Калфин: Бюджетът не може да бъде изцяло нов

Очакват се евентуални промени
Обновена: 8 юни 2023 12:11 | 8 юни 2023 12:08, Росен Стойчев
8
Калфин: Бюджетът не може да бъде изцяло нов
Снимка: БГНЕС

"Бюджетът не може да бъде изцяло нов. В него ще има промени, нормално е правителството да внесе собствен бюджет. Той е израз на политиката".

Още по темата
Това заяви изпълнителният директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд Ивайло Калфин в ефира на Нова Нюз.

„Аз така и не разбрах каква политика следва правителството”, обясни бившият социален министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

Запитан възможен ли е дефицит от 3%, той каза: „Възможен е и дефицит от нула процента, но той има цена. Смущава ме, че не разбираме какво точно ще се случи. Хората не ги интересува колко процента ще бъде дефицитът, а кои разходи ще бъдат орязани, какви политики ще бъдат променени”.

По думите му биха могли да бъдат орязани социалните разходи, но част от тях няма как да бъдат пипани – пенсионните средства. Могат да се орежат капиталовите инвестиции, но те са свързани с усвояването на средства от Европа", допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Обаче преди 10 месеца
До Народен човекпо добре той да беше станал президент навремето, а не Радев!
7
0
 
2
 
! Отговори
Дядката преди 10 месеца
Това правителство е на път да нагнети огромно напрежение в обществото! Рязането на очаквани животворни приходи ще бъде като задействане на взривател в това напрегнато общество! Можем да очакваме скоро безкрайни улични протести!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не позна. В Белгия възрастта за пенсиониране е една и съща още от миналия век. И отново не позна, тенденцията в Европа е изравняване на пенсионната възраст. И трети път не позна, новият заместник на колежката ми искаше безумно висока заплата - по изгодно беше да я оставят нея, отколкото да плащат толкова пари. И четвърти път не позна, на мен ми предлагат същото след около година. А дали аз ще позная, оказармен мъж ли си?
5
2
 
1
 
! Отговори
1234 преди 10 месеца
До АнонименЕ, я по-спокойно. В много държави в Европа има разлика във възрастта за пенсиониране на мъже и жени. Има си причини за това, а ти май само гледаш в канчето на другия. А колежката ти да я освободят от работа. Или може би им е ценен кадър?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може, Калфин, бюджетът може да бъде изцяло нов. Какво си въобразяваш, Калфин, че като си ми с спуснал един сексиски закон за пенсиониране, по силата на който моя колежка получава пенсия и заплата, а аз само заплата защото съм със чучурче между краката, си нещо кой знае какво ли. А разликата във възрастта с колежката ми е само четиридесет дена. Ей, сексисчо Калфин, ще те смачкам сплесканяк!
3
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Тя зщза бюджет въобще мислили ли са или само как да си дасем изцяло задните части на "партньорите"? Дреме им за обикновените хора
2
4
 
4
 
! Отговори
Народен човек преди 10 месеца
И този нафталин иска власт
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ще бъде новия стар бюджет само така казват че е нов кой знае каква промяна няма да има