Кабинетът "Денков-Габриел" - от разумното решение до политически Франкейнщайн

Остри критики към ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС от опозицията
Обновена: 6 юни 2023 15:17 | 6 юни 2023 15:17, Камелия Цветанова
29
Кабинетът "Денков-Габриел" - от разумното решение до политически Франкейнщайн
Снимка: БГНЕС

Остри критики се чуха към ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС от страна на опозицията по време на дебата за бъдещия кабинет.

От ГЕРБ защитиха участието си в управлението.

"В новото правителство има хора, които бих подкрепил винаги, но и такива, които никога не бих подкрепил, но емоциите са едно, а разумът съвсем друго. Днес трябва да загърбим много неща и да проявим разум", каза Вежди Рашидов от ГЕРБ.

"Днешното решение взех много трудно, пожертвах справедливите си емоции в името на България и ще гласувам за правителство, за да успокоим страстите, да създадем спокойствие в обществото и то да си отдъхне от тази спирала на изори и разпад на държавността. Призовавам ви отново – стойте ниско до хората, чуйте ги, разберете ги, за да им служите честно", обърна се той към депутатите.

Още по темата
"Дошло е време да надделее разумът и нищо друго, казвам ви го аз най- възрастният измежду вас, който е видял и преживял какво ли не в живота", призна Рашидов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отсече, че правителството, което се гласува днес не е политически компромис и не е за България, а е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване.

"Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това прегрупиране минава през трупове в последните дни и всичко това се поднася на хората като евроатлантическо правителство. Кой ви е казал, че корупцията и кражбите, подмяната на изборните резултати с ала- баба с президента, възпрепятстването на правосъдието са европейски ценности", скочи тя.

"Това, което родихте днес е еднорък и двуглав Франкейнщаин. Днес би трябвало поне двама джентълмени да си отрежат по една ръка и ще си сменяте главите, за да сте сигурни, че тялото ще продължи да живее, защото си нямате доверие. През цялото време дума не обелихте за народа, за онези които поискаха промяна на модела на управление на Борисов. Вие нямате програма, тепърва ще пишете управленска програма, днес чуваме, че ще направите бюджета с 3% дефицит, кажете го директно - това означава замразяваме на социални плащания, въпреки че цените на парното и вода се качиха с почти 200%", обвини соцлидерката.

Цончо Ганев от "Възраждане" отсече, че моралът и ценностите са като свободата, те не са даденост и за тях се воюва всеки ден, а сега отново са предадени и потъпкани.

"33 години ценностите и морала са потъпкани и днес се предлага в тази зала отново да бъдат потъпкани. Българският народ не е прост, той е оцелял именно заради морала и ценности, които вие зачерквате. 33 години влизат в тази зала само политици, които забравят всичко, което са обещали преди изборите", отсече той.

Гроздан Караджов от ИТН отсече, че това, което се предлага днес е коалиция на лъжата.

"Кирил Петков по време на кампанията казваше, че докато Бойко Борисов ръководи ГЕРБ, ПП няма да влиза в коалиция с ГЕРБ. Това е правителство на алъш-вериша и е опаковано в целофан, така си мислите, че не мирише, но истината е, че вони", обвини той.

Тошко Йорданов нарече ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС лъжци и измамници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
Руските изчадия беснеят! Само избора на Тагарев за министър да беше - пак си струва! Да дават руските тенекии на Украина, ако стават за нещо! Всичко за Украйна! Всичко за победата над недоимперията! Слава на ВСУ!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма нужда от емоции. Има нужда от закон, но няма кой да го прилага. Бай Ставри липсва във важните моменти.
20
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 10 месеца
До Анонимен 4 Стига с тия избори. Морето ни чака. И там ора требат.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веждьо, нито ще се успокоят страстите, нито правите разумен компромис в интерес на хората. Най ми е далавера, еничарски слугинаж на чужди интереси, предателство към България и замазване на оаакканите гъъзове на ББ, Киро, Асен и Бог знай още колко крадливи ккоппелдаци. Срам и грях ви са тези мушенгии! Подиграхте се с доверието на избирателите си и вие от ГЕРБ и ПП
18
7
 
3
 
! Отговори
Честито преди 10 месеца
Успех
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На опозицията това и е работата - да плюе. Ако бяха соечелили изборите щяха те да са на власт - тогава другите щяха да ги плюят. Цирк!. Истината е, че ни трябва правителство - каквото и да е! Ясно е, че няма нито една политическа сила, която да заслужава да управлява, но това е положението.
16
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
турчето е право!..."Трябва" да загърбим много неща,некои от които са че Веждито е обявен за "Мултак номер едно",че банкянския ром е затънал до гуша в престъпления,кражби и далавери, и други..В името на "РЕАБИТАЦИЯТА на тия БАНДИТИ на "прехода" !..И вие ли мислите така,граждани ?
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подменихте ВОТА! Продажници! Долу подобен " кабинет"! Крадци на власт!!!Избори! Избори!!!
14
12
 
19
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Това, ще е най долното правителство в историята на България... колониално краварско образувание... ===)))
13
2
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
На някои другари им се привиждат самолети , на други чудовището....
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом политиците говорят лоши неща за това правителство ,значи правителството е добро. Такъв е пътя на логиката.
11
8
 
10
 
! Отговори
Стиха вреден преди 10 месеца
Комунизъм. Ако трябва се режат плащания и помощи. Влиза се в еврозона и Шенген. Идват инвестиции. И после се помага на тези с принос. А не на търтеи.
10
2
 
12
 
! Отговори
А ха преди 10 месеца
А какво стана с ел.коли на Киро? Движат ли се вече?
9
5
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Не съществуват " евроатлантически ценности"! ТОВА Е СМОКИНОВИЯТ ЛИСТ, ЗАД КОЙТО СЕ КРИЕ АЛЧНОСТТА!!!
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кабинетът "Денков-Габриел" е политически Франкейнщайн.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя " МУЛТАК" ,много ли ви е интересен? А мен. НЕ!
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те го признаха бе сключват коалиция да грабнат ония 27 милиарда за въстанивяванв и развитие които уж българския народ щял да загуби а ние нищо няма да видим от тях ще ги откраднат
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шарлатаните Кирил Петков и Асенка Василева веднага в затвора с доживотни присъди, а може и да ги обесите на някой стълб.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези 2 коалиции,се опитват просто,да Заграбят властта!!! Избори ще е най коректното което може да се направи!!
3
16
 
8
 
! Отговори
Махора преди 10 месеца
Крайно време е да спрат политическите пристрастия и да се помисли за бъдещето!Не може толкова много време да няма кабинет и да се случват разни неща! Вие които сте противници на кабинета с изключение на "Възраждане" не участвахте ли в предния кабинетна безпринципна основа и не доведохте ли страната до това положение? Явно мислите само за себе си и колко време ще получавате големите си заплати!