След обиди, счупени очила, ритници в краката - заседанието на НС приключи

Заради нажежените страсти решиха, че е най-добре да се разпуснат
Обновена: 1 юни 2023 10:57 | 1 юни 2023 10:55, Камелия Цветанова
591
След обиди, счупени очила, ритници в краката - заседанието на НС приключи
Снимка: БГНЕС

Депутатите днес не успяха да свършат работата, за която са избрани от гласоподотавателите, но пък за сметка на това заседанието в четвъртък им ще остане в черната хроника на парламентаризма заради грозния скандал, който оформиха.

В крайна сметка, след като се стигна до физически сблъсъци, председателят на НС Росен Желязков предложи заседанието да бъде прекратено, а пленарната зала одобри искането и така законотворците си тръгнаха малко преди 10.30 часа.

Още по темата
Парламентарният ден започна с декларация на "Възраждане". Искра Михайлова посочи в нея, че според нея от записите, които изтекоха преди дни, се е оказало, че в ПП има предатели не само на собствените си думи и избиратели, но и на страната като цяло.

Михайлова призова вторият мандат да бъде върнат обратно на президента.

"Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите само за да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на следващия ден ще призовем всички наши избиратели, но и вашите омерзени избиратели, да дойдат тук, в парламента, и ако се наложи - и вътре в него, защото всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел", предупреди тя.

След нея думата за декларация взе Явор Божанков от ПП-ДБ, който нарече „Възраждане“ политически отпадък и проруска партия.

Докато той говореше към трибуната тръгнаха депутати от „Възраждане“, след тях, за да защитят Божанков, от местата си станаха и народни представители от ПП и ДБ. Последваха скупчване около трибуната, обиди, ругатни и физически сблъсъци.

Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а Веселин Вешев от “Възраждане” се оказа със счупени очила.

“Явор Божанков излезе да каже важни неща по отношение на тяхната свързаност с Русия, която е безспорна. Да няма правителство е директен интерес на Русия”, коментира Манол Пейков и обвини депутатите от „Възраждане“, че са се скупчили около него като глутница вълци.

“Възраждане“ нарушава реда всяка секунда. В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, оплака се той.

"Ритаха ме в краката, защото не се вижда там", каза още Манол Пейков.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че депутатите от неговата партия никога от парламентарната трибуна не са си позволявали да отправят лични, персонали обиди.

"Това същество, което говори, съществото се казва Манол Пейков и другото подобно същество (Явор Божанков б.ред.) в момента, в който станат да излязат да говорят от трибуната, оттук насетне ще ги сваляме", закани се той.

"Тези хора трябва да лежат по затворите за национално предателство, позорът остава само на тяхната лична сметка", настоя Костадинов.

Веселин Вешев от „Възраждане“ се оплака от насилие от страна на Манол Пейков.

"Онзи рошавия господин се пресегна, взе ми очилата, свали ги от главата ми, стисна ги и ги счупи. Не съм му направил нищо, просто бях близо до него“, каза той.

Костадинов обясни, че Вешев е шампион по силов трибой.

"Той е един от най-силните хора и ако си бяхме позволили подобно поведение, някои хора сега нямаше да могат да развяват рошавите си гриви тук", скочи лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз не знам, как не го е срам Костя Крадеца, да говори глуп.о.сти.. Че той не се е спрял да обижда. Хора, лу.ди ли сте като гласувате за болни хора. Прочетете повече за психопатията и социопатията. Много от тежко психичните заболявания са били лидери, но вече живеем в 21 век и се предполага, че населението е по-образовано и умно. Уви, явно за България не важи. Този човек е опасен!
402
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Основният, ако не и единствен виновник е Явор Божанков. Искра Михайлова постави въпроса принципно, а отрочето на БСП+ПП започна с лични обиди, което е за солидна глоба по НК. А и Росен Желязков, коалиционният на ПП не смъмри Божанковчето.
401
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно почна да става интересно и съдията свири край!Да бяха ги оставили поне час още! От 240 щяха да останат по малко.А сега пак са си толкова! Не съм доволен.Още първият рунд не беше свършил.
400
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Избирателите на *** Копейкин уж били образовани какво искат Агресия омраза и кръв по улиците на България ??? Злобата и омразата която се излива само може да ни погуби
399
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане са сепаратисти финансирани от Мордор
398
1
 
4
 
! Отговори
Камиларя преди 10 месеца
В арабските страни плюещите и ритащи камили отиват за курбан на курбан байрам, при нас са депутати в парламента.
397
8
 
11
 
! Отговори
гост преди 10 месеца
сутрешния блок петко петков каза , че възраждане е фашистка партия . фашизъм ли е да не искаш да даваш оръжие и да наливаш масло във войната . неутралитет и да не участваме във войната и да не влизаме в нея . фашизъм ли е да не искаш да убиеш българския лев символ на БЪЛАРИЯ и да не си подвластен от европейската банка и европейски съюз . джендърските споразумения . точно тези , които от сутрин до вечер по радия и телевизии изповядват фашизъм и обработват общественото мнение .
396
2
 
