Борис Бонев призна, че е в списъка за кандидат кмет и на ПП- ДБ

Докато нямало подписано споразумение обаче нищо не било сигурно
73
Борис Бонев призна, че е в списъка за кандидат кмет и на ПП- ДБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да допуснем София да стане заложник на националната политика. Водим преговори с ПП и ДБ за съвместно явяване на местните избори. На този етап не променяме посоката, но ако се постави условие, ние ще излезем от каквато и да е колаборация с ПП и ДБ. Докато няма коалиционно подписано споразумение, не мога да кажа нищо конкретно. Това заяви независимият общински съветник и основател на „Спаси София“ Борис Бонев пред NOVA NEWS.

По думите му преговорите за съвместно явяване на местните избори са доста напреднали, но до подписване на коалиционно споразумение, споменаването на всяко име за кмет на София е спекулация.

„Аз съм със сигурност един от кандидатите за кмет на София. Много по-важно за нас е какво бихме могли да свършим в София, какви биха били решенията на проблемите и как бихме ги направили, отколкото кой ще бъде председател на Общински съвет, кмет или общински съветник”, каза Бонев.

Не вярвам, че когато се смени едно управление, трябва да се смени цялата администрация. Има изключително можещи хора там, каза Бонев по повод изтеклия запис от Националния съвет на ПП.

Бонев изпитва сериозни съмнения, че всички над 300 партии в България са редовно учредени, каза той по повод 6-месечния процес на регистрация на неговата партия.

„Българското законодателство, за разлика от всички европейски законодателства, не позволява формирането на граждански листи. Нашата политическа партия е партия по неволя, обясни той и каза, че разбира каква е отговорността, която хората очакват те да поемат”, каза Бонев по повод предстоящите местни избори.

„На нас не ни харесва колаборацията с ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Вече над 10 г. се борим с модела ГЕРБ в София. Много е трудно да приемем, че подобен тип колаборация (правителството с подкрепа на ГЕРБ-СДС и мандата на ПП-ДБ) се получава, макар и на национално ниво. В последните седмици наблюдаваме тотален разпад на всички институции и всички власти. Нашият основен проблем, който се случва на национално ниво е липсата ни на доверие към ГЕРБ – една партия, която толкова години управлява държавата и не успя да осигури електронно управление, регулатори, които защитават законите, а не са проводник на нечии персонални или бизнес интереси, изведнъж се обръща на 180 градуса. Не вярвам в политически катарзис, особено на ГЕРБ”, заяви Бонев. Той се обоснова с обещанията да има места в детските градини в София, както и контрол на контрола, за да спре „ремонта на ремонта” на настилките в центъра на столицата.

Според него липса на организация спъва изграждането на нови детски градини в София. Една от мерките е изграждане на модулен тип детска градина.

Да има общински стандарт за тротоари, призова още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя в началото на годината искаше всички пътуващи с карти в транспорта да се чекират, а ако не - да бъдат глобявани. После много бързо даде на заден. Щото явно толкова му е акъла. Просто гръмогласен, без до момента да е направил нищо.
55
0
 
7
 
! Отговори
Етносчо преди 10 месеца
Само погледнете на какво *** прилича кандидатът за кмет на столицата ! Явно е от кварталите. А и като мислене е най-близо до индийците от кварталите.
54
0
 
12
 
! Отговори
М преди 10 месеца
Няма по-противно човече от този! И за дядола ще гласувам само и само Борисчо да не се докопа до власт!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И с тва си признание се Зачеркна Завинаги ! значи плю по геп и фандуркова ,а сега е с тях - Отвратително Бе !
52
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
"ПРИЗНА" ?!?!......Признава се ГРЯХ !!!...Какъв "грях" би могло да бъде кандидатурата му за кмет ?!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя каква точно работа е свършил са сетихбсе никаква извратени смешници са от ПП
50
1
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 10 месеца
Като член на ПП от сега заявявам, че за поредния паляч с нула дни стаж няма да гласува. А и вървам Хазарта да иска името му да се свързва с този.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредния ***....
48
3
 
22
 
! Отговори
пляс пляс ,,,,,, преди 10 месеца
борислава бонева кмет ,,,, ооо йеее , да развеим многоцветнуту знами .
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше надежда в този младеж, но явно статуковото е огромна сила и го привлякоха. В столична община са най-големите кражби и далавери активно подкрепяни от ДБ години наред. Няма как да изпуснат кокала, а ДБ си е реално ГЕРБ
46
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз за това влагалище няма да гласувам !
45
5
 
34
 
! Отговори
Читател преди 10 месеца
Боже, опази ни от това младо човече с неосъществени политически амбиции!
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 51 Защо, какви са недостатъците на избирателите на Възраждане? Докога ще изопачавате демографския ни профил? Може да не сме със спъцифична резба, но това не ни прави нито по-слабо образовани, нито по-нищи духом от вас, гласувалите за ППДБЛГБТ+ Ако тръгнем да сравняваме морал и патриотизъм, съвсем лошо ще се позиционирате.
43
0
 
34
 
! Отговори
Marin преди 10 месеца
Този освен да дрънка глупости по всички социални мрежи друго не е правил през живота си. Но ако го изберат за кмет много ще се смея, както се казва каквото надробиш, това ще сърбаш.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 51 - Не само на Възраждане, има и на други партии.
41
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като гледам качеството на коментарите, целият електорат на Възраждане явно пише под статиите.
40
3
 
28
 
! Отговори
ahaha преди 10 месеца
това ако стане закривайте тази държавичка и тва .. тоя освен да плюе по герб друга кампания няма. няма 1 ден трудов стаж и е поредното гов__о синче без да работи 1,5 млрд лв общински бюджет да крадне. айде няма нужда повече от промение и нови лица с доста спорна ориентация *** ориентирана
39
1
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
Няма по-голям *** от този.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
най голямата по.м.и я и с градското малко джендъ рско ББ
37
0
 
10
 
! Отговори
gg преди 10 месеца
стъпка в страни за Бончо, можеше като Р.Василев да се разграничи от тях след изтичането на записите... но явно иска и той да част от политическото им самоубийство =)