Виена посреща юбилейното издание на Евровизия

Конкурсът ще се проведе в зала за 16 000 души
16
Виена посреща юбилейното издание на Евровизия
Снимка: Reuters

Шестдесетото юбилейно издание на конкурса Евровизия ще се проведе в австрийската столица Виена, съобщиха организаторите от австрийската национална телевизия ORF, цитирани от eurovision-bg.com.

За домакинството спориха три града – Инсбрук, Виена и Грац, като в крайна сметка изборът бе австрийската столица. Това ще е второто домакинство на Виена след 1967 година.

"Виена е градът на музиката и изкуството в сърцето на Европа. Заедно ще направим всичко възможно 60-ото издание на Евровизия да бъде успешно", каза генералният директор на ORF Александер Врабец.

Евровизия ще се проведе в зала Wiener Stadthalle, която е с капацитет 16 000 души.

Първият полуфинал е на 19 май следващата година, вторият полуфинал  на 21 май и големият финал – на 23 май.  Към момента участие са потвърдили 23 държави, като от тях Кипър се завръща след година отсъствие. България все още не е потвърдила участие, но ще се включи в Детската Евровизия 2014, която ще се проведе в Малта.

Австрия спечели домакинството на конкурса след победата на Кончита Вурст в Дания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Кончи преди 9 години
Красотичка! Има такава чаровна усмивка. Не мога да видя нищо отвратително в красив млад мъж в рокля и с артистична концепция за себе си, който призовава към мир и любов. А след като титани на интелекта като Слави Трифонов и Евгени Минчев се възмутиха от нея, човек може само да я харесва.
5
1
 
4
 
! Отговори
Таварищ Путлер преди 9 години
Ета мая льобимка! Я льоблю тебя, Вурстенка!
4
4
 
7
 
! Отговори
Бай Гей преди 9 години
И победител ще да е някой, който тоя път ще опъне на сцената някоя козичка или трупа на баба си. Който иска, да си го гледа това фрийк шоу.
3
7
 
10
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
"Евровизия ще се проведе в зала с капацитет 16 000 души."Ко? Не! Искате да кажете, че ще съберете 16,000 *** на едно място?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще участва в детската Евровизия като изпрати Крисия-дете с изключителни гласови възможности.Страхувам се само,Слави и компания да не са и измислили някоя чалгарска песен и да провалят талантливото дете.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HitlerЛичеше си , че си обратен и само за мъжки вурстове си мечтаеш