Гечев: Кризите не са овладени

Кирил Вътев е доблестен човек
3 юни 2023 09:55, Росен Стойчев
18
Гечев: Кризите не са овладени
Снимка: БГНЕС

Кризите продължават, те не са овладени. Това заяви в студиото на Нова служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Той обяви, че голяма част от родната продукция е била продадена, но все още има и такава по складовете. Производители изчакват с надежда изкупните цени да се вдигнат. Гечев призова ЕК да направи гаранционни фондове, за да могат да се изнасят количества и да се търсят нови пазари.

Още по темата
Аграрният  министър нарече средствата от Европа недостатъчни и обясни, че въпреки това те всеки момент ще стигнат до производителите. Според него фалити тази година няма да има, но ако тенденцията се запази, има риск от такива догодина.

Относно спекулата при хранителните продукти у нас Явор Гечев заяви, че сайтът, на който веригите трябва да публикуват цени на основни храни, дава отражение, но подчерта, че има спад в цената на слънчогледа, а при олиото не се наблюдава поевтиняване.

По думите на министъра наследникът му Кирил Вътев, когото Гечев познава, е доблестен човек. Служебният министър се закани да има приемственост и да помогне на бъдещия си колега. „Няма да му е лесно. Ще намери една добре работеща система, добро наследство”, увери Явор Гечев. Той призова наследника си да внимава с приятелите и да слуша себе си, а не съвети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-добрия земеделски министър, който сме имали. За разлика от една земеделска министърка, която ни караше да мълчим, която одобряваше ощетяващи държавата зделки по стопанствата. Г-н Гечев е съпречастен с нашите проблеми и наистина прави това което е по силите си да защити нашите права и интереси.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това татко ти ли ти го каза?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Финансовите въпроси се решават с повишаване на лихвата и във всеки един момент може да се включи печатната машина. Трудно е дори да си представим какво очаква страните от Източна Европа, ако германската икономика вече не може да храни десетки милиони уста в Полша, балтийските държави и други държави.
12
1
 
2
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
За това пък овладяхме държавата
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кризата идва от Германия у нас .Според водещи икономисти днес Германия изгаря ресурсите, натрупани през последните 20 години, и в бъдеще ще бъде изправена пред тежка криза, каквато страната не е познавала от края на Втората световна война.Изследователите обаче отбелязват, че през последните 20 години Германия е загубила значителна част от качеството на своя основен капитал, за разлика от много други развити икономики. Това застрашава конкурентоспособността на германската икономика и затруднява привличането на инвестиции
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То ако чакаме комунистическите гълъби да ги овладяват... мале мале..
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Първо е спекула Държавни цени за жилищата в София за да спаднат и се удари спекулата.
8
0
 
5
 
! Отговори
Първо е спекула преди 10 месеца
Немско масло 4.50 в една верига на промоция, в друга 6-7. В кварталните магазини всеки си лепи каквато цена иска. Второ ТОПЛОФИКАЦИЯ 200 лева сметки за топлият април. Или връщайте такса мощност 20-30 лв. Или приключвайте кардинално с Топлофикация, старо, неефективно предприятие с милиарди загуби. От 2025 КЕВР спира да съществува, физ. лица на борса за ток, парно, вода. Какво правим? НЕ на ЕВРОТО и ЛГБТ изучаване в училища. 5 задачи: Спекула, Парно, Не на евро,Не на ЛГБТ, и МИР.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спекулата първо овладейте! Апропо,нужен е закон за пестицидите,с който се пръска,защото масово измират пчели! Пръскането трябва да бъде вечер,защото с тези темпове скоро няма и пчели да има!
6
3
 
1
 
! Отговори
Prе е- бан преди 10 месеца
Какво е *** ме пита моя съсед който е на 88 години, опитах се да му разясня тактично.. но той дойде сам до извод който на нашите бедерасти няма да им хареса, както и на мизбийките. На следващият ден ме срещна и ми вика, че е гледал в петък парлама-ента и е разпознал доста такива, не се бил заглеждал досега в Манолев, Божанков и Асенчо.. какво да ви кажа, стана ми неудобно.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слугите на Путин, Пеевски и Борисов, се прегърнаха с Петков и Иванов от ДБ и Костадинов от Възраждане. Възраждане подкрепен от ГЕРБ за промените в закона за съдебната власт със шпалир "въздържал се" на ПП/ДБ, докато преговорите за конститубионно мнозинство с Пеевски и Карадайъ вървят по чед и масло. Бъдещ министър на МВР ще е квотата на ДПС в ПП/ДБ Калин Стоянов, който 2020г бранеше режима на Борисов, Гешев и Пеевски срещу протестиращите и търсещи промяна българи. Мафията и русоробите победиха.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кризите не били овладени ??Ем нали за това беше министър бе съблезъб тигър ??Тоест не си си свършил работата
3
2
 
10
 
! Отговори
CR7N1 преди 10 месеца
Кризите са благодарение на вас
2
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Да вдигат ще минаваме на диета и без това мазнините и хляба не са полезни. Ще се прибираме по селата да си гледаме кокошки и картофи. Вие си мислете войните, кризите, мафиите и икономиките и съюзите и фалити и т.н. Има хора могат и без вас и това са хората от който вие имате нужда. Жокер ще ви дам от сърце- тези хора не останаха много. Ще се задоволите с оставащ упадък и с тарикати като вас кой на дребно кой на едро.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чупка!