Новото мнозинство не изглеждало неестествено

Бойко Борисов започвал дори да става симпатичен
46
Новото мнозинство не изглеждало неестествено
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако парламентът откаже да гласува свалянето на имунитета на Борисов, това няма да е морално укоримо, защото имунитетът е даден именно да служи в такива ситуации, коментира политологът Стойчо Стойчев в предаването "Денят ON AIR".

Той обясни, че депутатският имунитет служи, за да предпазва народните представители, когато спрямо тях се прави опит за репресия във връзка със законите, които гласуват.  

"Дали ще издържи кабинетът или няма да издържи - недоверието ще бъде компенсирано в съвместната работа. Ето ви един вариант на съединените демократични сили, които имат ясна траектория", каза Стойчев за бъдещия кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.  

По думите му това мнозинство не изглежда неестествено, а Борисов започва дори да става симпатичен.  

"Той си стои човекът в парламента, на никого нищо не прави. Целта е в момента да се случи това управление и да се доведе държавата в нормално състояние, защото разпадът на институциите не е за предпочитане", каза политологът.  
По думите му участието на ДПС в този процес няма да бъде афиширано като участие в коалиция. Стойчев е на мнение, че действията на президента при връчването на мандата подсказват, че нещо видимо го е извадило от контрол. "Явно има нещо фундаментално, което се променя", заключи политологът.

"Ако един главен прокурор е казал, че иска да влезе и да изчисти политическия боклук в парламента, и народните представители не му се противопоставят, това ще е обида не само към НС. Това ще е безпрецедентна ситуация - точно заради опита главният прокурор да принизи институцията на НС, да я оприличи на политически боклук, който да бъде изметен, да си позволява подобен език към законодателния орган на страната", каза пред Bulgaria ON AIR политологът Георги Киряков.  

Той смята, че правилното действие в случая е именно да не се дава имунитет. "Защото това искане сега означава, че главният прокурор диктува политиката в България", посочи Киряков.  

"Дава се шанс на Борисов, това което е правил 12 години или се казва, че е правил, да се направи такава коалиция, че той да не е водещата фигура. Някои ще привидят, че бяга от отговорност и си запазва правото да изчезне от политическото полезрение на тази коалиция", предположи Киряков.  

"Трябва да бъде оставен сам да преживее себе си, защото той няма да е министър-председател, той ще е обикновен депутат, който ще крепи мнозинство", изтъкна политологът.  

Според Киряков новият формат на правителството ще даде възможност за "истинска парламентарна работа". По думите му тази формула ще се разиграе и на местните избори.  

"Президентът Радев си е въобразил, че може да води хора, които да са му лоялни до гроб. Президентът Радев се представяше, че е носител на тази промяна, само че се оказа, че не е такъв и ако си е въобразявал, че Кирил Петков и Асен Василев ще продължат да го следват, той се лъже", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Киряков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Лилов преди 10 месеца
Пред прането е включено - очаква се истинското пране и после избелване.Разбира се че Борисов няма да си даде имунитета нали си заложи цялата партия заради това
36
1
 
3
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
Що не гласувахте бре
35
1
 
5
 
! Отговори
АААама преди 10 месеца
народа като не гласува, сега да тегли
34
1
 
3
 
! Отговори
от народа преди 10 месеца
търкулнало се гърнето и си намерило похлупака
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поканиха народа ни на среднощната си политическа оргия , и то като той да биде основно блюдо. Безмълвен потърпевш сред мрачна , бурна вакханалия сред тъмни отблясъци и червен дим.
32
2
 
5
 
! Отговори
целувките на юда преди 10 месеца
Оформиха се сексуално в името на отърванието на кожите и тихото неусетно бягство от близостта с бай Ставри .
31
1
 
9
 
! Отговори
До ГЕРБажиите преди 10 месеца
Скъпи сънародници,фенове на ГЕРБ,харесва ли ви предателството на Борисов? Харесва ли ви да ви прави на маймуни и като ви покаже малко от салама вие да припадате по него? Как пък нямате малко чест и достойнство,лидерите ви по места къде са? Всичко ли ви харесва от помията забъркана с Кирчо? Вие не сте партия свободни хора,вие сте под властта на един нагъл и самозабравил се велможа! Помислете над ситуацият и ако всичко това ви харесва,пак подкрепете дебелия крадец измамник!
30
3
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
Разбира се че е естественно,какво са няколко милиарда! Свин.та закусва с пасти,ти рупай сухар! Папка трюфели,ти нагъвай зеле! Нее,това нещо трябва да се накаже и то жестоко! България трябва да излезе от този порочен кръг на евроатлантически кражби и погроми! Ще стане,това ще стане,ако не сами,то с помоща на Русия!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко изглежда естествено, щото е по вашата логика и се облажвате, само мисирките могат да ви се вържат на акъла и да ги пуснете по пързалката :))) Хем не давате пари на простолюдието, хем имате претенции към тех :)))
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Идеята е май да паднат гласовете на следващите избори на ГЕРБ ДБ ПП и народа да се подлъже по Възраждане да ги изберат за първи и те да фалират държавата! Айде честит фалит !" - Психологията и неврологията с години ще те изупава и пак мяма да отговори на въпроса - "Какви сбъркани ментални процесиндокараха това болнаво съждение"
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ББ Спокойно бихме пропуснали по няколко заплати, за да ви влараме в затвора.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"защото имунитетът е даден именно да служи в такива ситуации, коментира политологът Стойчо Стойчев" - На баба то хурката ... Имунитетът е даден, за да не може да наема 30 случайни Убитляка да заведат по 3 дела, така *** някой да трябва се явява на всяко едно от тях.
25
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Правителството на ***
24
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идеята е май да паднат гласовете на следващите избори на ГЕРБ ДБ ПП и народа да се подлъже по Възраждане да ги изберат за първи и те да фалират държавата! Айде честит фалит !
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В днешно време гледаме как мутри правят маркетингова демокрация. Излиза че като има ниска избирателна активност и свалят маските.
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наистина не е неестествено. Те са едни и същи измамници, но до сега го играеха на маркетинг. Трябва да ги изгонят с камъни.
21
3
 
10
 
! Отговори
На заспал народ преди 10 месеца
Квот му туриш тва. Естествено, неестествено, изънземно, всичко върви.
20
5
 
20
 
! Отговори
По същество преди 10 месеца
Такова американско изглежда, предателско
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този добре ли е с главата?
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тоя Борисов винаги му е бил симпатичен. Заплатата му зависи от това.