Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ШПИОНИТЕ НА ЕДНОТО ПОСОЛСТВО СА ТАКИВА И НА МИТРОФАНОВА. ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА НА ШПИОНЧЕТАТА И В ЗАТВОРА
204
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и КАКВИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ СА В ЕКСПЕРТИЯ КАБИНЕТ - ПОРЕДНИЯ СКАНДАЛ ЩЕ Е КАТО СЕ ВИДЯТ ИМЕНАТА И БИОГРАФИИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ.ЕКСПЕРТ ПО ШПОИНСТВОТОЕКСПЕРТ ПО ПРЕДАТЕЛСТВОТОЕКСПЕРТ ПО НЕБЛАГОДАРНОСТТАЕКСПЕРТ ПО СЕКРЕТАРСТВОТОАРЕ БЕГАЙТЕ СРАМ ЗА ПОСОЛСТВО И ЕВРОКОМИСИЯ, ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!ПОМИЯРИИ НА ПРЕПИРАНЕТО
203
0
 
3
 
! Отговори
Перко преди 10 месеца
Експертен кабинет, проф. Коларова ... Добре. Но с чия подкрепа?ГЕРБ - доказани крадци и престъпници.ПП-ДБ - алчни за власт негодници, а вече и национални предатели.БСП - наследници на БКП.ДПС - етническа партия, чийто членове "работят" единствено за собствено благо.Възраждане - с идеи за BG EXIT и липсващи червени звезди на челата.Тези ли ще излъчат и подкрепят "експертен" кабинет???
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет! . . . . . . . . . . . Не много интелигентно изказване от човек професор! Белгийците бяха 7 години без правителство и какво имат един от най високите жизнени съандарти в Европа, да не говорим за италианците!
201
0
 
13
 
! Отговори
Стига популизъм преди 10 месеца
трябвало задължително правителство!? Кой го заповяда????
200
0
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
Експертен!!!Нима на експертите не може да им се нарежда от чужди посолства?Формулата е програма за определени действия през определен период,съгласувана и приета от всички партии в парламента,и работа изключително в рамките на приетото.
199
0
 
7
 
! Отговори
Слугинаж преди 10 месеца
Скрийте се добре, закопайте се направо. Народа скоро ще ви почете...
198
0
 
14
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 10 месеца
Всяко правителство ,избрано в този момент, ще има една единствена задача, поставена ултимативно от краварите от Козяк, а именно, вкарване на България във война с Русия. За никакъв Шенген или бюджет не става на въпрос. Събудете се и спасете българските деца и техните родители. На англосаксонците не им пука за България, те се нуждаят от пушечно месо, за решаване на своите геополитически планове! Внимавайте, българи!
197
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
И е желателно експертният кабинет ДА НЕ СЕ КОНСУЛТИРАТ С ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ ЗАД АТЛАНТИКА,ЧЕ НЕЩО В ПОВЕЧКО МИ ДОЙДОХА В ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ.ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ ЗАПАДА Е 100ПЪТИ ПО-ЛЪЖЛИВ ОТ ИЗТОКА.БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРИСТАН БЯХА ФАКТ,ЗАЩО НИ ЛЪЖАТ,ЧЕ НЯМА ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДАЖЕ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ!!!! НА КОЙ ДА ВЯРВАМ НА МЕН СИ ИЛИ НА СОРОСКИТЕ МЕДИИ???
196
0
 
12
 
! Отговори
Макартър преди 10 месеца
Разбира се,че е така !Нали такава е директивата,спусната от американските господари до аборигените,т.е.ние.
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
коларовица капитулантски повтаря опорките на зивисимия бойко. СРАМ СРАМ ЗА ГЕРБЕРИТЕ ЧЕ СТЕ ТОЛКОВА БЕЗГРЪБНАЧНИ.
194
1
 
8
 
! Отговори
Бунтата преди 10 месеца
Какви избори,какви 5лв бре хора!!!Не ги ли виждате как ънищожават България!!!ЗАТВОР ИЛИ РАСТРЕЛ ЗА ВСИЧКИ ПАРТИЙ И ПРОСТОТИЙ!!!ПРЕЗИДЕНСКА ДЪРЖАВА,ТОВА Е ИСТИНАТА!!!И ПРЕЗИДЕНТ ОБИЧАЩ БЪЛГАРИЯ
193
1
 
4
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
ИЗБОРИ, но за промяна на вида на управление ;)
192
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никакво правителство.ГЕРБ ПП ДБ - в затвора
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На нашите партии им идва дюшеш като има избори оправят си бакиите а за народа майната му
190
2
 
8
 
! Отговори
Димитрий преди 10 месеца
ЗАЩО са ни избори след като след тях няма да си спазват обещанията. Прави са НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ИЗБОРИ НИКОГА ПОВЕЧЕ. МАЛЕ КАКВИ СТЕ..... Дайте да върнем монархията и няма да има нужда от избори ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ СТЕ ЩАСЛИВИ нали така.
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди години, когато правителствата се назначаваха от Германия всичко си беше наред. Меркел си заплю Бойко, направи му партия и 12 години всичко беше цветя и рози! Но след нея германците ни изоставиха в ръцете на САЩ и сега братя - шок и ужас! Важно е да се знае, че не президента води разговори за правителство! Ако му бъде представено такова той няма опция да не го приеме. Така че последната дума е в другия президент, който ръководи процесите в Бг- Джо Байдън!
188
1
 
27
 
! Отговори
Шаро преди 10 месеца
Престанете да облъчвате хората с това задължително правителство ...Не Няма да е единственния най добър вариант...едни избори в повече или по малко няма да ни навредят.....ще навредят на Изр одите които в момента са окупирали кораба и искат да отплават набързо ,,,,
187
1
 
18
 
! Отговори
Тангра преди 10 месеца
Едно време са се борили за независимост. Сега се борят да са зависими - нормално васална страна на чуждите ни партньори. Ми то по тая логика и Османската империя ни е била партньор. Ге.йо.ве
186
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Риторичен въпрос : Кого да избираме след 1997 година насам нито едно правителство не е работило в интерес на България и Българите, а обслужва чужди интереси, то не бяха правителства на мултигруп, варненски *** и т. н. Нормални честни, чисти хора не стават политици. Политици са покварени, порочни, алчни, лъжци..