ABBA издават концерт от Уембли'79

Албумът излиза в края на месеца
9
ABBA издават концерт от Уембли'79
Бени Аршон. Снимка: Reuters

Почитателите на ABBA ще имат повод за радост в края на месеца, когато на музикалния пазар излиза концертен албум на шведската група, съобщи бившият й член Бени Андершон.

Тавата ABBA - Live at Wembley Arena ще включва 25 парчета, пълен запис от концерта на групата на стадион "Уембли" в Лондон на 10 ноември 1979 г., както и неиздавана досега песен, написана и изпълнена от Агнета Фелтскуг.

"Звученето е точно такова, каквото беше. Изненадан съм, че пеем толкова добре. Когато си на сцената, всичко звучи страхотно, но нямах представа, че и на запис е толкова добро", споделя Бени Андершон от звукозаписното си студио в Стокхолм.

По думите му песните в предстоящия албум "не са манипулирани, само миксирани".

Концертният албум е продуциран от Лудвиг Андершон, 32-годишния син на Бени Андершон. Лудвиг още не е бил роден през 1979 г., когато АББА концертират в Северна Америка и Европа.

67-годишният Бени Андершон за пореден път изключи възможността ABBA да се съберат отново и допълни, че не е останал неиздаден материал на групата.

През 2014 г. се навършиха 40 години, откакто ABBA проби на международната музикална сцена след триумфа си на конкурса Евровизия с хита Waterloo. Впоследствие групата стана една от най-успешните в историята на поп музиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ABBA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Фрида преди 9 години
Обожавам ги ! Виртуози , които създадоха неповторима музика и направиха света по-красив!
7
0
 
5
 
! Отговори
Ева преди 9 години
Обичам ви Абба !
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агнета всяка сутрин разхожда кучето си и бяга в нашия парк. Всеки от тях е супер земен и народен човек. Впрочем тук можеш да видиш и премиера в метрото и на никой не му прави впечатление. Само в Родината "звездите" посрани слизат от джипове с охрани.
5
1
 
4
 
! Отговори
Гицка преди 9 години
До ЛенкаТея Ленче са ини приятили на Мара отварячката и на Приславчиту
4
0
 
2
 
! Отговори
последно преди 9 години
Бени Андершон или Бени Аршон.Сашо сигурен съм,че не си бил роден когато тези са пеели и са били на върха на всички класации.
3
0
 
19
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Някой беше казал, че да не харесваш АББА е като да не харесваш Дядо КоледаБлагодаря ви за музиката!Thank you for the music!
2
26
 
0
 
! Отговори
Ленка преди 9 години
Кви са тия?
1
0
 
24
 
! Отговори
почитател преди 9 години
Една от най-великите групи на всички времена! Благодаря ВИ !!!