"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?

Сред засегнатите от наводнението са хиляди българи, заявяват те
Обновена: 8 юни 2023 16:52 | 8 юни 2023 16:28, Йоана Цонева
92
"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?
Снимка: "Ние идваме!"

Разрушаването на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа е поредното безпрецедентно посегателство върху човечеството. Последствията от тази предизвикана екокатастрофа заплашват живота на хората в стотици селища на Украйна, екосистемата на Европа, безопасността на най-голямата атомна електроцентрала на континента и добива на стратегически важни земеделски култури.

За “Ние идваме!” е необяснимо мълчанието на българския парламент и липсата на позиция относно това чудовищно хуманитарно злодеяние.

Наблюдавайки надпреварата за жертвоготовност и родолюбие на всички политически субекти в Народното събрание, искаме да напомним на народните представители, че в епицентъра на тази катастрофа се намират десетки хиляди таврийски и бесарабски българи, които населяват застрашените селища.

Призоваваме българския парламент незабавно да излезе с ясна позиция относно поредния терористичен акт от страна на режима на Путин. 

Призоваваме българското правителство да вземе необходимите мерки с ясна държавническа позиция пред руския президент и правителство, както и необходимите ответни дипломатически действия.

Каховската водноелектрическа централа, както и част от населените с таврийски и бесарабски българи селища, се намират на окупираните от Руската федерация територии. Посегателството върху нашите сънародници е на практика посегателство върху българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези тримата отдолу са много вредни и безпрогледни .
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са Бабикян, Хаджигенов и Капон! Ние идваме..
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само да кажа на долния че света както бил признал Русия за терористична организация така може да се отметне и да види истината а тя може да е точно обратното, че украинците са терористите и всички факти сочат че те са взривили стената и няма да правиш внушения без доказателства света не знам си какво... Писва ни от вашите лъжи.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия пък кви са и откъде се пръкнаха? Без доказателства, без разследване, без дори да следват елементарната логика на "кой има интерес" веднага обявиха Путин за виновен, че и настояват българската държава и тя да обяви официално и публично...айс7ктирве
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И от къде идвате първо кажете , че не сме чували за вас. И като идвате какво ще правите?Ние не харесваме тук такива дето идват. Неканени гости. Даже нямате смелост да кажете кои сте. Идвайте ,ама да не стане като в Коиловци. Помните ли?
72
0
 
7
 
! Отговори
Дядката преди 10 месеца
И защо Путин го е взриви? Не е зеления фашист?
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А откъде знаят господата, че руснаците са взривили стената? Служебно задължени са да го твърдят? Даже САЩ са доста лаконични по въпроса. А, между другото, това е стената, която украинците отдавна се мъчат да гръмнат.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откъде ли идват,и накъде отиват тези.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До навсякъде в нормалните страни....моля те кажи там позволено ли е да се готви по терасите понеже това е една ужасна практика в беге гета , защото какво друго е ако не гето щом някой отива връцва газта и готви в прането на комшийката !?!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво постоянно ми набутвате човечеството, аман от високопарни натруфени изрази
67
1
 
3
 
! Отговори
До Емигрант 25 преди 10 месеца
Адски си прав! Навсякъде в нормалните страни силните защитават слабите, хората са нетърпими към корупция, насилие, нарушаване на правата...у нас е точно обратното! И няма никаква воля за промяна. Представите за добро и лошо са обърнати, както дяволът чете Библията
66
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До препърс Извинявай ама се излагаш като КИФЛАДЖИЯ. Долното течение(след Каховка) и вливането на Днепр в Морето не се влияе от колко вода нормално ще минава през Каскадата от 6 язовира. На всичкото отгоре реката е толкова дълбока и широка че спокойно влизат в устието половината морски кораби. Изобщо Агломерацията Одеса, Николаев и Херсон са много удобни пристанища. Нали в Николаев се строяха тежките кораби на СССР. Десант през Днепр под Херсон е почти невъзможен и за двете страни
65
2
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Труден стана животът на евроатлантиците. Ако някой каже, че не вярва на приказките на Зеленски, го обявяват за русофил. Ако някой се осмели да говори за мир, а не за продължаване на войната - също.
64
0
 
9
 
! Отговори
Като дойдете какво ? преди 10 месеца
И Кои бяхте вие ?
63
0
 
8
 
! Отговори
Сляпо да прогледне преди 10 месеца
И ние питаме ,,, КОЙ е ние идваме че ни ви виждаме ????
62
0
 
12
 
! Отговори
"Ние пиеме" преди 10 месеца
Кой е "ние идваме"?
61
3
 
13
 
! Отговори
ОППААА,ДЕЗИНФОРМАЦИЯ преди 10 месеца
Не лъжете е казал Господ,това е грях! НЕ РУСИЯ,а УКРАЙНА ВЗРИВИ язовира! Русия няма интерес да остави КРИМ без водоснабдяване,да потопи градовете по поречието на Днепър под неин контрол и да застраши работата на АЕЦ Запорожие под неин контрол! Мръсен дезинформационен ход на Ние идваме! Платени сороски ибрици,ВЪН от България!!!!!!!!!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
Заставането зад лъжа преди 10 месеца
Не е достойна кауза - ЕТО ЗА ТОВА.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ми прилича на онова заглавие "Изправи се Мутри вън".
58
2
 
4
 
! Отговори
Бойкот на ОЛХ преди 10 месеца
Говорите глупости, затова ще гледате парламента само отвън...