3
 
! Отговори
Наистина преди 10 месеца
Що за индивид трябва да си, за да гласуваш, плюещи същества да стават депутати.
395
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Манол и това Яворчо са отвратителни конформисти, ренегати и д.у.п.е. давци. Отношението към тях трябва да е точно такова. Както и към всички лъжци и крадци от ПП ДБ. Ние от ГЕРБ не трябва да се цапаме в коалиция с тях. Ще ни донесат само загуби.А на едни нови избори ще ги скъсаме, може да не влязат в парламента.
394
1
 
8
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
Тия се държат не като сериозно законодателно тяло, а като разглезени гимназисти. Вместо да вземат решение за неотложни проблеми, те се карат кой на кого бил по.дло.га. Да, всички знаем, че ПП-ДБ се подлагат на Козяк, а "Възраждане" - Русия. Голяма работа - още от първия парламент след 1878 депутатите защитават всякакви интереси, само не и българските. Сериозно ли искате тия да направят правителство?
393
6
 
6
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 10 месеца
ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЯХТЕ ДА КАЖЕТЕ АКО БОЖАНКОВ БЕШЕ КАЗЛ НЕЩО ТАКОВА ЗА ВАС ЧЕ СТЕ ДВОЙКА С ДРУГ МЪЖ ???? ЗАЩО НЕ КАЗА ЧЕ КИРИЛ И АСЕН СА ВСЕ ЗАЕДНО АМИ НА БОЖАНКОВ УМЪТ МУ Е КОЛКОТО РЪСТА ЕДИН ДЕПУТАТ НЕ МОЖЕ ТАКА ДА ГОВОРИ ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ХАРЕСВАМ НА КОСТАДИНОВ Е ЧЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА А ПП КАК СА ЗАВЪРШИЛИ ПРАВО КАТО ИМ СЛУШАМ ГОВОРЕНЕТО ДАААА КУПЕНИ ИЗПИТИ ИЛИ ДИПЛОМИ ПП И ДБ НЕ СТАВАТ СТИГА СТЕ СИ ИГРАЛИ НА ПРЕГОВОРИ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА И ВЪЗРАЖДАНЕ СЪЩО
392
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия горе на снимката всичките са с еднакви глави, кратуни - потомци на сина на цингyрeлaта Маруца на Бай Тошо!
391
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия горе на снимката всичките са с еднакви глави, кратуни - потомци на сина на *** Маруца - Бай Тошо!
390
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Накратко - османската власт не е потурчвала всичко наред - потурчвала е само неконтролируемите обштности наследници на "ранното християнство" За контрол над "ортодоксалните" /православните/ християни се е грижела гръцката патриаршия, която е имала договорености с османската власт.
389
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След падането на Балканите под османска власт, договорката между православните клирици и османската власт се налага, но тя не важи за "богомилите" - те са неуправляеми, и се налага да бъдат помохамеданчени с огън и меч. Който "богомил" не е искал новата доктрина на мохамед, бил е заклан, или набучен на кол. Така са се появили псевдорелигиозните общности, съставени от българи по род - "помаци" в България и "бошняци" в Босна.
388
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Богомилите" са били преследвани от римокатолиците и ортодоксалните християни безмилостно - във Франция например всички "катари" са били изклани до крак още в средновековието. В България са горени на клади и клани почти в цялото Средновековие от провизантийската настроена църковна и светска власт. Още по това време, преди идването на османлиите, големи групи българи "чисти" християни се изселват в земите на днешна Босна.
387
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В османската империя грижата за ортодоксалните християни се е упражнявала от гръцката патриаршия. Негласна договорка между османлии и гърци е държала в мир двурелигиозната османска империя - гръцките папаси са държали в покорство православните християни. Османлиите обаче са имали проблеми с един древен клон на християнството - "истинско","ранно", "чисто" християнство, което на гръцки се нарича "катари". В историческата литература тези християни се наричат често "БОГОМИЛИ".
386
12
 
8
 
! Отговори
Браво на ПП-ДБ преди 10 месеца
На тоя 5 часа запис чух само истинско политическо мислене от едни хора, които явно разбират какво се случва и имат идеи как да се стабилизира държавата.
385
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Упс, подземни градове.
384
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Под САЩ военнопромишленият комплекс е изградил стотици градове. Понякога се чудя дали Хърбърт Уелс действително не е бил в Машината на времето. Как ви се струва например тема от таз годишния Форум в Давос: brain transperation? За персоналния ви въглероден отпечатък да не говорим. А 15 min cities? Аз съм добре, рабоя на 15 мин от дома и ходя пеша, а вие?