ABBA отбелязаха 40 години от пробива си

Няма шанс да се съберат отново
7
ABBA отбелязаха 40 години от пробива си
Снимка: БТА

Музикантите от ABBA отбелязаха 40 години от пробива си на международната сцена с хита Waterloo със стотици гости в лондонската галерия "Тейт Модърн" и заявиха, че не съжаляват за нищо, дори за сценичните си костюми, предаде Асошиейтед прес.

Бьорн Улвеус каза, че се чувства "изключително горд и смирен" от продължилия им десетилетия успех, след като освен с хитовете могат да се похвалят с мюзикъла "Mamma Mia" и музей в Стокхолм.

Фрида Люнгста от своя страна заяви, че се гордее как са изглеждали през 70-те години на миналия век - с високи ботуши и украсени с пайети гащеризони. Тоалетите им са документирани в нов албум за групата.

"Това беше нашата младост, това беше нашето време и ние решавахме как искаме да се обличаме на сцената. Беше забавно", допълни Фрида. Тя добави, че някои изпълнители днес са още по-смели и даде пример с Лейди Гага.

Люнгста каза, че не може да си обясни глобалния успех на ABBA, след като групата спечели конкурса на Евровизия с Waterloo през 1974 г.

"Никога не сме имали формула. Правехме това, което обичахме най-много. Най-страхотното нещо беше, че ние четиримата се срещнахме и започнахме да работим заедно. Двама велики автори на песни Бьорн и Бени, заедно с нашите гласове, на Агнета и на мен", заяви още тя.

Групата след време се разпада и двете двойки Люнгста и Бени Андершон и Улвеус и Агнета Фелтскуг се развеждат, припомня БТА.

Улвеус каза, че четиримата неотдавна са се срещнали и "привличането между тях още съществува". Но на въпроса дали се изкушават да превърнат в реалност мечтата на феновете си, Люнгста отвърна категорично - "Не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: юбилейABBA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа бяха, това е вечна музика !
6
0
 
26
 
! Отговори
diavolcheto преди 10 години
На 55 години съм. Израснах с техните песни, пеех ги с любов и удоволствие. Тогава имах плочите им и си ги слушах в къщи. След това ги слушах навсякъде, с моя walkman. И сега ги слушам, непрекъснато, с моя iPod. Толкова години. И не ми омръзнаха. Може ли хубавото да омръзне?
5
0
 
34
 
! Отговори
свет преди 10 години
Велика група с вечни, мелодични песни и разкошни поетични текстове! Такава музика не остарява!
4
0
 
33
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
АББА са класика в световната музика. Тяхното творчество е неповторимо - техните песни и след още десетки години пак ще се слушат защото са невероятно свежи, приятни за слушане от всички възрасти и най-важното - ЗАПОМНЯЩИ СЕ И ЧОВЕК, макар и със скромни певчески данни, МОЖЕ ДА СИ ПЕЕ С ТЯХ!!! Нещо което (за съжаление) днес липсва на много от "модерните" групи и разни самозвани изпълнители!
3
0
 
28
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 10 години
Е-е-е-е-е-х, младост, младост.... Наистина бяха много добри!
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обичах ги и продължавам да ги обичам. Песните им и днес се слушат от всички възрасти със същия успех. Хубавото си е хубаво, независимо от времето. Мелодичност, танцувалност, емоция, магнетично присъствие.
1
1
 
74
 
! Отговори
слънчеви градини преди 10 години
Страхотни абба,обичам ви и винаги ще ви обичам!