Маринов обясни фразата "ала-бала с президента" от записите

"Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви да нарушава законите"
1 юни 2023 11:54, Елка Василева
24
Маринов обясни фразата "ала-бала с президента" от записите
кадър: Нова тв

Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите, заяви пред Нова тв проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб Донев.

Още по темата
"Вижте, например, изявленията по отношенията на така наречените партньори. Г-н Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник", допълни Маринов.

Той обясни и какво точно означава станалата известна от записа фраза "ала-бала с президента".

"Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил лъган от човек, на когото се е доверил. Радев ги възприе като хора, на които може да се разчита - не за да бъдат неговата партия, а за да реализират промените, които една голяма част от обществото искаше да се случат. Разломът не е настъпил, защото те са казали "Гледай си работата, не сме твоите момчета за всичко", а защото тръгнаха да преследват свои собствени цели. Те се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания, за да ползват част от неговия авторитет. Според мен не по-малко от половината гласове, които получиха през есента на 2021 г., се дължат на това, че имаха доверието на президента и го излъгаха”, твърди Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори.

"Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това  една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял, дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи, се  среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът на Донев.

По думите му между президента и главния прокурор няма лични отношения. Държавният глава няма нужда от подкрепата на обвинител номер 1, смята Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо още такива отявлени агенти на ДС заемат висши държавни позиции и всеки ден по медиите разясняват нещо си на хората..?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Майсторе"ти ли беше в основата на това прословуто Ала-Бала?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кой съхраняване мадуровските машини? Частна фирма близка до ПП, вместо държавата. А и там не бяха сигурни. С тези машини лесно може да се манипулира вота. Затова, трябва да се премахват от изборите. С хартиена бюлетина гласуватхв целия ЕС.
18
7
 
2
 
! Отговори
ДА преди 10 месеца
Ами нормално е съзнателно да се готвят да нарушават законите, ако искаме да излезем от това блато! Защото имено удобно приеманите закони последните 30 години, водят до това състояние днес. Та ако искаме да излезем от блатото, волю-неволю ще трябва да се наруши някой и друг закон. Иначе ако се спазват законите няма излизане от кошарата, те са оградата. Искаш ли да излезеш от кошарата - прескачаш оградата!!!
17
5
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 10 месеца
И ние ядеме доматите с колците! Удивително е , как могат да те гледат в очите и сладко да те лъжат? Били използвани "авторитета" на Радев, и това било цялото "Ала-бала"? Колко ли години ще ни трябват, за да излезе истината за машинките на Мадуро! Някаква частна фирма, щяла да бъде по честна от държавата??? А и ПП-тата вече бяха нарекли Радев "срам за България", още преди изборите!
16
5
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 10 месеца
А ве, тарикат, а Радев не беше ли преизбран до голяма степен и заради подкрепата на ПП и ДБ?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе,верваме ти
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
10 Спектакълът на Гешев "Чисти ръце" няма да завърши с желания ефект. Магистрати ще продължат да изпълняват политически поръчки и да бъдат зависими от криминала. Както в Италия. Може би по-малко, но ще продължат. Гешев само печели време, преди да бъде сменен.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шокиращо е това, че президентът пренебрегна лъжата за гражданството.От тогава тези решиха, че всичко им е позволено.Не съм мутра, нито професор, гражданин съм и не паса все още трева.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде, да не увърта, всички знаят, какво означава фразата "ала-бала с президента". Тя е казана след като Киро просто уточни, колко % са интелигентните българи, според него- 7-10%. Значи, без алабалата с президента, ПП нямаше да имат толкова голям резултат на избори. А и всички видяха какъв ужас и силно вълнение, паника и объркване, предизвика в залата, гласуването на закона за избори без машини. Какво означава "Дневникът е подправен" и рязкото увеличение на гласували за ПП в махалите, следобед
11
5
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Защото видяхме как на изборите,организирани от служебното правителство на Радев и неговото МВР,как една партия(ДПС), си напазарува цяла друга партия (ИТН).
10
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Повтарям за про'с'таците: "Факт е, че Радев погази Конституцията и СЪЗНАТЕЛНО ПРОДЪЛЖИ да я гази."
9
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До така е/3 "Признавам, че даже аз гласувах за Киро и Асен на изборите след първото служебно правителство, в което бяха министри." - признаваш си демек, че си про'с'т европеид от тези дет заслужават да бъдат мачкани (както каза АКАДЕМИК Бойко Борисов). Още преди тези избори за които говориш беше чсно, че: 1. са мошеници поставящи себе си над Конституцията; 2. са мошеници лъжещи за дипломите си.
8
4
 
8
 
! Отговори
Разбира се, преди 10 месеца
Че Президентът има нужда от Гешев.Нали той прекрати делото срещу Узунов и Бобоков.Ние доматите не ги ядем с колците.
7
8
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Факт е, че Радев погази Конституцията и СЪЗНАТЕЛНО ПРОДЪЛЖИ да я гази.
6
4
 
4
 
! Отговори
... преди 10 месеца
До така е - Копейка, що лъжеш, че си гласувал за ПП :)
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те така си говорят на домашен език, докато не изтекат записи. Така беше и с БСП-пазарлъци за изборите, машинации, така беше и с Боко, сега и тези.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе, добре, повервахме, че всичко е чисто и прекрасно. Само не схванах ако "ала-бала с президента" е толкова невинна работа, защо Кокорчо иска да прави избори с, по негови думи, тяхно МВР, а не с МВР на Радев? Така казва на записа. Не твърдя, че има нещо общо с "ала-бала"-та, само подчертавам очевидното.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не преиначавайте - фразата е ала-бала през президента а не с президента троловее
2
6
 
33
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
Признавам, че даже аз гласувах за Киро и Асен на изборите след първото служебно правителство, в което бяха министри. Използваха Радев като ракета-носител. Грешка беше, че гласувах за тях. След това видях, че са елементарни краварски марионетки, които не милеят за България. Повече не повторих тази грешка. А след изтеклите записи смятам, че с тях трябва да се занимава прокуратурата, не да ходят на избори, а какво остава да правят правителство.