Денков за кабинета: Не виждам от какво могат да са недоволни хората

Планът за възстановяване и бюджетът - първите задачи на бъдещия кабинет
Обновена: 5 юни 2023 11:33 | 5 юни 2023 11:33, Камелия Цветанова
366
Денков за кабинета: Не виждам от какво могат да са недоволни хората
Снимка: БГНЕС

След като върна папката с изпълнен мандат за съставяне на правителство, номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков коментира, че очаква днес или най-късно утре да бъде издаден указа от президента, за да може НС да гласува проектокабинета.

Още по темата

Той обеща да има приемственост между министрите. Денков коментира, че Мария Габриел не е отишла при Радев, защото мандатът се връща от номинирания за премиер от втората политическа сила.

„Не търсете интрига там, където я няма“, посъветва той и съобщи, че вчера с Габриел са имали няколкочасова среща.
„Разговорът, които имахме беше за Плана за възстановяване и устойчивост. Става въпрос за много закони, има голямо забавяне и трябва да се навакса. Бюджетът беше другата тема. Срещата беше и с участието на Асен Василев. Трябва да се направи бюджет в максимално кратък срок, който да отразява сегашната ситуация, защото все още работим с бюджет разработен навремето, преди много време, при други обстоятелства. Финансовият министър ще го подготви, защото той трябва да се прави професионално, всичко което е нужно да събере като информация и тогава ще се решава“,каза Денков.

Според него има успешни служебни министри, но и такива, които не са е с справили със ситуацията.

Относно промените при ръководствата на службите, Денков коментира, че пуснатия от Радостин Василев запис е бил разтълкуван напълно превратно.

„Служите трябва да служат на България и заради това трябва да има разпределена отговорност, в един момент са прехвърлени към президента, тази конструкция работи докато служебните правителства не управляват по-дълго. Ние не искаме да вземем служите от Радев, а те да си свършат работата. Същината е, че трябва да има разделение между изпълнителната власт и парламента или президента и изпълнителната власт“,обясни той.

Денков добави, че с президента са работили години наред, познават се добре и се надява да влязат в нормален работен режим.

Той коментира и протестите срещу общото управление на ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Не виждам от какво могат да са недоволни хората. След пет поредни избори се опитваме да направим стабилно правителство, за да може да се върши работа“, посочи Денков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: правителстводенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
0
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Ние сме доволни хората нямат значение
303
1
 
2
 
! Отговори
Недоволни преди 10 месеца
сме, че ни продадохте на американците и ни готвите за война с Русия! Малко ли е?!
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Do ДААА, к.305 Денков беше професор в БАН и със съпругата си преподаваха в Химическия факултет на СУ. Там ако не се лъжа жена му беше шеф на катедра, а той преподавател. Академик се става в БАН, като кариерната стълба е професор - член кореспондент - академик. Напоследък Денков е ангажиран с политическа дейност, така че изборът за това най-високо академично звание представлява интерес. Може би в ПП сами си си избират професорите за академици - знае ли човек. Киро, вие с Кокорчо кога ще стан
301
1
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
Самостоятелният/суверенният избор на правителство и независима политика са луui и разкош ,който ?ългария не може да си позволи ,по-точноняма да и позволят от едно посолство!А трагичнотто състояние на икономиката и въоръжените сили просто ни поставят във васална зависимост,много по-лоша и вредоносна /за хората и страната/ от времето на соца!?А г-н Денков просто обслужва тази зависимост,драго му е от това/а също носи дивиденти/ и се чуди защо българите не харесват това положение!?
300
0
 
5
 
! Отговори
абе ей преди 10 месеца
Умен човек си явно, защо се правиш на ***??? От какво били недоволни - от теб бе! Къде отиваш и ти с предатели и мафиоти да управляваш държавата, под зоркия поглед на посолствата. Марш оттук , наглец!!!
299
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЕНКОВ ИЛИ ДЯНКОВ! - МОШЕННИЦИ НА КВАДРАТ.
298
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОРУМПИРАНИ И ПРЕДАТЕЛИ СТЕ ОТВСЯКЪДЕ.ЗАТОВА СА НЕДОВОЛНИ 80% ОТ ХОРАТА.
297
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
народен съд за тия национални предатели - не виждал - ами свали си американските очила че да прогледнеш бре гез-дей
296
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
академик- тоя за лавкаджия не става- позорз за страната ни- как ще види като чете нарежданията на американското посолство и си играе ролята на марионетка
295
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Сформирането на това диаметрално противоположно като концепция и идеи "правителство", е подигравка с избора на българските граждани. Нали точно политиката на една партия обединява вота на определена група от обществото (за добра или зло). Най-големите политически различия са между именно тези две партии, който се "обединиха". Не знам как при следващите избори ще доведат народа до избирателните урни, като народът в случая е напълно игнориран като мнение, избор и гласоподаване! Срам и позор!
294
3
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Ами сега разбрах, че в момента пред НС се заформя мащабен протест срещу новото безпринципно правителство. Отивам и аз да се присъединя. Не може така! Не може престъпник да влиза в коалиция с жертва! Не може бандит да влиза в коалиция с порядъчен! Или щом става въпрос за лапане на пари - всичко може, няма значение кой какъв е?!?
293
2
 
8
 
! Отговори
как Какво недоволни преди 10 месеца
Хората са недоволни от подредбата на жълтите павета. Ще правят съботник да ги пренаредят.
292
2
 
16
 
! Отговори
мен преди 10 месеца
Тия продажни *** вместо да са с повдигнати обвинения от прокуратурата, се готвят да управляват. Наистина живеем в Абсурдистан
291
3
 
23
 
! Отговори
анкета преди 10 месеца
Академик ли е Денков?1.Световно известен е и по велик от Луи Пастьор(+)2.Тоа е толкова академик, колкото Баце е папски прелат(-)
290
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Недоволни сме, че се прегърнахте с ГЕРБ!
289
3
 
25
 
! Отговори
Do ДААА преди 10 месеца
Денков се самонаправи академик докато беше министър в първото служебно правителство.
288
1
 
17
 
! Отговори
ДААА... преди 10 месеца
МИСЛЯ СИ ЧЕ АКАДЕМИК Е ГОЛЯМА ТИТЛА НООО.. СГРЕШИХ СЛУЧАЙНА Е АКО Е ТРЯБВАШЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ДО СЕГА С КОГО СТЕ В ПП ДБ И КАКВО ПРАВИТЕЛСТВО СА ВИ ИЗМАЙСТОРИЛИ ТЕ КОИТО И ДА СА ВИ ИЗПОЛЗВАТ И ЩЕ ВИ ИЗИГРАЯТ ТАКА ЧЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НЯМА ДА С СВЕСТИТЕ СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА М.ГАБРИЛ ЖАДНА ЗА ВЛАСТ
287
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безочливи сте, но ще разберете точно от какво са недоволни хората. Ще играе тоягата
286
5
 
11
 
! Отговори
Гълъб Кокошин Донев преди 10 месеца
Този ми изяде хляба.... трохите ми свършиха!
285
6
 
13
 
! Отговори
Слушай на бе Денков преди 10 месеца
Народът ви каза "А", а вие отговорихте с "Айде Бе" !