Зеленият транспорт водещ приоритет за министър Гвоздейков

Разговор със служебния министър
7 юни 2023 07:05, Росен Стойчев
20
Зеленият транспорт водещ приоритет за министър Гвоздейков
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на управлението от досегашния ръководител на институцията Христо Алексиев. Работата по плана за оздравяване на „Български пощи“ ЕАД и изпълнението на Проектите по плана за възстановяване и устойчивост са другите важни задачи пред новия екип. Георги Гвоздейков подчерта, че е важно бързо да бъдат решени въпросите с обжалваните поръчки за доставка на нов подвижен състав за железопътния транспорт.

Още по темата
„Това, което е направено, ще бъде продължено и надградено. Най-важното е максимално бързо да покажем резултати, които са важни за хората“, коментира той.

Досегашният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че за него също е важно да продължи работата по оздравяване на Български пощи, изпълнението на проектите по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, съобщи БНТ.

„Имаме отлична възможност за геополитическо позициониране в региона“, добави Христо Алексиев. В тази връзка стартирахме редица проекти, както и активизирахме работата по Средния коридор за транспортни доставки между Азия и Европа, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Смешки преди 10 месеца
Зелен транспорт, задвижван на ток от тецове. И колкото по-зелен става транспорта, толкова повече пушат тецовете. Ефект - нулев за климата.
16
3
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 10 месеца
Странна фамилия. какво ли е закодирано в това име? И кому са нужни българските пощи, та ще ги оздравява? Нашият ЖП транспорт е най-бавен, неудобен като место, и пак никому не нужен. Кой иска да се вози в едно купе с шведи? А като имаш кола , може да ходиш на работа на 2км, и на 102, както е навсякъде по света, но пиронът не го е разбрал. Въглеродните емисии в ЕС за последните 10-12г изобщо не са увеличени, и нямат никакво въздействие.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във великите САЩ траверсите на железопътните линии са от 19-ти век и са все още дървени. Катоастрофи с дерайкорали влакове ставет практически почти всеки ден. Няма нито километър скоростна отсечка. А електрически автобуси ще се произвеждат тепърва, вицепрезидентката възторжено откри първото производство буквално преди броени месеци.
14
0
 
7
 
! Отговори
Бай Чеп преди 10 месеца
Абе, да не би да става дума за "зелен", Брюкселки хайвер?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преминаването на огромна част от превоза на товари и хора от масови(Ж.П, автобуси) към малки и лични(тирове, лични МПС)през последните десетилвтия се направи в угода на развитието на автомобилостроенето в някои големи западни държави и в тотална вреда на природата, разпределението на населението из страната и всичко наоколо. В средногоемите градове практически няма градски транспорт, междуселищните връзки са ужасни, ако ги има. Населението се концентрира като мравуняк - признак на липса на мисъл
12
1
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 10 месеца
Ся братче ше почнат да пребоядисват старите дизелови автобуси със зелена боя, да видите тогава какъв зелен транспорт ше има. Може и такситата да пребоядисат.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като чуя "зелен" и получавам обрив
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тотални некадърници - то няма друг транспорт тоя зя зелен ми говори - пускай го на ливадата да ходи пеш
9
0
 
8
 
! Отговори
жп-еец преди 10 месеца
Първо искаме ревизия в БДЖ и министерството, защото познаваме предишните министър и зам. и техните способности да "усвояват"...После приоритет на БДЖ- трябва най-накрая да се възтанови този транспорт..
8
0
 
12
 
! Отговори
Общ работник преди 10 месеца
Ъъъъ, зелен....транспорт...еко-меко нещо ли да разбирам? И също във въздуха. Защото транспорт по земята в България трудно да се случи, то няма пътища. А тоя вече и за зелен транспорт говори. Явно се учи от мъдрия политик, който отдавна е казал - "никой не може да ви даде това, което аз ще ви обещая".
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ясно, ще източвате данъци под предлог "зелен транспорт"
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оздравяване на пощите и БДЖ!? Тоест още наливане на пари на данъкоплатците в бездънната каца на държавни фирми с пословично некадърно управление, които са не само на перманентна загуба, но и постоянно искат още и още пари. Г-н министъра по-скоро трябва да се замисли как да ги изкара на печалба, за да има реална полза от тяхното съществуване.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами да боядиса рейсовете в зелено..
4
1
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Тоя отива на другия полюс. Не е добре. Булгария ще тъне в мизерия и заради тоя. Не може приоритет да ти е зелен транспорт при положение, че 90% от българите не могат да си позволят какъвто и да е транспорт! Не това са приоритетите на България, а пътища, тунели, мостове, нови гранични пунктове, тол такси, паркинги...Това са приоритетите, а не да отидеш от София до Бургас с Тесла за 200 бона!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зелен транспорт е единствено коня, макар, че и там е спорно, много пърди и холандия няма да одобри.
2
0
 
15
 
! Отговори
Бебо преди 10 месеца
Ние отдавна се хванахме за зелено'
1
0
 
23
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
Ще раздават безплатни ролери.