Румен Гечев: Коалицията стана тройна

Срещата с ДПС била, за да се гарантират гласове
34
Румен Гечев: Коалицията стана тройна

Депутатът от БСП Румен Гечев е категоричен, че БСП няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Гостът в студиото на "Денят ON AIR" даде заявка, че биха подкрепили програмни цели, които отговарят на програмата на България.

"Днешната среща, в която отидоха на крака при ДПС, въобще не е за конституционната реформа. Това е, за да се гарантира резерв от гласове при гласуването на правителството, тъй като е възможно депутати на "Промяната" и ГЕРБ да не го подкрепят. Не сме чули за каква конституционна реформа става дума. Г-н Христо Иванов предполагам е споделил идеи с г-н Пеевски. Влака го кара ДПС", коментира Гечев.

Асен Василев е номинацията за финансов министър в проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"С Асен Василев сме работили заедно, не сме имали проблеми. Имахме сравнително висока степен на разбиране. Особено важен е екипът, с който работи министърът на финансите. Важно е един човек какво може професионално, няма значение къде членува", посочи Гечев пред Bulgaria ON AIR.

"Г-н Тагарев има крайнодесни възгледи и минава към групата на "ястребите". Сега се появява отново. Очевидно основното е защитата на г-н Борисов. Целите не са само лични, но най-страшното е, че може да вкарат България в сериозни събития това лято в Украйна", подчерта депутатът от БСП.

Социалистите имат подозрения, че служебният кабинет в нарушение на ограниченията е взел средства от фискалния резерв.

"Изпратихме писма до управителя на БНБ и министъра на финансите. Фискалният резерв се управлява от правителството, но БНБ е банката на правителството. Идеята е тези операции да бъдат прозрачни. Ще сверим информацията от БНБ и МФ. До края на април финансовият резерв е на минус 4 млрд. лв. От 13 млрд. резерв, слиза на 9 млрд. и нещо. И се приближаваме към Сребърния фонд, което не е добре", обясни Гечев.

По думите му служебният кабинет е поискал да използва фискалния резерв временно - да ползва тези средства и след това евентуално да ги върне.

"Към момента няма риск за пенсиите. Не вярвам служебният кабинет да рискува пенсиите. Даже и да няма правителство и да отидем на избори, нормално е да удължим бюджета до края на годината. Но сякаш ще има редовен кабинет", отбеляза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Румен Генчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Румен Гечев ***, по-*** най-***. Как ще коментира неща от които не разбира??? На него му дай да доносничи или да фалира държава.
27
0
 
1
 
! Отговори
Учен преди 10 месеца
Ако агент Економов или г-н Фалит се изказва по тези въпроси -да знаете че няма нищо вярно.
26
0
 
1
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 10 месеца
На Гечев няма кой да му каже че служебния кабинет е поискал да използва резерва временно и после да го върне. Това са негови догадки, за които обаче трябва да си плати.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този що не си седи на село да омайва бабите , ами са му дали трибуна да се излага още?
24
0
 
1
 
! Отговори
DoVladTepesh преди 10 месеца
Това което си написал е толкова абсурдно че или си роднина на Гечев (някой от нескопосаните му синове, които зависят от него) или си платен ***. Гечев и науката са две субстанции осъдени на вечна раздяла . Не допускам , че си съпругата му на която слагаше рога из цялото УНСС.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Извадиха от нафталина червените скелети да плашат децата . Този ветропоказател Гечев какво може да анализира . Веднъж фалира държавата , изгони инвеститори като Ровър , сега пак се натиска за власт . Да се възползваш от ситуацията и да си купиш къща за жълти стотинки от банка на която си дал лиценз , докато народа си губи спестяванията в резултат на икономическата ти политика е дъното на морала . Сега се натиска за втора къща в Симеоново .
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гечев гледай си фалитите , там си най добър
21
0
 
5
 
! Отговори
Възрастен преди 10 месеца
Този няма място в българската политика ! Вместо да го окаушат че фалира държавата и постави световен рекорд по инфлация,унищожи всички спестявания на нашите майки и бащи и направи заплати и пенсии по 5 долара,той акъл дава .....Какво остави Виденов и какво остави Бойко ??????.........Пуберите и *** естествено не са в час ,по причина на възраст и липса на сравнение!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо, разбира се, ще започнат с доброволчески отряди по идея на натегача Тагарев. Глупаците русофоби нека отиват и ***, тяхна воля. Американците се надат , когато заприиждат ковчезите с тия доброволци, ние да намразим Русия. Напротив, ще сме й благодарни, че ни е освободила от гнусни долни русофоби. Лошото ще бъде, когато се започне с призовките.
19
2
 
4
 
! Отговори
от бузлуджа преди 10 месеца
ако ви бяха поканили нямаше да имате нищо против и четворна да е . леле колко сте прозрачнииии !
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С Асен Василев сме работили заедно, не сме имали проблеми. . . . ТАКА Е С ПРЕСТЪПНИ ЦИТЕ! ВИНАГИ ИМАТ ПРОБЛЕМ С НОРМАЛНИТЕ!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е коалиция а експертен кабинет и вие може да го подкрепите Как да се направи съдебната реформа без подкрепа БСП се занимават с *** Копейкин с лева Итн с президенска република Кой трябва да направи важните реформи и бюджет Гъбарника харчи пари сега и в сребърния фонд се огледаха Радев само декламира руска пропаганда Аман от комунисти и популисти накрая искате да стигнем до фалит
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пушечното месо в Украйна е на привършване. Кървава Британия и детето й САЩ не воюват собственоръчно, а настояват за контранастъпление. Байдън наскоро ни каза буквално, че сме тяхна фронтова държава. Играйте го още безгрижни оптимисти американофили, ваша работа, но няма да ви отмине общото зло.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще ги питам кресльовците под прозорците на президента , включително и предателите от ПП и ГЕРБ, които са на каишка към Посолството, когато роднините им започнат да бъдат мобилизирани и пращани на фронта по идея на Тагарев, Шаламанов и други подобни иб*рици.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това правителство стана благодарение на нашия президент Нещо като на Путин как каза на Нато обичайте си крушите от страните който са имали съветско влияние и видяхме резултата Геополитика наложи това правителство да не отидем пак в руското блато
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бкп и РР Защо толкова ги е страх от Тагарев ???Аз го удобрявам
12
2
 
9
 
! Отговори
Тоя преди 10 месеца
Опропасти държавата с неговата некадърност и безхабернист
11
5
 
3
 
! Отговори
Тройна коалиция преди 10 месеца
Вече се включи и ДПС.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е моят идел за комунист. Като чуя думата комунист се сещам за него.
9
9
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Браво на големия български учен икономист проф. Гечев с важни изследвания в областта на финансите и кредитирането.