Правителство е възможно благодарение на държавния глава и главния прокурор

Това обяви Петър Николов
Обновена: 7 юни 2023 08:26 | 7 юни 2023 08:25, Росен Стойчев
11
Правителство е възможно благодарение на държавния глава и главния прокурор
Снимка: БГНЕС

"Преговорите се водеха пред всички. Публична тайна е, че имаше вариант А, план А и план Б. Колегите от ИТН и от БСП направиха типичните за българския политически живот изказвания – все едно никога не са влизали в подобни разговори. За мен това, което стана, е по-добрият вариант, план А.

Още по темата
Той стана възможен благодарение на двама души – на президента и главния прокурор. С действията си те принудиха политически опоненти да седнат на една маса и да изгладят различията помежду си, да направят компромиси, така че да има правителство."

Това обясни в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

Според Николов властта не е подарена, както се изрази президентът вчера. По думите му е имало "изземване на властта от страна на президента, което ставаше все по-опасно".

Разговорите с ДПС се водят най-вече от ДБ с основна цел конституционна реформа, уточни Петър Николов в предаването "Преди всички".

Той изрази мнение, че политическите сили в парламента не трябва да се държат към главния прокурор Иван Гешев "като към легитимен участник в публичния живот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
зз преди 10 месеца
Президента след изборите не спря да повтаря колко важно е патриите да преглътнат егото си и да седнат да се разберат за редовно правителство. Явно всички тези лицемерни приказки са били само приказки с тайната надежда, че това няма да се случи. Аз като човек гласувал за ПП и за Радев, мога да кажа, че пак бих гласувал за ПП, но за Радев или някоя негова партия - никога. РАДЕВ Е ПОЗОР!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Не е добре преди 10 месеца
Национални предатели
6
3
 
3
 
! Отговори
158 преди 10 месеца
Хаха няма такива нагли изказвания. Няма нещо , за което президента да не е виновен. Грантаджиите и отчитащите се в американското посолство са абсолютно нагли.
5
5
 
5
 
! Отговори
президента преди 10 месеца
вчера се държа по най-неподходящият начин/съжалявамч,че ме разочарова/
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президентът си има определени задължения. В случая да връчи този мандат. И ги изпълнява. Кифладжиите, работещи за посолството обаче нарушават редовно Конституцията и законите на страната.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
на следващите избори ПП и ДБ ще бъдат с много малък %, поради факта, че излъгаха избирателите си. Освен ако не направят нещо много голямо за българия - да започнат да се грижат за хората и държавата, оето е много съмнително.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОАЛИЦИЯ СЕ РАЗПАДА И ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДАЖНО ПАДА!!! ДА БЪДЕ!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз винаги съм си мислил,че измамените са виновни. Лоши хора,карат престъпниците да се обединят:)