Георг Георгиев, ГЕРБ: На Радев в момента се отнемат лостовете

Той коментира и преговорите с ДПС
82
Георг Георгиев, ГЕРБ: На Радев в момента се отнемат лостовете
Снимка: БГНЕС

Разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени и осигуряването на конституционно мнозинство и това не е в противоречие с досегашните позиции на ГЕРБ.

"ДПС никога не се е противопоставялона на провеждането на евроатлантическа политика и на защитаването на подобни приоритети, така че не съм изненадан, че ще запазят тази линия на поведение. Не виждам защо се преекспонират нещата и се концентрира вниманието върху определен член на ПГ на ДПС, а не върху тяхното мнение като цяло. Това ми звучи по-скоро като спекулация на тези, които опонират на така сформиралите се мнения в Народното събрание", заяви Георгиев.

Той подчерта, че готвеното правителство не представлява коалиция с ПП-ДБ и определи позициите на президентна Радев срещу сформирането на кабинета като атака срещу парламентарната демокрация.

Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат е експертен, а хубавото е, че експертите са равноотдалечени от всички и в същото време всяка партия може да припознае министри в него, допълни той.

"На Радев в момента се отнемат лостовете, с които еднолично да управлява държавата. Това, че последните две години България беше под едноличното управление на един човек, е атака срещу парламентарната демокрация. Оттук нататък всеки коментар на президента Радев срещу сформирането на редовно правителство, е коментар срещу парламентарната демокрация", посочи Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Георг Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев ви бил виновен, че съсипахте България алчни *** чуждопоклоници и предатели, така ли бе? Върви в ада!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защото атаките са към евро-атлантиците като цяло, Георг... уж си умен..
65
2
 
0
 
! Отговори
москва преди 10 месеца
Браво ГЕРБА МАФИЯТА,РАДЕВ ТРЯБВАШЕ ДА АНУЛИРА ИЗБОРИТЕ,сега го уволнете.Точно така С БОКО ТИКВУНИЙ ЗАЕДНО.Слава на РУСИЯ
64
1
 
17
 
! Отговори
ООООХ... преди 10 месеца
ВИЕ СИ КУПИХТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ И В ПАРЛАМЕНТА СА САМО МИЛИОНЕРИ НА ГЕРБ А РАДЕВ НЕ ДАДЕ ПАРИ ДА ГО ИЗБЕРАТ НО ПОКАЗА ЧЕСТНОСТ И ХОРАТА ГО ХАРЕСВАТ -СТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ПРОТИВ ЧОВЕКА ГОВОРТЕ ЗА ВАШИЯ НАЧАЛНИК ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА
63
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ДРУГАРЯ РУМЕН РАДЕВ...КОЕ ПО-ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО?ЦЕЛУВКАТА МЕЖДУ БОРИСОВ И ПЕТКОВ ИЛИ ЦЕЛУВКАТА НА РАДЕВ С ЕРДОГАН,ЧОВЕКЪТ ВОЕННОПРЕСТЪПНИК,ДИКТАТОРЪТ,КОЙТО НЕ КРИЕ ТЕРИТОРИАЛНИТЕ СИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ С ВОЕННИ МАНЕВРИ НА НАШТА ГРАНИЦА И КАРТИ ПОКРИВАЩИ ЦЯЛА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЛОВДИВ ДО БУРГАС ТА ЧАК ДО ВАРНА КАТО ЧАСТ ОТ ТУРСКА СЕВЕРНОТРАКИЙСКА РЕПУБЛИКА ПО ПРИМЕРА НА СЕВЕРЕН КИПЪР!!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименЗА ВОЖДА БОРИСОВ СТАВА ВЪПРОС...ДА ТОЙ НА НЯКОЛКО ПЪТИ ХОДИ ДА ЗАБАВЛЯВА СУЛТАНА В АНКАРА...БОЙКО БОРИСОВ-ПРИДВОРНИЯТ ШУТ НА ЕРДОГАН!!!
61
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РУМЕН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА КОРОНАЦИЯТА НА ЕДИН ВОЕНОПРЕСТЪПНИК КАКЪВТО Е ЕРДОГАН...ЧОВЕКЪТ ВИНОВЕН ЗА СТОТИЦИ ЖЕРТВИ НА НЕВИННИ ХОРА В ИРАК И СИРИЯ.НЕЩО,НА КОЕТО НИТО НАТО НИТО ООН ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ...ЕРДОГАН Е ТОЗИ,КОЙТО ИМА ЯСЕН ПЛАН ЗА ВОЕННО НАХЛУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ,А НАШ РАДЕВ ОТИДЕ ДА МУ ЦЕЛУВА РЪКА!!!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не е ли целувача на ръце и пръстени?
59
1
 
