Георги Христов "подпали" 5000 в НДК

Певецът подхвана "жълтата" преса в неиздавана песен
Обновена: 27 ное 2014 09:42 | 27 ное 2014 09:42, Александър Попов
29

Снимка: БТА

Георги Христов направо подпали почитателите си в зала 1 на НДК по време на своя гала концерт, на който представи новия си албум "Изгарям". Пред близо 5000 зрители той представи нови заглавия като „Безумна нощ”, „Много причини има”, „Души”, „Искам само”, както и баладата „Сбогом” – песен, с която започва албумът на певеца и която бе емоционален завършек на първата част от концерта снощи.

След нея той изтича да се преоблече за секунди и без да прекъсва шоуто, продължи програмата си с акустичен сет, в който предложи още от своите обичани хитове. Авторските му парчета „Иди си”, „Искам да съм сам”, „Щракам си с пръсти”, „Сезони” в компанията на още една песен по негови музика и текст, която не е изпълнявал на свои спектакли от излизането й – „Всичко или нищо”. Той представи и най-новото си парче, дало и името на албума – „Изгарям”.

Тук някъде трябваше да бъде финалът на грандиозното шоу, но последваха бурни аплодисменти и бис.

Един от ключовите моменти бе, когато Георги Христов представи негов стар авторски хит, който е бил забранен и неиздаван в албум – песента „Кой каквото прави – за себе си го прави”. Той е написал нов текст, в който изразява позицията си по актуалния проблем за склонността на една немалка част от медиите в България да изграждат в жълти цветове нереални образи на публични личности и събития. Ето и част от текста:

"Сутрин ставам и с кафето пускам нета.
Сайт отварям, виждам свойто име.
Гледам, мигам… не вярвам на очите -
пак започнали са със лъжите.
Хора, щом животът ми - за вас - е интересен,
абонирайте се бързо за „жълта” преса.
Истината е съвсем далеч от нея –
собствения си живот живея, за да пея…”

След галаконцерта в София Георги Христов започва коледно турне с тематични концерти в страната. Първият от тях е само след седмица – на 2 декември, в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив. След него певецът ще се срещне с почитателите си във Варна, където на 11 декември ще представи коледната си програма и в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. И в двата града певецът гостува за втори път със свой концерт през тази година, като първите бяха в рамките на националното му турне - 2014 г.

В началото на 2015 г. Георги Христов ще реализира турне в САЩ и Канада, където също ще представи новия си албум „Изгарям”. Някои от градовете, включени в тура, са Чикаго, Лас Вегас, Тампа, Детройт, Ванкувър, Калгари, Торонто и Монреал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Георги Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
жулиета преди 9 години
Чета, чета и се чудя що за народ сме? А всъщност защо ли се чудя? Толкова малко хора радват нас обикновените и то творци, интелигенция от които можем да се учим само.Ами ходете в чалгаджийниците (въпреки че не е забранено, всеки сам си избира), но защо такава омраза,защо такива лоши думи?Поне не ги плюйте така, велики имена са за разлика от политици и т.н. Няма оправия с тоя народ, затова е слаба държавата - да не го казвам аз, който има глава го знае.
18
0
 
6
 
! Отговори
жулиета преди 9 години
И аз питам за концерта ? Видео? Казвайте! Като не сме отишли на живо поне да го пуснат в нета, другия концерт съм там!
17
1
 
5
 
! Отговори
К СТ. преди 9 години
До жулиетаНяма ли някъде видео от концерта?
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е БГ "звезда", бабите умират за него, но за съжаление е известен само в някои наши селца, но все пак е ЗВЕЗДА.
15
6
 
9
 
! Отговори
жулиета преди 9 години
Уникален! Класа отвсякъде, няма друг,просто няма, то неговото не е глас, а гласище! Поклон!
14
4
 
8
 
! Отговори
лора преди 9 години
вече имаме билети за пловдив.
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** нещастника!
12
4
 
