Росен Христов не се притеснявал от проверки, горд е с постигнатото

Свалянето на цените на горивата на "Лукойл" с 30% - заслуга на кабинета
6
Росен Христов не се притеснявал от проверки, горд е с постигнатото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не само че не се притеснявам от проверки, но и съм горд с постигнатото. Това заяви пред БНТ енергийният министър Росен Христов.

Виждам работа в парламента, която е свързана с борба с президента, а не това, за което ги е пратил народът, заяви Христов и призова депутатите да работят повече по законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. По думите му служебното правителство си е свършило работата по темата.

Христов очаква да бъде сформирано по-скоро редовно правителство.

"Нужни са ни дългосрочни перспективи, за да можем да осъществим промените през следващите години", заяви Христов.

Според него при първото служебно правителство фокусът е бил да бъде извадена държавата от енергийната криза и да бъде отстранена зависимостта от Русия, а при второто - дълбока евроатланическа интеграция с лидерска роля.

Христов отчете като заслуга на служебното правителство свалянето на цените на горивата на "Лукойл" с 30%.

"Накарахме "Лукойл" да си плаща данъците в България, подписахме няколко знакови международни споразумения за инфраструктура, така че да сме осигурени за дългосрочен период. Второто настоящо служебно правителство сключи дългосрочни договори с водещи производители и доставчици на газ, директни, без посредници, изцяло неруски газ", заяви Христов.

Енергийният министър призова за приемственост от редовния кабинет, тъй като в противен случай ще има връщане към Русия, а обвиненията към президента Румен Радев за зависимост ще се окажат неоснователни.

Според Христов е минимизирана вероятността Русия да предяви претенции към България за спрените доставки на газ към нашата страна. Работи се в посока България да потърси правата си по нарушаване на договореностите, каза още министърът на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Завладяна държавица преди 10 месеца
този престъпник беше представител на кръгът осиковси - люси стойков - унищожители и грабители в българската енергетика. Вместо да е вече в пандиза го пуснали да дефилира обилно по сутрешните блокове.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бай Ставри, надзирателя в Централен Софийски затвор те очаква, както и силна група ***.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Последна седмица на гълъбарника в България преди да се върнат в Русия. Няма цял живот да им плащаме заплатите на тези нищоправци начело с Донев и Лазаров. Руснаците само да им плащат шефските заплати
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се притеснява от следователи, притеснява се от любовниците. Ако имахме служби, щеше след една седмица да е сменен като министър. Тоя комуникира повече с жени в тъндър, от колкото да работи. Моя приятелка пази съобщенията му и подаръците му. Много е щедър!
1
1
 
1
 
! Отговори
Гешев ЗаВинаги преди 10 месеца
вече няма Никой Над Закона!