нулево доверие, че парламента е цирк. Да си гласуват нови началници, ама те един звънчо 1 месец не успяха да изберат какво остава за началници! Колкото до приходите от митници: намалено потребление в следствие на инфлацията!
429
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шaт с мандата по главата. Хахахаха
428
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кокорчо заприлича на Буратино. Вече не му личи вратът. От зелето със свинско ще да е. Пази Боже, да се ядоса, удря с юмрук, както удари по банката в парламента и изкряска на фалцет. Иначе е много мазен, все развява тези ръчища около търбуха си, пристъпвайки напето...
427
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако някой все още не е разбрал, имаме работа с измамници, арогантни сексисти ПП,ДБ, които изобщо не са имали намерение да спазят ротационното споразумение, а да проведат болшевишка чистка, и да овладеят държавата. Унижавайки жените в политиката и техните семейства, включително и високопоставени лица в ЕК. Да върнат комунисти във властта, като Рашков 19 имота и червения професор Хинков. Вероятно, готвят и още "геройства".
426
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако в България имаше служби Радев и Копейкин щяха да са разкрити като чужди агенти, Борисов като мафиот, Гешев като кукла на конци на мафията, всички от списъка Магнитски като престъпници, Черепа нямаше да е ощетил хазната с 600 000 000 лева и т.н. Затова е целия рев, че ще се сменят шефовете на служби