10
 
! Отговори
Ъмхъ преди 10 месеца
От рода Черупчести е, но ги има и голи.
58
1
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 10 месеца
Гласуваш за баце получаваш просто киро - няма такьв *** с избирателите на - герб
57
2
 
20
 
! Отговори
ортопед преди 10 месеца
Този вече тече от чешмата. Ясно е, че го подготвят за кмет на София, но да се знае, че е много семпъл и е досаден за слушане и гледане.
56
2
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
Помня тоя как протестираше пред кьщата в банкя на боса срещу - ппДнес друга песен запя - вожда го оноди и него с - 200 за имунитет
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що ревете бе?! Нали 90% гласувате за евроатлинтъм и ценности.
54
2
 
11
 
! Отговори
Ама то преди 10 месеца
всички от Коалицията ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС и БСП трябва да си ходят. 33 г. "ала бала" и "коне" на хартиени бюлетини с мъртви души, корпоративен вот, администрация и машинни коне, всички трябва да си ходят, както и автобусите от южната съседка. Всичко е "ала бала" на кон. Затова България никога няма да стигне Чехия, Унгария, Полша, вече Румъния ни задмина. Четеш им биографиите, всичко ДС, БКП, внуче на БКП, дете на ДС, до безкрай. Кметове с 400 човека, милионери. Парно 2 млрд фалит карат Джипове
53
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо да упреквате за щяло и нещяло президента, по-добре вижте себе си: как Боце ви предаде и продаде заради собствения си имунитет. Това е срамен факт и дай Боже вие от ближната на Лидера ви група най-после да се събудите! Не ви е Радев виновен, а вие самите - държите се като покорни овчици.
52
3
 
22
 
! Отговори
коко преди 10 месеца
Тоя днеска го гледах по телевизията - пълен интересчия на всичко готов за далавери и кражби
51
21
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 месеца
Не е досатъчно да отнемете някоилостове с които партизанина радев саботира европейска България.НЕ ГО ОСТАВЯЙТЕ БЕЗНАКАЗАН В ПРЕЗИДЕНСТВОТО , ЗАЩОТОЕ СПОСОБЕН ДА ОБЕДИНИ И ПОВЕДЕ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ВРАГОВЕТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА .ВЕДНАГА ИМПИЙЧМЪНТ И ЗАТВОР ЗА РАДЕВ
50
2
 
21
 
! Отговори
Денев преди 10 месеца
Този човек е крайно отвратителен!
49
1
 
4
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
До Котенце. Туризмът ще се оправи, ще има много хора, които ще предпочетат да почиват тук, вместо в чужбина. Освен това сезонът още не е започнал както трябва, а те вече мислят за протести. За въоръжаване, ако продължават да дават, България ще остане беззащитна, факт.
48
1
 
8
 
! Отговори
Георго мамин сладък преди 10 месеца
Герберите скоро ша майданясат Габриел;))) Тва е лошо, оти гербеският актив е от корави селяци с големи патлаци и шти разпорат сладкото мамино дупенце;)))