9
 
! Отговори
estet преди 9 години
До Анонимен #17Ами то затова и никой не ти дава пари, че току виж си отишъл. Такива, като тебе - в чалгарниците! Където вземат пари и промиват мозъци с простащина! За хора - ценители на истинска музика, за хора - естети си има концерти: Лили Иванова, Георги Христов, Андреа Бочели, Любо Киров , жестоки наши и гост - групи...
11
2
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Явно си има публика Георги Христов.Доста години се изявяваше основно в Русия.Там музикалният пазар е много по голям.
10
5
 
13
 
! Отговори
меломан преди 9 години
Човекът има глас и го ползва по предназначение - врещи като за последно. Песните са банални, скучни...но за всеки влак си има пътници.Поздравявам го за това, че има отлична за възрастта си визия/като изключим лъскавото якенце/.Да е жив и здрав и да радва своите почитатели.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да не се е "изсипал" от напъване.
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял живот да се пънеш за да блеснеш, ала така да не ти се отдава... Дано поне свирчоците да ги умееш. И стига само в бяло. Кафявото е новото бяло.
7
25
 
10
 
! Отговори
Фенът преди 9 години
Какъв Георги Христов , бе? Вчера "Лудогорец" "ПОДПАЛИ" 37 000 на стадион "Васил Левски" в изключителен мач за БЪЛГАРСКИ ОТБОР срещу Английски ГРАНД , като "Ливърпул"!!!!! Какъв Христов , какви пет лева?!?!................
6
4
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
Стига сте я писали тази зала 5000 - не разбрахте ли че побира 3750.
5
15
 
15
 
! Отговори
ффф преди 9 години
Охххх, да му имам жакетчетата! Тоя се облича така от 30 години, а пеенето му е едно напъванееееееееее......
4
17
 
15
 
! Отговори
един от концерта преди 9 години
така представи 6-те статиста на сцената, които би трябвало да са му музиканти. Те дори бяха скрити в сянката отзад. Изключителен егоцентрик, нервен и невротичен. Самовлюбен, забравя дори имената на хората, които са му писали песните - които е бил ще се сети за "гинкобилобата". Аз не слушам българска естрада, но бях поканен. Голямо разочарование. Излязохме на 6-тата песен. Покъртителна липса на естественост, никакъв професионализъм, без хореографиа, "беквокалите" с ансамбалчета от 82-ра облечени
3
13
 
16
 
! Отговори
един от концерта преди 9 години
Бях там. Той е изкарал нов албум, който се продаваше на входовете на залата. Потресен съм от нивото. Човека има глас, но за всичко друго писша слаб 2! Изключително си е повярвал и не може да се види отстрани че е спрял в 80-те и е останал на ниво естрада ала Сан Ремо а това отдавна не върви. Скучни и демоде композиции - задължително модулация или две, безсмислени демонстративни маниерни прави тонове. Пренебрежителен към "оркестър черно и бяло" както сам ги представи...
2
3
 
49
 
! Отговори
честит преди 9 години
На този чичка му правя евала. Много хора го мразят, аз самия една песен негова съм чувал, но да изкараш в тази немотия 5000 човека всяка година, БЕЗ да си издавал албум си е все пак добро. Песните му са смислени и мелодични и няма търски маанетам, гюбеци и зурни. Макар, че не ми е по сърце - между него и Преслава, Петкана, Драгана и Османа - ще предпочета него. Казвам си мнението честно.
1
10
 
23
 
! Отговори
Разбирач преди 9 години
Саше, баце, давай го по-леко, по-кротко, по-лежерно ;) Не се напиняй толкова, да не вземе да стане беля в гащите. Зала 1 на НДК има 3500 седящи места. Ако освен тях вътре пуснат 1500 правостоящи (за да ги докараме до твоите 5000), до края на концерта ще има няколко десетки умряли от задушаване и смазване хора, а днес ще сме първа новина в CNN и Euronews. Спри кафетата и стимулантите, пий сокчета и не рипай толкоз :)