Радев призова да се потърси отговорност за "Каховка"

По думите му този акт създава сериозна опасност за цивилните
8 юни 2023 18:00, Йоана Цонева
68
Радев призова да се потърси отговорност за "Каховка"
Снимка: БГНЕС

С публикация в социалната мрежа Twitter, президентът на България Румен Радев осъди взрива на язовир "Каховка" в Украйна. По думите му този акт създава сериозна опасност за цивилните, околната среда и заплашва сигурността на Запорожката АЕЦ.

Той призова да бъде потърсена отговорност на виновните за този безобразен акт.

Припомняме, че по-рано тази седмица стената на язовир "Каховка" бе взривена. Русия и Украйна се обвиниха взаимно за взрива. Случилото се накара Съвета по сигурността към ООН да се събере на извънредно заседание. Взривеният язовир причини тежки наводения. Наводненията отнесоха и мини, поставени през войната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия сами си наводниха войските. Така и сами си гръмнаха техния газопровод!
56
2
 
5
 
! Отговори
Слепок преди 10 месеца
Радев хубаво призовава но не е ясно как ще потърси сметка на Зеления ***? И на бандуровците..
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Взривяването на язовири е стар руски номер във военната тактика. Сталин го е правил това по време на Втората Световна Война.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна е фашистка държава. Всички, които я подкрепят, подкрепят фашизма, начело с нашия Магарев.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Факти - Ти четеш ли или си съчиняваш? Пак удобно пропускаш факта с момнталното уволнение на въпросния.
52
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
В същото време по-нагоре по течението реката ще стане много по-плитка и тясна и ВСУ ще може да я форсира по-лесно, откривайки втори фронт във фланг и тил на руснаците.
51
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Винаги съм бил за Украйна, но и не мога да си изкривя душата - това е тяхно дело. Това ще помогне много на украинците - всички отбранителни линии на руснаците са унищожени. Танкове, артилерия - една част е погребана в калта, другата не може да се движи. Хора със сигурност са се издавили из окопите и землянките. Всичко това сега не може нито да се премести на нови позиции, нито да се прати като подкрепление към други части от фронта.
50
1
 
5
 
! Отговори
баце преди 10 месеца
Слагайте минуси хора. Ако рашките не се оправят със Запорожка АЕЦ, заради взривена стена на Каховска ВЕЦ и липса на охлаждаща вода , тогава става много тегаво не само за укри и рашки, но и за всички черноморски държави. Разправяйте сега, че руснаците сами си докарват проблеми с АЕЦ, щото им е кеф да се обстрелват самички себе си. Разправяйте, че киевското правителство не е терористично .... Слагайте минуси. Администраторите, триите защото товне е в тон с официалната политика да ни изтровят
49
3
 
4
 
! Отговори
баце преди 10 месеца
Браво на укрите терористи. Ще направят ядрена авария само и само да принудят руснаците да спрат войната за да оцелее терористичното правителство начело с дрогаджиите на зеленяка. Браво и на всичките говньовци дето са си сложили украйнско знаме на профилите, лижат макарите на зеленски и се кефят като ги кецат кравари и джендърите от ЕС. Кво да кажа - радиоактивното замърсяване не признава граници. Черно море не е голямо, значи каквото изтече от Запорождата като активност , ще дойде право при нас.
48
3
 
3
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
Имало такива навсякъде така ли? В коя българска телевизия си видял водещия да казва как руските деца "трябва да се хвърлят в реката да се удавят или да се изгорят живи в къщите"? Дай пример че ми е интересно да сравним националистическата идеология на русия и останалия свят.
47
0
 
1
 
! Отговори
До Факти (47) преди 10 месеца
*** има навсякъде. Пропускаш, обаче, да допишеш, че веднага е бил уволнен.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Притеснява се да назове терористите, но ние знаем с каква пропаганда е откърмен!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оставете децата намира. Вместо това всички довели до високата инфлация през 2022 трябва да бъдат удавени в река: най-вече разни картели, политици и икономисти и др.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев отвлича вниманието от себе си във връзка с проваленото служебно правителство под негов контрол, което позволи високите цени и картели. И отделно се опита да ни вкара в още дефицит ксто искаше да раздава пари, които няма в бюджета... Гълъба освен да долети, да *** и да излети...
43
4
 
5
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
"Украинските деца трябва да бъдат удавени в реката" - изказване в ефир на Антон Красовски, водещ по руската телевизия РТ.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странно как в България, не можем да се оправим със себе си - да построим няколко магистрали, да лустрираме отпадъците от БСП, червените, соца, прехода, да накараме сивата икономика да си плати данъците, да премахнем ненужната администрация, да разработим техниката купена за АЕЦ Белене, да построим второ летище, да похнрм строителните фирми за некачествени сгради, и също контролните прегледи на колите пускащи дизеляци с черен дим. А все се бутаме между шамарите да учим другите...
41
2
 
4
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
И сега кажете Кой има Огромен интерес да се бият Източните срещу Западните руснаци???? Кой им натресе тази Омраза, от която има огромни жертви и от двете страни.?! Кой печели от това? Нито едните, нито другите участници! Само този, който ги нахъса едни срещу други! Даже му снася целият свят в паничката за нови оръжия! Гл.упппа.ццци!
40
2
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 10 месеца
Да бе, рашките го взривиха, за да си прекъснат прясната вода за Крим и за атомната " Запорожие", и какво ли щеше да стане, ако тя не беше изключена, но още има нужда от охлаждане?! Каховка е построена 1956 ГОД. Обстрелвана е многократно от украинците, пътят отгоре е сринат, даже с Химирси е обстрелвана стената много пъти! Е нищо вечно няма!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Руснаците се изтеглят ....кажи къде го прочете това.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До "Люти украинци но само за пари и за слава донякъде може би за постове което пак е за пари само за това са люти украинците. Жалки са съжалявам ги.